Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pentru gard electrificat

Vizitator bissa86

Postări Recomandate

Salut. Se pot posta PCB-urile pentru transfer toner la cele 2 variante de montaj (atat cu 2 CI 555 cat si cu un CI 555 ) ? La varianta realizata de Radu nu reusesc sa deschid fisierul, iar la cea postata de Marik vreau varianta modificata de el, aceea cu potentiometri . Va multumesc frumos.

Link spre comentariu

Corect, greșeala mea.... eu am tratat-o ca pe un link direct spre o fotografie. Așa era și mai ușor, atunci pozele apar direct pe forum, fără alte manevre.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator mihai ioan

aici aveti doua scheme, una cu 2x555 si una cu 1x556 pentru un sistem de gard electric foarte performant:

rpUpCbdp7WU

Alimentat la 12V si cu o bobina de inductie buna , am obtinut descarcare in aer de pana la 4cm, ceea ce e foarte mult: o astfel de tensiune strapunge si blana animalelor "bine izolate".

Schema si detalii aici . Le-am scris in engleza, daca cineva are intrebari, pot raspunde aici.

Varianta cu un singur 555 nu e buna. Pentru un gard electric avem nevoei sa controlam atat frecventa pulsurilor, cat si durata lor (care controleaza tensiunea de iesire).

Posted Image

Schema cu 556 e de dimensiuni mici, dar ofera in mare aceeasi functionalitate.

schema cu 2x555 ar merge pe o suprafata cu perimetrul de 700  de metri si sa aiba destula putere pentru a goni mistretii

Link spre comentariu

Merge pe orice distanță, condiția esențială este izolarea excelentă a firului conductor față de pământ prin stâlpii susținători, altfel vor exista ,,scurgeri,, prin conturnare. Ar fi bine ca stâlpii de susținere să fie din fibră de sticlă și acoperiți cu o peliculă hidrofugă, să nu țină apa.

Editat de validae
Link spre comentariu

Merge pe orice distanță, condiția esențială este izolarea excelentă a firului conductor față de pământ prin stâlpii susținători, altfel vor exista ,,scurgeri,, prin conturnare. Ar fi bine ca stâlpii de susținere să fie din fibră de sticlă și acoperiți cu o peliculă hidrofugă, să nu țină apa.

sau izolatoare de fabrica puse pe tarusi  de lemn dar respectat cele mai elementare norme de izolare care nu prea le respecta omul nestiutor (lasa bre ca mere si asa )

http://equitana.ro/shop/949-thickbox_default/izolator-cablu-gard-electric-kerbl.jpg

asea sunt cei mai ok dar pusi invers ca in poza

http://equitana.ro/shop/949-thickbox_default/izolator-cablu-gard-electric-kerbl.jpg

nu rasucita ata(firu )pe langa izolator nu puse numa asa de dragu de a pune si cel mai elementar sa nu se atinga vegetatia verde ca atunci chiar poti sa te lasi de meserie 

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator mihai ioan

ma poate ajuta careva.VA ROG!

cine stie ce element de circuit este cel marcat in schema atasata si cum il pot masura pt ca vreau sa cumpar unul si nu stiu ce  sa cumpar(circuitul este  un gard electric) 

post-235391-0-39545300-1425591212_thumb.jpg

Editat de mihai ioan
Link spre comentariu

Acela este un transformator cu miez de ferită dacă văd bine.Era bună și o poză din lateral. Nu poți determina mare lucru măsurându-l, poate doar rezistența înfășurărilor și eventual inductanța lor (deși nu cred să ai la îndemână un inductanțmetru). Dacă vrei neapărat să-l reproduci, trebuie desfăcut cu grijă și numărate spirele, notată poziția terminalelor și grosimea sârmei. De cumpărat unul identic nu prea cred să ai șanse fiindcă a fost bobinat după specificațiile producătorului, nu vei găsi unul gata făcut. Dar poți construi un circuit de gard electric foarte simplu, după una din schemele discutate mai înainte pe acest topic.

Link spre comentariu
Vizitator mihai ioan

Eu am realizat montajul asta pentru protectia unui perimetru. Functioneaza fara probleme, si poti regla tensiunea de la 5KV pana la 20KV maxim. E gandit sa functioneze si pe baterii, are deci un consum mic.

Pentru pastor electronic, trebuie sa tii cont de animalele imprejmuite, exista diferente pentru tensiunea de lucru in functie de blana (cat de bine le izoleaza).

Schema:

Posted Image

PCB-ul

Posted Image

Rezultatul final:

Posted Image

Un demo video cu invertorul setat la 20KV:

5cgTqk-0ABw

Alte detalii pe blog.

Radu M.

imi da careva o lista cu piesele care sunt in circuit ??Fiecare ce valoare are???

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări