Demeter Denes Postat Aprilie 17, 2022 Partajează Postat Aprilie 17, 2022 Salutare. O intrebare din partea mea .Am un tester de gard electric cu 10 beculete si arata aiurea, adica daca pun pe esirea aparatului cu o sarcina de 500 ohm conectat la esire .arata 4 kv,daca inversezi terminalele testerului pe bornele generatorului , tot pe acelasi sarcina arata 9 kv.Nu inteleg , e stricat testerul sau cum trebuie sa arata corect ,La esirea aparatului conteaza care dintre capetele bobinei merge la pamint si care la gard? Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 2 hours ago, Demeter Denes said: daca pun pe esirea aparatului cu o sarcina de 500 ohm conectat la esire .arata 4 kv Salut, Ceva e in sfecla rau de tot. Daca ar fi asa, puterea = (U^2)/R = (4000^2)/500 = 32KW. Neeaaaahhhh ... Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 Cred că de fapt tensiunea înaltă îţi conturnează rezistenţa de 500 Ohmi şi astfel testerul arată o tensiune mai mare. Având în vedere durata mică a impulsurilor, energia poate fi foarte ridicată acolo dar nici aşa. Pentru faptul că testerul indică tensiuni diferite la polarizări diferite, doar pe osciloscop s-ar vedea ce se întâmplă acolo.Dar nu te sfătuiesc să încerci asta.Pune o schemă doar cu partea cu traful de înaltă şi triac la ce ai tu acolo. Poate desluşim ce se întâmplă.Bănuiesc o oscilaţie puternic amortizată, în care o semialternanţă diferă mult de cealaltă.. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 Demeter.Cred că în locul pozei cu traful bobinat mai bine dădeai tipul E sau secţiunea miezului E... Era bine de precizat că totul se referă la schema Validae de la pagina 21 a forumului. Link spre comentariu
Demeter Denes Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 (editat) Salutare . Schema e a domnlui validae cu 2 bucati ne555 , descarcare capacitiva cu triac BTA 16-800 . condenzator 20 mikrofarad , tensiune pe condenzator 460 v dc, traful de inalta miez I deschis ,primar 30 spire ,0.8 mm diametru, secundar 1100 spire 0.3 mm diametru . nimic deosebit ...eu banuiesc ca ceva nu e inregula cu testerul pentru ca si la un alt generator cumparat de la magazin tot asa indica , intentionez sa inlocuiesc rezistentele smd din tester cu alta conventionale ,......eclatorul la esire este reglat la 8 mm dar cu rezistenta de 500 ohm nu este scinteie pe ea.Un singur lucru difera de shema lui validae la gate la triac in serie cu rezistorul 200 ohm am pus si un condenzator de 100 nanofarad. Editat Aprilie 18, 2022 de Demeter Denes Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 Demeter.Ştiu despre ce schemă e vorba.Din păcate noi nu avem,ca la unele saituri de pe net,o pagină la intrare în care să se prezinte,actualizat,variantele în arhivă! Testerul tău pe ce schemă e?Cum arată?Pe forum este unul unguresc cu 6 becuri.La astea f importantă e construcţia şi izolarea la tensiuni înalte.Dacă apar scurgeri de curent evident că vor fi erori... Link spre comentariu
Demeter Denes Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 Are 10 beculete indica pina la 10 kv rezistente is serie si pe fiecare un bec neon , il desfac si fac o fotografie... odata a fácut un poc puternic si deoarece am desfácut odata am vazut ca rezistentele toate sunt miniatura smd ...se acea banuiesc ca e strapuns ceva acolo un rezistor asa de mic nu cred ca rezista la 1kv fiecare.... Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 Demeter.Să înţeg că ai unul comercial?În cazul prezentat de tine examinezi plăcuţa pcb să nu aibă zone carbonizate şi măsori fiecare piesă.Testezi şi fiecare bec de neon,dacă e cazul. Astea comerciale,din ce am văzut pe net,nu au toate etanşare adecvată.Dacă intră umezeală înăuntru îţi dai seama că pot apare scurgeri. Link spre comentariu
Demeter Denes Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 (editat) Asa arata testerul , cumparat de pe net, dar voi desena o schema cu valoarea rezistentelor si postez aici cind am putin timp liber orcum voi schimba rezitentele smd ... nu vad carbomizat nimic .. Editat Aprilie 18, 2022 de Demeter Denes Link spre comentariu
frici Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 Acum 24 minute, Demeter Denes a spus: Asa arata testerul , cumparat de pe net, dar voi desena o schema cu valoarea rezistentelor si postez aici cind am putin timp liber orcum voi schimba rezitentele smd ... nu vad carbomizat nimic .. Bună!. Măsoară o rezistență la capetele testerului...sa vedem ...trebuie sa fie in jur de 175k ohmi. Link spre comentariu
Demeter Denes Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 Salut .Am masurat rezistenta dintre capetele testerului aparatul de masura arata 173.6kohm....dar in timpul tetari trec ctensiuni mult mai mari decit cele folosita de multtimetru....au fost cazul vind unele beculete sau aprins in timpiul testari iar altele nu.... Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 Până la urmă o schemâ cu valorile rezistenţelor pe pcb ar fi interesantă. Nu ştiu dacă e nevoie de schimbarea rez smd fără a le măsura.Pe ele se marchează în clar valorile. Link spre comentariu
frici Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 Acum 38 minute, Demeter Denes a spus: Salut .Am masurat rezistenta dintre capetele testerului aparatul de masura arata 173.6kohm....dar in timpul tetari trec ctensiuni mult mai mari decit cele folosita de multtimetru....au fost cazul vind unele beculete sau aprins in timpiul testari iar altele nu.... Cu sarcina de 500 ohmi/15w(sa zicem),pe bornele gardului si in paralel cu testerul n'aș crede ca trece de 4kv!? Link spre comentariu
Demeter Denes Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 DA dar masurarea se face cu un voltmetru care masoara rezistenta cu citeva volt, dar in practica aiici trebuie sa rezista la 1 kv si au fost cazuri cind in timpul testari beculeturi care indica 1 kv 2kv 3kv se aprinde ,5 kv 6kv nu se aprinde, 7kv,8kv iar se aprinde ,de aici am dedus ca la acele becuri care nu sau aprind rezistenta a fost trapunsa iar dupa un timp iar a functionat .am relipit toate contactele dar degeaba, masurata cu multimetru rezistentele nu sunt intrerupta , dar sub tensiune face figuri... Link spre comentariu
Demeter Denes Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 (editat) Acum 16 minute, frici a spus: Cu sarcina de 500 ohmi/15w(sa zicem),pe bornele gardului si in paralel cu testerul n'aș crede ca trece de 4kv!? Sarcina este din 5 bucati de 100 ohm /16w bobinata in carcasa ceramica,intrun parte arata 4-5 kv iar inversind cablurile testerului arata 8-9kv pe acest tester,...asa in paralel testerul pe rezistenta conectat la esirea generatorului...maine o sa incerc s afac un video dar nu stiu daca se poate incarca aici... Editat Aprilie 18, 2022 de Demeter Denes Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum