Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pentru gard electrificat

Vizitator bissa86

Postări Recomandate

Sunt deacord cu d-l @pop_ady.De ce nu folositi totusi o una din schemele deja probate,care chiar"lucreaza",din cele expuse in acest topic?Pt distante decente sunt foarte fiabile.Lasati schemele tip"secrete NASA,CIA,etc."realizati ceva ce sa va satisfaca acolo unde veti folosi aparatul.Vreti o schema pt 100km cu minim 3J pe 10kV? Va dau eu una.E simpla si schema e probata in"N"exemplare in toata Australia si in toata lumea.Este schema generatoarelor industriale germane"Ranger Horizont".Nu trebuie sa va sperie executarea transformatorului HV pt ca e usor de construit,iar daca nu vreti sa va complicati poate fi cumparat(produs de fabrica) cu cca.16$,ca piesa de schimb pt electric fence,de pe internet.

Link spre comentariu

Buna domnilor.Multumesc si apreciez raspunsurile dvs.Deasemeni multumesc celor ce au avut bunavointa sa posteze scheme.Forumul fiind dedicat pasionatilor de electronica si constructii la nivel home made,speram(si inca mai sper)la o schema concreta,probata si fara "capcane",de electric fence pe principiul multiplicatorului de tensiune.Atat.Daca aveti va sunt recunascator.Vreau sa-l construiesc singur.Daca voiam unul gata facut,gaseam unul gen DeVall,Olli,etc,nu-mi trebuia un link catre site-ul de garduri sugerat mai sus.Si nu doream nici "scheme secrete NASA",sau alte scheme secrete,s.f,etc.Concret,concis,are cineva o schema functionala si probata cu cerintele mele?Repet,pt gard electric!Nu taser,stun gun,fly,teslla coil,plasma globe.Inca odata,multumesc.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator polbacisergiu

Incearca varianta de aici : http://www.pocketmagic.net/?p=2217 .

AUTO IGNITION COIL e bobina auto .

Spor !

Eu am realizat montajul asta pentru protectia unui perimetru. Functioneaza fara probleme, si poti regla tensiunea de la 5KV pana la 20KV maxim. E gandit sa functioneze si pe baterii, are deci un consum mic.

Pentru pastor electronic, trebuie sa tii cont de animalele imprejmuite, exista diferente pentru tensiunea de lucru in functie de blana (cat de bine le izoleaza).

Schema:

Posted Image

PCB-ul

Posted Image

Rezultatul final:

Posted Image

Un demo video cu invertorul setat la 20KV:

5cgTqk-0ABw

Alte detalii pe blog.

Radu M.

Buna am reusit sa fac si eu schema aceasta si doresc sa o alimentez la 5v de la o sursa de calculator. Cum as putea a reduc cunretul care il da bobina de inductie si puterea sa fie mai mica pentru ami putea inconjura gradina fara ca sa ranesc animalele vecinilor. Va multumesc.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Probabil tranzistorul de putere nu este deschis suficient de bine si pe bobina tensiunea este insuficienta.Poti verifica asta blocand al doilea 555 sa aiba iesirea continuu High si masurand tensiunea la bornele primarului bobinei.Posibil ca si sursa sa limiteze tensiunea maxima, trebuie ca tensiunea sa nu scada mult pe rezistenta mica (3-5 Ohmi) a primarului bobinei de inductie.Daca folosesti baterii, ar fi bine sa fie alcaline, preferabili ar fi acumulatorii NiCd.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări