pop_ady44 Postat Aprilie 7, 2014 Partajează Postat Aprilie 7, 2014 poate fi si de la bobina de inductie am facut cateva sute de garduri si la 10-15 bobine cumparate 2-3 erau anemice scanteea era mica si nu durea cele mai bune rezultate au dat bobinele cehoslovace *yursa Link spre comentariu
yonel Postat Aprilie 7, 2014 Partajează Postat Aprilie 7, 2014 Se poate sa fie din condensatoarele nepolarizate?nu le-am pus cum sunt in schema pentru ca nu am gasit valorile respective,am pus recuperate fara sa respect valorile. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Daca nu ai pus valorile exacte ca in schema nu e o problema, dar condensatorii aceia stabilesc frecventa de lucru a impulsurilor. Problema e in comanda bobinei, am spus cum sa verifici asta.Cel mai probabil bobina nu e alimentata suficient din cauza caderii de tensiune pe tranzistor sau chiar din cauza sursei de alimentare.Nici bobina nu se exclude, poti incerca si cu un trafo linii recuperat din televizoare sau monitoare CRT. Link spre comentariu
marik2500 Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Dacă nu ma înșel eu am văzut in videoul tău ca scânteia are loc intre ieșirea de înaltă tensiune și minusul bobinei. Eu știu ca scânteia trebuie sa fie intre ieșirea de înaltă tensiune si minusul alimentarii montajului. Link spre comentariu
yonel Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Am masurat primarul bobinei de inductie si imi da numai 1 volt(multimetrul pus pe AC,pe DC imi da numai 0,5v). Nu stiu cum sa blochez 555 pe high.Scanteia se face intre minusul alimentarii si borna de inalta a bobinei. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Intrerupe pinul 3 al celui de-al doilea 555 si leaga rezistenta de 330 Ohmi la plusul alimentarii.Masoara tensiunea la bornele bobinei pe domeniul de curent continuu. Link spre comentariu
yonel Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Intrerupe pinul 3 al celui de-al doilea 555 si leaga rezistenta de 330 Ohmi la plusul alimentarii.Masoara tensiunea la bornele bobinei pe domeniul de curent continuu.Am facut cum ati zis si am masurat tensiunea, am 10.3v pe bornele bobinei.Mentionez ca am alimentat din sursa pc. gifs upload Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 schema este incercata si testata de mine functioneaza dar nu ma multumit nici odata vezi ca ai reglajesi mi se pare ca pinu 3 al integrtului 555 nu e legat ? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Pai nu e legat pentru a verifica ,,pe direct,, daca se comanda bine bobina de inductie. Link spre comentariu
yonel Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Pai nu e legat pentru a verifica ,,pe direct,, daca se comanda bine bobina de inductie.Este buna tensiunea pe bobina? Ce poate duce la o scanteie mica? Vreau sa nu ma las pana nu il rezolv. Link spre comentariu
marik2500 Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Încearcă cu diferite bobine si vezi dacă nu ai rezultate diferite. Cine știe poate....! Eu construiesc modelul de mai jos, putin modificat și care da rezultate garantat verificate. Link spre comentariu
yonel Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Încearcă cu diferite bobine si vezi dacă nu ai rezultate diferite. Cine știe poate....! Eu construiesc modelul de mai jos, putin modificat și care da rezultate garantat verificate.In aceasta schema pot folosi NE555(LM555) sau doar TLC555(Am vazut intr-un .pdf mai sus scrie TLC555 nu NE555,desi par la fel). la mine cred ca nu este buna bobina,nu mai face scanteie deloc si se aude un zgomot tare in ea,trebuie sa fac rost de alta. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Ai scurtcircuite sau descarcari interne in bobina, poti incerca cu trafo de linii cum am mai scris.Gasesti usor monitoare defecte CRT, eu am o gramada pe la serviciu Link spre comentariu
marik2500 Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 De regula, daca ai o bobina de inducție folosita, aceasta a fost data jos de pe automobil in urma unor intamplari nefericite referitoare la scanteie si deci probabil are o problema. Ca sa ai o bobina buna 100% ori o iei noua din magazin ori te duci la dezmembrari si o iei de pe o masina care sigur a functionat inainte....părerea mea. In ceea ce privește schema anterioara eu am încercat si merge cu orice are terminatia 555, deci bafta! Link spre comentariu
yonel Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 o sa caut un traf de linii sa incerc. multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum