frici Postat Iulie 3, 2024 Partajează Postat Iulie 3, 2024 Acum 2 ore, Cristi323 a spus: Aveți idee de ce aparatele de peste 12J au acesti condensatori pe ieșire ? Sunt 6 condensatori inseriati impreuna cu o rezistenta pe iesire. Bună, Totusi la 12J mi se pare putere mare....nu e periculos pentru om? Link spre comentariu
validae Postat Iulie 3, 2024 Partajează Postat Iulie 3, 2024 Dacă se afișează avertismente vizibile, omul nu are ce căuta să-l atingă....dar cum impulsul e foarte scurt, nu e periculos, doar foarte dureros.Vorbim de impulsuri de curent continuu... Link spre comentariu
leo177 Postat August 4, 2024 Partajează Postat August 4, 2024 La 03.07.2024 la 21:45, frici a spus: Bună, Totusi la 12J mi se pare putere mare....nu e periculos pentru om? Prin ei se face descarcarea pe transformatorul de impulusuri ? Link spre comentariu
validae Postat August 4, 2024 Partajează Postat August 4, 2024 Condensatorii de pe ieșire au rolul de a ,,lungi,, impulsul de înaltă tensiune, ce este foarte scurt.Și a-l face cât mai sinusoidal posibil. Efectul dureros e cu atât mai mare cu cât durata impulsului e mai mare, altfel simți doar o înțepătură. Link spre comentariu
Demeter Denes Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 Buna ziua pentru toata lumea.O intrebare pentru voi ,Ce parere aveti,transformatorul de inalta tensiune facuta dupa reteta dl validae ,din doua bucati de miez U (miez E taiat in doi) cum e mai bine de fabricat ?Cele doua bucati sa fie izolate intre ele sau, numai introdus in carcasa bobinei fara inrtrefier? ,Eu am facut pina acum strins ambele jumatati cu o bucata de placa din meta,l practic face contact intre cele doua bucati de U ?Cum ar fi mai rentabil de realizat din privinta eficientei?Multumesc anticipat pentru eventuale sfaturi o zi buna pentru toata lumea. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 Se poate și cu și fără întrefier.Posibil ca un mic întrefier să ajute un pic să nu se satureze miezul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum