Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tweeter lipicios

Horat1u

Postări Recomandate

Salut,Am o pereche de boxe Canton GLX-100 si difuzoarele de medii-inalte care sunt din material textil au pe ele un fel de lac dar este lipcios si in timp s-a depus praf si scame pe partea de sus a lor si nu mai merge jos. Daca le curat cu betisoare igienice cu alcool izopropilic influenteaza functionarea lor ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

5

• Horat1u

5

• Luca

3

• CBI

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eventual o sa incerc pe o portiune mica sa vad daca se poate curata, am mai lucrat cu alcool izopropilic pe tot felul de suprafete si din cate am vazut nu ataca materialul cum face diluantul si alti solventi

Link spre comentariu

Am mai observat si eu solutia aia lipicioasa la unele tweetere, care e treaba cu ea, ce rol are?

La boxele mele c vega tweeter-ele nu au asa ceva, panza e curata

Eu am mai vazut asa ceva si la cateva modele de grundig, saba, braun facute cam in aceasi perioada, Cred ca sa renuntat la ideie pt ca nu aduce avantaje lafel cum sa renuntat si la firele leonice trase prin fata tweeterului.

Posted Image

Link spre comentariu

Nu ai suficienta experienta in domeniu...apreciez ca ti-ai exprimat parerea , dar nu coincide cu a mea .Tad , Ciare , Vifa , Scanspeak dau ceata la orice difuzor din categoria celor de mai sus ...chiar daca unele dintre vechituri pot fi produse de Vifa etc .Exista difuzoare de inalte cu mult peste amaraciunile alea...Ar putea sa emita o parere autorizata doar cei care se ocupa cu adevarat de difuzoare si incinte acustice ( VTP , felixx , Sorin Denver sau altii nenumiti fata ce care imi cer scuze ) !

Link spre comentariu

difuzoarele arata fix ca si cele din prima poza de mai sus.am reusit sa indepartez total acele scame si adezivul ce era pe ele cu betisoare igienice si alcool izopropilic.la inceput trebuie pus un pic mai mult alcool pe toata suprafata sa se inmoaie dupa care cu multa rabdare si 30 de betisoare :) se indeparteaza tot. Difuzorul isi pastreaza forma si arata ca si nou, o sa revin cu poze.

Link spre comentariu

ai grija oricum ai proceda sa nu inmoi acea 'smoleala' pt ca o sa le strici si e cam ireversibilacel tratament al calotei are un rol determinant in obtinerea anumitor parametrii ai calotei,cum ar fi rigiditate,amortizare,greutate etcfara el calota isi pierde aceste caracteristici stabilite de fabricant,matasea este pt a da forma,dar functia este data de intreg ansamblul. Daca nu ai experienta eu iti recomand un scoch bun ,cat se ia se ia.Ce e mai mare cu o penseta,restul lasa asa ca nu influenteaza cu nimic,pui mastile la boxe si nu se vede

Link spre comentariu

ATENTIE !!!

Daca se incearca indepartarea scamelor cu penseta, trebuie avut in vedere folosirea unei pensete facute dintr-un material neferos, deoarece penseta poate fi atrasa de campu magnetic al boltului, cea ce poate duce la defectarea tweeterului !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări