Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Volum digital(inlocuirea potentiometrului cu doua tuch-uri)

Vizitator me_gaton

Postări Recomandate

Vizitator me_gaton

Salut,am venit si eu cu o intrebare.as dori o schema ptr un volum digital sa zic asa,sa nu mai folosesc potentiometri(fasaie,alte alea) ci niste tach-uri(+-)ceva de genul asta.eu am gasit o schema la magazinul connex,chiar am cumparat revista dar partea nasoala este ca schema e mono(ptr un semnal mono) nu ptr unul stereo,si sa fac cate doua placi ptr fiecare potentiometru...lene mare..ceva mai bun?vreo idee?ceva probat?cat despre carcasa,m-ar interesa niste bucati de aluminiu de grosimea 2mm sau de 1mm,zicea cineva de o "persoana" Nea Vasile?Cum il pot contacta?multumesc mult...salut :supz:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blind

5

• Zerro

4

• niq_ro

2

• Nemesis

2

Top autori în acest subiect

Vizitator Andrei.Hrubaru

sau uite la ce ma gandeam eu, e simplu de realizat dar cred ca ai nevoie de intrare DC si nu AC :finga:PC: din cele propuse anterior eu as merge cu digipot.pdf -ul :smt006

Link spre comentariu

sau uite la ce ma gandeam eu, e simplu de realizat dar cred ca ai nevoie de intrare DC si nu AC

Si in primul rand n-ai zis despre ce integrat e vorba :yawinkle: .
Link spre comentariu

sau uite la ce ma gandeam eu, e simplu de realizat dar cred ca ai nevoie de intrare DC si nu AC

Si in primul rand n-ai zis despre ce integrat e vorba :yawinkle: .
Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru

e vorba de DS1802 de la Maxim Semiconductors , uite si datasheet-ul in care afli cum sa-l faci stereo, pentru ca montajul asta e doar pentru Vol +, Vol - si Mute pe un singur canal

Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru

m-am uitat pe datasheet-ul lui LC7533, folosit in schema din digipot.pdf -ul atasat mai sus si e dragut, dar atat. Nu are Mute din cate mi-am dat eu seama si are doar 16 trepte, deci nu mi se pare alegerea cea mai buna. Incearca , daca timpul nu e o problema, un DS1802 de la Maxim Dallas Semiconductors (http://www.maxim-ic.com). Salut si sper sa-ti fie de folos informatiile de acolo.

PS: La ce vrei sa-l folosesti ?

Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru

si daca mai citeai pe aici pe forum dadeai peste un post similar :finga: in care se sugera folosirea lui DS1669 , tot de la Maxim Dallas , uita-te pe datasheet-ul lui.

Link spre comentariu

personal am incercat si LC7533 si DS1802. acum am DS1802 functional si e ok atata timp cat semnalu de intrare nu e > 2Vrms - intra in cliping. LC7533 e cu zgomot mare de fond. nerecomandat.mai am un IC DS1802. daca te intere da-mi mp.

Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru

yupyyyyy :d si eu tot de ds1802 mi-am dat comanda, am simt usurat sa aflu ca merita banii :supz: tu la ce-l folosesti?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Andrei.Hrubaru

unde l-ai comandat ? din cate am inteles era si in lista la un distribuitor roman, nu mai stiu care, dar inca nu le aveau pe stoc. pe site-ul oficial e in jur de 3,8$ din cate tin eu minte, maxim 4. acum depinde cat de repede le vrei - mia repede=mai scump :yawinkle: eu nu ma grabesc :rock:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări