H Robert Postat August 17, 2012 Partajează Postat August 17, 2012 De un timp tot caut ciocane gen ciocan de dulgher, ciocan scos cuie etc, tot dau numai peste cele cu menere de fibra de sticla, mai multi prieteni mi-au recomandat sa nu cumpar asa ceva ca se rup usor cozile, acum daca poate cineva sa-mi recomande niste ciocane de calitate si nu chinezari. Link spre comentariu
stefan_k Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 Chiar nu imi dau seama cum de dai doar peste asa ceva. Pe aici (baia mare) se gasesc "din plin" ciocane cu maner de metal, practic o tija introdusa in capul ciocanului, si capatul invelit in cauciuc. Ma refer la cele "de dulgher", cap despicat, cu dinti egali sau nu. Folosesc cateva de genul asta de ceva vreme, le consider "indestructibile" (acum, daca chiar vrei sa distrugi o scula, sigur se gasesc modalitati ...) Nu sunt cele mai ieftine ciocane (se gasesc si cu coada de lemn sau fibra, mai ieftine), dar nici pretul nu e din cale afara de mare. E cazul sa revin cu poze ? Sau sa ma uit la preturi ? PS: multe "chinezarii" sunt de calitate, dar ea e direct proportionala cu pretul. PPS: uite un ciocan ieftin cu coada metalica: http://www.sculesiechipamente.ro/-/Cioc ... -1851.html Cei de acolo au si ciocane mai scumpe, daca vrei. Link spre comentariu
stefan94stefan Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 Am eu ceva scule de dulgher batranesti de la bunicu,care a fost dulgher,rindele,tesle,ciocane..tot felul de scule.....! Link spre comentariu
H Robert Postat August 18, 2012 Autor Partajează Postat August 18, 2012 Nu se pune problema pretului,evident cu cat e mai ieftin cu atat e mai prost,majoritatea ciocanelor cu, coada de fier sunt facute din teava si nu tin am avut experiente si am vazut ca sunt goale in interior,prostia e ca se rup exact la capat la imbinatura cu ciocanul,scopul meu nu e sa distrug ciocane,vreau sa cumpar ceva de calitate si sa tina sa merite investitia,eu am ciocane vechi adevarate ciocane cu maner de lemn dar nu am cu dinti etc. si imi trebuie vreo 2-3 ciocane de dulgher,dar sa fie calumea nu pocnitori. Link spre comentariu
stefan_k Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 Daca nu te deranjeaza pretul, eu pana acum nu am fost dezamagit de Stanley. Cred ca gasesti prin Praktiker. Exista si ciocane fara "teava", de ex http://www.sculesiechipamente.ro/Ciocan ... -2111.html Pe bune, doar sa cauti. Vezi la http://www.stanleytools.com/ pe site, de ex. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 Cozile metalice la ciocane si baroase, reprezinta o ideie de cea mai proasta inspiratie. Toate eforturile in timpul lucrului cu ciocanul sunt preluate de coada, in sectiunea aflata la limita incastrarii. Timp de mai multi ani, am putut personal sa constat acest lucru, punand o coada din teava de 1'' la un baros. Am tot scurtat-o si sudat-o aproape la fiecare folosire mai intensa, pana cand am reusit sa majorez gaura alungita pentru coada a barosului si sa-i pun o coada din lemn de esenta tare, care rezista de aproape 10 ani. De aceea cozile cele mai recomandate sunt cele din lemn. Eu personal folosesc lemnul de salcam, aflat din belsug in zona. Link spre comentariu
stefan_k Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 Nu intentionez sa va contrazic. "Dar".Azi am facut ordine, si am adunat ce ciocane aveam prin zona. Trei dintre ele tip dulgher, 1-2 dinti, toate cu coada metalica "ieftina", tip "teava". Folosite si rasfolosite, abuzate, unul cu un dinte indoit, etc. Nici unul nu da semne ca ar vrea sa cedeze, nici macar la imbinare. Si au facut "santier".Tot azi am fost prin magazine, si am "pipait" niste ciocane. Un Black&Decker usurel, corp metalic complet, profilat, sincer cred ca poate trece trenul peste el fara sa in rupa. Nu din cel "cu teava". La pret, cam 180 de lei. Daca se justifica sau nu, e la latitudinea cumparatorului.La polul opus, un ciocan tip dulgher cu maner din lemn. Mi-a placut si el, asa simplu si ieftin cum era.In fond asta a vrut autorul topicului, sa aiba de unde alege. Si are ...Magazine vizitate de mine: dedeman, practiker.De cozi de fibra de sticla sincer m-as feri. Dar se pot inlocui, unele.De coada de metal la baros ... iar m-as feri. Dar depinde de om, pana la urma. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Nu intentionez sa va contrazic...Nici nu trebuie sa ne contrazicem. Fiecare are parerile si convingerile sale. Mai este o chestiune. Daca il folosesti doar la batut cuie, sau la altfel de treburi monotone, cred si eu ca te poate tine o viata in regim de santier. In practica unui atelier de prelucrari mecanice, sunt situatii in care se bate in mod intens si repetat in otel. Spre exemplu, cand vrem sa debitam anumite profile cu dalta. Cred ca este logic - efortul in acest caz, este de departe mai mare decat cel pentru batutul unui cui. Link spre comentariu
stefan_k Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Deschideti un subiect sensibil, si anume nefolosirea sculei conform scopului pentru care a fost creata. La polul extrem asta duce la desfacut suruburi cu dalta, batut cuie cu cheia, taiat cuie cu clestele pentru electrice, etc. Exista scule pentru dulgherie, si exista scule pentru fierarie. Chiar daca fiecare mai calcam pe alaturi din comoditate si viteza, e bine totusi sa facem diferenta intre ele. Ca sa revin la subiect, cam asa arata ciocanul cu corp dintr-o bucata (forjat, zic ei). Sincer, mi-a placut, si nu prea cred ca un om "normal" il poate distruge, indiferent de abuz (ciocanul vazut de mine avea alt nume pe coada, dar cam tot acelasi lucru e). E si destul de usor, n-as zice ca e mai greu decat unul cu coada de lemn. Si balans foarte bun. Link spre comentariu
hene Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Eu am reusit sa stric un ciocan de dulgherie din acela cu coada din teava. Recunosc insa ca nu l-am folosit doar pentru batut cuie. Link spre comentariu
H Robert Postat August 19, 2012 Autor Partajează Postat August 19, 2012 Da ciocanul din imagine prezinta mai multa incredere decat cel cu teava sau cele cu, coada din fibra de sticla, si de obicei cand esti pe santier cand iti trebuie un ciocan nu cred ca stai sa-l cauti pe cel dedicat pt o anumita treaba,Si nimeni nu sta cu o "trusa de ciocane" fiecare ciocan dedicat unei anumite lucrari, deci trebuie privit si acest aspect. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 ...nimeni nu sta cu o "trusa de ciocane" fiecare ciocan dedicat unei anumite lucrari...Ba da! Eu am 5 ciocane din otel dupa criteriul greutatii. Apoi am mai multe ciocane din bronz si aluminiu. Unul din plumb si mai multe din lemn. Este foarte important, ca o anumita "bataie" sa o faci cu ciocanul potrivit. Niciodata, spre exemplu, nu voi lovi cu ciocanul din otel direct in capatul centruit al arborelui unui motor electric pe care vreau sa il depresez de pe rulment. Oridecate ori este posibil, folosesc presa pentru depresare. La situatiile "disperate", folosesc insa ciocanul fara retinere. Nu uit insa, ca intre ciocan si piesa de depresat sa existe si un obiect din aluminiu, sau dintr-o esenta foarte tare de lemn. In ceea ce priveste forma specifica - dupa destinatie - a unui ciocan, nu m-a preocupat niciodata. Exista foarte putine aplicatii, unde ciocanul trebuie sa aibe o forma rotunda. De aceea utilizez cu preponderenta ciocanele prismatice. Pentru lucrari de tamplarie, pe care le execut la inaltime, folosesc tesla traditionala. Pentru alte lucrari de tamplarie pe langa casa, prefer ciocanele prismatice obisnuite. Pentru scosul cuielor "rebele", mi-am confectionat un levier despicat. De obicei insa prefer clestele de cuie, care este mult mai adaptabil oricarei situatii. Link spre comentariu
H Robert Postat August 19, 2012 Autor Partajează Postat August 19, 2012 Sunt e acord cu dumneavostra, eu ma refeream in viata de zi cu zi ca nu cari cu tine o trusa de ciocane ca sa montezi o usa de ex,unul sa fie de spart unul de batut cuie etc....si eu am in atelier mai multe ciocane si le folosesc pe fiecare pt o anumita operatiune, eu spuneam cand e necesar sa ne deplasam undeva sa executam o anumita lucrare nu luam 8 ciocane cu noi ca sa folosim fiecare ciocan specific pt operatiunea lui, de aceea caut ciocane sa reziste mai multor operatiuni. Link spre comentariu
mikella Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Daca tot cereti ciocane de dulgerie, inseamna ca va pricepeti la lucrul cu lemnul! In acest caz recomand un ciocan cu coada de fibra, pe care il folositi pana sare coada si ii confectionati o coada adevarata din lemn care va tine o viata de om. Important este sa fie metalul cat de cat de calitate, in rest spor la treaba. Nu este mare filozofie sa faci o coada la unealta, asta am invatat in primul an de tamplarie la scoala. Link spre comentariu
H Robert Postat August 19, 2012 Autor Partajează Postat August 19, 2012 De ce sa dau bani pe ceva daca stiu ca oricum se strica ? De ce sa nu dau cativa lei in + pe ceva e calitate si sa il am pt o perioada lunga de timp? Nu am nimic impotriva idei dumneavostra dar nu mi se pare rentabila, si ma mai si enervez deoarce unelte ca astea cedeaza cand ai nevoie cel ma mult de ele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum