Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor pe 4cai

andreime

Postări Recomandate

salut! imi modific boxele, trecand la 4cai, ce sfaturi imi puteti da in privinta filtrului??? frecventele sunt: <100hz100-800hz800-5000hz>5000hzfiltrele vreau sa le fac de 12db/oct. componente de foarte buna calitate:)plz help!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreime

6

• VTP

4

Top autori în acest subiect

salut! imi modific boxele, trecand la 4cai, ce sfaturi imi puteti da in privinta filtrului??? frecventele sunt: <100hz100-800hz800-5000hz>5000hzfiltrele vreau sa le fac de 12db/oct. componente de foarte buna calitate:)plz help!

De ce sa treci la 4 cai? ai difuzoare de mare clasa? ai toti parametrii la ele? in ce incinta sa functioneze? pe ce baza ai stabilit Ft citate? difuzoarele se incadreaza in benzile de frecventa? au acelasi SPL? cum faci mangementul defazarii ce apare la reteaua aleasa?Daca vrei sa faci doar o lada cu difuzoare numita pompos INCINTA, atunci vezi ca gasesti pe net calculul retelei ( necompensat ptr. linearizare), dat de Vasile, cred, si poti pune orice componente, ca de.... e facuta doar ca sa fie facuta!
Link spre comentariu

am absolut toti parametrii difuzoarelor, in afara de bas, insa cutia lui are acelasi volum si am vazut masuratorile ei si nu e rau(singura modificare este palul foarte gros de 36mm din care am facut noua cutie)

basul este un dif de meloman, midbas morel mw144, medie ribbon BG, tweeter ribbon BG. motivul pentru care trec la 4cai este ca basul nu urca pana la 800, unde este cel mai bine sa tai media.

midbas: http://www.madisound.com/cgi-bin/index. ... 12&pid=709

Link spre comentariu

ca idee, baffle-ul il voi inclina cu aprox 10grade fata de verticala. insa la filtru nu am idee ce trebuie facut!

Nu are logica ce spui: morel-ul poate fi taiat si la 100 Hz. are Fs=55 Hz.Sus poti sa-l tai peste 3 kHz ca sa iesi din zona vocii.trebuie izolat de bas. care e avantajul basului de la Meloman? si dece ai facut un sicriu cu pereti asa de grosi? la ce te ajuta? la musculatura?de ce inclini fata? ca sa sporesti problemele de faza? ai facut vreun calcul?daca as vedea difuzoarele poate ca as putea sa stabilesc o geometrie a fetei dar fara........ only God knows!
Link spre comentariu

ce nu are logica? basul de meloman pana la 100hz(pentru ca nu vreau sa las vocea pe el), morelul intre 100si 800, BG neo8 intre 800si 5000, si in sus BG neo3. nu am inca bani ca sa iau un difuzor suficient de bun pentru o incinta inchisa si pastrez melomanul. despre filtru nu mi-ati spus nimic, si asta ma interesa cel mai mult, inclinarea fetelor este pentru radiatie orizontala a sunetului. ZDP, etc.

Link spre comentariu

ce nu are logica? basul de meloman pana la 100hz(pentru ca nu vreau sa las vocea pe el), morelul intre 100si 800, BG neo8 intre 800si 5000, si in sus BG neo3. nu am inca bani ca sa iau un difuzor suficient de bun pentru o incinta inchisa si pastrez melomanul. despre filtru nu mi-ati spus nimic, si asta ma interesa cel mai mult, inclinarea fetelor pentru alinierea in timp putand sa o fac si dupa terminarea incintelor.

Vad ca discutam degeaba!Morel - ul poate merge pana la peste 3.000 Hz, cel putin asa se lauda. se mai lauda si cu un camp mic! Halal! Nu vad dece nu il duci pana la tweeter.Vrei neaparat sa utilizezi toate difuzoarele? De ce? Cine te-a sfatuit?Solutia adoptata este o incinta cu 3 cai + subwoofer, dar scremuta. Apoi, ideea este sa reduci componentele din calea de sunet, nu sa le inmultesti.As fi mers pe ideea de 3 cai cu filtre de ordinul I,I, III.Apoi nu cred ca m-ai inteles: daca ai 2 ribonuri si un con (Morel), cum ai dedus ca trebuie sa inclini cu 10 grade si nu cu 13,25 grade?Ce anume vrei sa-ti spun despre filtre? Daca te-ai decis si ramai pe solutia pe care ai anuntat-o, fa calculul reteleli Butterworth de ord.II cu intersectie la -6dB ( ca sa ai caracteristica lineara la fT ). Pentru asta, calculul il faci folosind coeficientii 0,7692 ( ptr. caracteristica coboratoare) si 1,3 ( ptr. caracteristica crescatoare ). Nu vad ce anume vrei sa afli in plus!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări