Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Volum digital(inlocuirea potentiometrului cu doua tuch-uri)

Vizitator me_gaton

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blind

5

• Zerro

4

• niq_ro

2

• Nemesis

2

Top autori în acest subiect

nu e mai simplu cu un PIC si cate potentiometre vrei ??? (folosind MCP41100 sau 41010 sau 42XXX) ... merg controlate pe SPI ... eu mi-am facut asa ceva si ma scot cu totul destul de ieftin ... merita ...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Daca ai posta si o schema +hex-ul pentru pic, pentru aia mai babalai de pe forum in ale programarii de picuri ar fi perfect...PS stiu ca e vehi postul, insa e util

Link spre comentariu

unde l-ai comandat ? din cate am inteles era si in lista la un distribuitor roman, nu mai stiu care, dar inca nu le aveau pe stoc. pe site-ul oficial e in jur de 3,8$ din cate tin eu minte, maxim 4. acum depinde cat de repede le vrei - mia repede=mai scump :yawinkle: eu nu ma grabesc :rock:

Salve,O lista cu distribuitori romani de piese si materiale- in afara de cei din Cluj cu care colaborez deja- se poate ?Cheers,Florin :smt001
Link spre comentariu

..... Sal , am gasit un articol, din TEHNIUM cu un potentiometru digital :supz:.Piesele ar fi IC : TC 9153 AP ; D1, D2= 1N4148 ;R1,R2 =10K;R3=100K;R4=39K;R5=47 OHMI ;C1,2,3,4,5,6,8=4,7uF/35v;C7=2,2uF/35v,C9=22OuF/16v;C10=47uF/35v ....in rest va descurcatzi :smt006

Link spre comentariu

Multumesc FOARTE mult pentru schema, super ieftin de realizat plus ca are reglajul in 32 de trepte, care ajung dupa parerea mea. Sa nu mai adaug ca e si stereo, intreg montajul incadrandu-se in aprox 10 leiEdit:Apropo, in penultima pagina a datasheet-ului este prezentata si o schema pentru reglarea mass-ului si inaltelor, pe langa volum

Link spre comentariu

Am atasat schema, pcb-ul (facute in E*agle 4.16) precum si hex-ul si schema pentru simulare in Proteus.Schema asta e facut pentru controlul volumului, balance, inalte si bas pentru un TCA 5500 (deci un potentiometru e din "montaj" pentru cele 2 canale).Exista si variantele de MCP-uri pentru 2 , 4 respectiv 8 canale insa la noi se gasesc mai greu .... cele mai uzuale fiind cele de 1 canal si 2 canale.Aaaaaa ... sa nu uit ... in schema am uitat sa atasez o rezistenta de 420 ohmi inseriata cu led-ul ... Acest led semnalizeaza capetele de scala precum si jumatatea potentiometrului de balance ... si inca o precizare ... aceste potentiometre digitale sunt cu 255 de trepte insa din soft numarul de trepte s-a redus la 51 ... Spor la treaba!!! :smt001Later Edit: ... Rezistentele de acolo sunt de 1K ... diodele sunt 1N4148 ... se alimenteza din 12V (in montajul de acolo) si cu ajutorul unui 7805 un condenser de 470uF si unul de 100nF se ajunge la 5V (filtrat) ... Quartz-ul este de 10MHz ... iar cele 4 CI sunt MCP 41100 (un singur canal la 100K). Daca sunt nelamuriri nu ezitati sa intrebati... Si inca ceva .... asta e facut sa tina minte toate setarile potentiometrelor daca se opreste alimentarea ... chestie foarte importanta zic eu .... mai ales in cazul unui amplif de masina ...

Link spre comentariu

..... Sal , am gasit un articol, din TEHNIUM cu un potentiometru digital :supz:.Piesele ar fi IC : TC 9153 AP ; D1, D2= 1N4148 ;R1,R2 =10K;R3=100K;R4=39K;R5=47 OHMI ;C1,2,3,4,5,6,8=4,7uF/35v;C7=2,2uF/35v,C9=22OuF/16v;C10=47uF/35v ....in rest va descurcatzi :smt006

interesant.. asa ca am cautat pe net si am dat si de datasheet-ul integratului la http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... C9153.html si ca pret este excelent: http://www.capodimonte.ro/produse.html? ... 53&where=0 :supz:
Link spre comentariu

Tare schema zerro, insa e o mica problema, 16f84 e discontinued si este de 2-3 ori mai scump decat 16f628 (la comet cel putin, unde un 16f628 e 6lei) Are cineva idee cum trebuie sa arate hex-ul pentru un 16f628? (ca doar n-o fi la fel ca pt 16f84)

Link spre comentariu

e pentru 16F84A ... din pacate in Eagle nu aveam decat simbolizarea de la 16F84 si nu am mai stat sa schimb denumiri p'acolo .... scuze de confuzie .... parca eu am probat cu ambele pic-uri ... si cu A si fara A si a mers treaba ....In mod cert merge si cu 628 insa d'asta aveam eu si cu asta l-am facut ... nu cred ca e mare filosofie sa faci aceiasi treaba pentru un 628 ...Daca vrei sa construiesti schema asta pentru un 628 spune-mi si iti fac eu hex-ul ... nu e nici o problema si nici un deranj ...Bafta! :smt001

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

ia vezi asta....64 de pashi...

Acesta este excelent; l-am executat eu acum vreo 4 ani si functioneaza de minune. Suporta si back-up pentru memorarea starii volumului (cu sursa de 4V permanenta sau condensator de capacitate mare). Momentan doresc sa-i fac un control digital telecomandat cu integratul KS9801 (fiindca-l am in sertar) sau poate gasesc alta schema - mentionez ca nu doresc nici un buton pe panoul frontal.In ultima instanta voi executa cu PIC; ramane de vazut.Numai bine,ALEKS
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări