Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pentru gard electrificat

Vizitator bissa86

Postări Recomandate

Acum 12 minute, Demeter Denes a spus:

Sarcina este din 5 bucati de 100 ohm /16w bobinata in carcasa ceramica,intrun parte arata 4-5 kv  iar inversind cablurile testerului arata 8-9kv pe acest tester,...asa in paralel testerul  pe rezistenta conectat la esirea generatorului...maine  o sa incerc s afac un video dar nu stiu daca se poate incarca aici...

Incarcă pe youtube (sau  pe altă platformă),si ne dai un link!

Editat de frici
Exprimare gresita.
Link spre comentariu

Vedeţi că testerele alea comerciale au rezistenţe smd care nu rezistă la tensiuni înalte, de asta nu vi se aprind unele becuri deşi altele corespunzător unor tensiuni superioare o fac.

Ca să nu aveţi probleme ar trebui turnat silicon transparent peste toată placa testerului.La fel ar trebui izolate şi rezistenţele sarcinii de 500 Ohmi.

Link spre comentariu

96505742_Testergardelectric2.thumb.jpg.8b7bf16ca605e4dba75472dd42498e80.jpgAm scos schema testerului , cum am promis,valorile rezistentelor in kohm sunt

masurate cu un multimetru UT181B , fara a fi scoase din montaj. Poate va fi la folos pentru cineva,Videoul voi face  maine,

Editat de Demeter Denes
Link spre comentariu
Acum 1 oră, validae a spus:

Vedeţi că testerele alea comerciale au rezistenţe smd care nu rezistă la tensiuni înalte, de asta nu vi se aprind unele becuri deşi altele corespunzător unor tensiuni superioare o fac.

Ca să nu aveţi probleme ar trebui turnat silicon transparent peste toată placa testerului.La fel ar trebui izolate şi rezistenţele sarcinii de 500 Ohmi.

Eu am gindit ca daca pe rezistentele smd  inlocuiesc cu altele conventionale evetual din mai multe bucati  valorile respective poate rezista mai bine  la tensiune inalta.....

Link spre comentariu

Si in sfirsit am facut primul meu filmulet  in youtube asa cum am promis.  https://www.youtube.com/watch?v=Y6Hj8aua9nE

Intre timp am facut o noua descoperire ,In pozitia in care testerul arata mai putina tensiune, daca indepartez una dintr sonda testerului  de pe bornle generatorului la citeva milimetri atunci testerul arata exact atit ca si invers m de aici deduc ca unele rezistente nu fac fata situatiei  ..coraspunzator cind trece prin ei inalta tensiune.Are ceva importanta care dintre capetele bobineu secundare de inalta tensiune merge in pamint si care pe gard?

Editat de Demeter Denes
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
La 08.09.2012 la 14:36, radhoo a spus:

Eu am realizat montajul asta pentru protectia unui perimetru. Functioneaza fara probleme, si poti regla tensiunea de la 5KV pana la 20KV maxim. E gandit sa functioneze si pe baterii, are deci un consum mic.

Pentru pastor electronic, trebuie sa tii cont de animalele imprejmuite, exista diferente pentru tensiunea de lucru in functie de blana (cat de bine le izoleaza).

Schema:

http://www.pocketmagic.net/wp-content/uploads/2011/09/fence_1-300x182.jpg

PCB-ul

http://www.pocketmagic.net/wp-content/uploads/2011/09/20110825032014-150x150.jpg

Rezultatul final:

http://www.pocketmagic.net/wp-content/uploads/2011/09/20110825193033-150x150.jpg

Un demo video cu invertorul setat la 20KV:

5cgTqk-0ABw

Alte detalii pe blog.

Radu M.

Salut! Am realizat si eu montajul acesta dar ma chinui de cateva ore sa inteleg de ce nu pleaca voltajul catre bobina. Pe multimetru imi arata maxim 0,9v. Bobina are 2,7ohmi in primar, este noua, de Dacia 1310. 

Am masurat toate piesele in parte si sunt bune. Ledurile se apind toate, clipocesc in functie de cum reglez variabilele.... doar ca nu pleaca curent la bobina. Inca odata zic, toate piesele sunt masurate si functionale in parametrii. Cablajul este verificat si nu exista trasee intrerupte sau in scurt. Alimentare de la baterie incarcata complet si da 13V. 

Daca pun bobina direct la baterie, dascanteie foarte mica. Nu stiu daca asa ar trebuii sau nu. Ma gandescca daca este noua nu ar fi cu defect. 

Ceva recomandari, pareri? 

multumesc! 

Link spre comentariu

Bobina de inducţie nu dă scânteie suficientă fără un condensator în paralel cu bobina primară.Ea împreună cu condensatorul formează un circuit oscilant, iar scânteia rezultată e mai lungă şi mai puternică decât fără condensator.Schema de care vorbeşti nu foloseşte condensator în primarul bobinei, dar suplineşte lipsa circuitului oscilant prin generarea de ,,trenuri,, de impulsuri cu un 555.

Faptul că la tine bobina nu e comandată de tranzistor înseamnă că ceva e greşit acolo, nu neapărat şi defect.Tranzistorul de putere poate nu e comandat (deschis) suficient.

Ce tranzistor de putere ai folosit ? Dacă blochezi semnalul de comandă al ultimului oscilator pe ,,on,, ce tensiune ai pe bobină ? Vezi să nu fi greșit conectarea tranzistorului din baza celui de putere.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, validae a spus:

Bobina de inducţie nu dă scânteie suficientă fără un condensator în paralel cu bobina primară.Ea împreună cu condensatorul formează un circuit oscilant, iar scânteia rezultată e mai lungă şi mai puternică decât fără condensator.Schema de care vorbeşti nu foloseşte condensator în primarul bobinei, dar suplineşte lipsa circuitului oscilant prin generarea de ,,trenuri,, de impulsuri cu un 555.

Faptul că la tine bobina nu e comandată de tranzistor înseamnă că ceva e greşit acolo, nu neapărat şi defect.Tranzistorul de putere poate nu e comandat (deschis) suficient.

Ce tranzistor de putere ai folosit ? Dacă blochezi semnalul de comandă al ultimului oscilator pe ,,on,, ce tensiune ai pe bobină ? Vezi să nu fi greșit conectarea tranzistorului din baza celui de putere.

Buna dimineata! Multumesc pentru raspuns. Am verificat acum tranzistorul si era mort pt ca l-am pus invers in montaj. L-am inlocuit si functioneaza montajul, da scanteie. Am folosit un CDIL 2N3055. Problema a fost in faptul ca pdf-ul, cu schema pt a realiza cablajul imprimat, era gresit. Practic toate piesele trebuiesc montate pe partea cu traseele tinand cont de polaritatile respective si de e-b-c la tranzistori. Prima data cand am facut montajul mi-a iesit fum din N555 pt ca erau montate pe partea opusa traseelor,  si tranzistorul 2222A ce comanda 2N3055, se incingea extrem de tare. Am inlocuit N555-urile cu altele noi si le-am montat pe partea cu traseele ca sa fie corecta configurarea, am inlocuit 2222A cu altul nou, dar nu stiu de ce nu am inlocuit si 2N3055...era noapte si oboseala... 

Acum dimineata dupa somn... la 6 dimineata m-am trezit si am inlocuit tranzistorul si totul functioneaza cum ar trebuii. 

Vrea sa fac alt cablaj unde sa fie toate piesele montate pe partea opusa traseelor de cupru. Practic pdf-ul este in oglinda si rasturnat. Ceva idei cum sa fac sa fie corect imprimat cablajul? Folosesc pdf-ul incarcat de Radu Motisan pe pocketmagic.net

Multumesc! 

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Un mic transformator de impulsuri ..800sp sec..30 in primar..tole recuperate dintr un traf ..fasete sunt pt a nu produce vibratiile in timpul descarcarii condensatorului ..scanteie de 2 cm intre poli ..testat ..6 kv ..o sa revin si cu " elefantii " cu 1800 sp 0.4..in sec ..cu dimensiuni corespunzatoare pt 6..7 jouli.. 20220601-165038.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salutare .Am facut un generator de gard electric ,pentru un prieten de al meu  contra ursilor,Condenzator 25 uf 450 v ,tensiune pe ea in jur de 630 volt, 42 impulsuri pe minut,Consum de la12,5 volt 0.3A,Traful de inalta  :secundarul am facut 1100 spire din 0.3 mm sirma, primarul,30 spire ,Traf invertor din miez ferita 100 spire in primar /850 spire secundar din sirma 0.1mm .Frecventa invertor 2.8khz  cu factor de umplere:47 la suta.Ce parere aveti face fata cerintelor contra ursului?Eclatorul am pus la 8 mm Lungimea gardului va fi circa 500 metri.Doua fire in paralel..

tensiune.jpg

generator.jpg

Link spre comentariu

Poate un traf de impuls mai mare ar fi fost potrivit.Mă refer la o secţiune mai mare şi un secundar cu 1500-2000 spire.

Dar fă teste în teren şi vezi ce zice şi ursul despre asta....dar obligatoriu să nu-ţi atingă vegetaţia de fir că se duce tot efectul.

Link spre comentariu
Acum 8 minute, Demeter Denes a spus:

Salutare .Am facut un generator de gard electric ,pentru un prieten de al meu  contra ursilor,Condenzator 25 uf 450 v ,tensiune pe ea in jur de 630 volt, 42 impulsuri pe minut,Consum de la12,5 volt 0.3A,Traful de inalta  :secundarul am facut 1100 spire din 0.3 mm sirma, primarul,30 spire ,Traf invertor din miez ferita 100 spire in primar /850 spire secundar din sirma 0.1mm .Frecventa invertor 2.8khz  cu factor de umplere:47 la suta.Ce parere aveti face fata cerintelor contra ursului?Eclatorul am pus la 8 mm Lungimea gardului va fi circa 500 metri.Doua fire in paralel..

tensiune.jpg

generator.jpg

Nu fluieră traful invertor?? La 2,8kHz???

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări