Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pentru gard electrificat

Vizitator bissa86

Postări Recomandate

Poate ajut si eu cineva cu problema opriri oscilatorului. atasezi  o rezolvare fara rezistenta serie.Daca totusi folosim rezistenta serie , parerea mea este  ca pentru a nu inrautati prea mult performantele montajului valoarea rezistentei trebuie redus /tatonat cu grija  pina la valoarea cea mai mica la care inca nu se opreste oscilatorul,

oprire oscilator.JPG

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Acum 38 minute, legionaru a spus:

https://postimg.cc/gallery/HdQ3mst

Aparatul a fost branșat invers la baterie și a făcut poc.... Se vede integratul din stânga jos, carbonizat, precum și o dioda; după inscripționare ( p2281 ) nu găsesc nimic.... Ați întâlnit cazul asta? Ce-i de făcut?

Foarte ciudat ca un aparat de fabrica sa nu fie protejat cu macar o dioda antiprost, in serie cu alimnetarea ....curata bine toate componentele poate apar mai vizibil inscriptionarile pe piese .Daca inscriptionarile pot fi citite sunt sanse sa reusesti, pe piesa cu 16 pin nu se vede nimic daca a fost pic si a crapat nai ce face  pentru ca chiar daca poti identifica si inlocuiest cu altul tot nu va functiona fara programul scris in el,Trebuire cautat datateshetirile componentelor ca sa sti ce masori,la alimentare cu polaritate inversa daca nu e protectie , poate sa fie orce, semiconductorele sunt cel mai vulnerabile  trebuie masurate toate componentele pe placa.Am reparat citeva nu chiar acest tip dar acelas marca , dar toate au fost construite cu microcontroler  norocul meu era ca  probelema era in alta parte nu in controller....Trebuie urmarit  dedus schema pe placa ca sa dai sema  fiecare component ce rol are  si cum a functionat cind era bun aparatul....

Editat de Demeter Denes
Link spre comentariu

La piesa aia cu 8 pin eu vad si ceva 9v36 sau S ...nu vad bine dar poate sa fie si ceva zenner .. trebuie sa urmarest unde duc pini lui   dupa ce dezlipesti de la placa cum a zis si dl validae, Eu cu care am lucrat arau tranzIstoare  SMD  intrerupte sau condenzatoare  in scurt ...dar in cazul tau sa intimplat ceva dur....

Link spre comentariu

Parcă am văzut pe piesa cu 8 pini simbolul IOR,al lui International Rectifier.Ar putea fi un Mos.

Ar trebui,dacă se poate,comparată placa cu una funcţională.Dacă e dus controlerul la gunoi cu ea...

Nu mai zic de tranzistori care nu sunt puţini.

Link spre comentariu

Domnilor, l-am capacit, că sunt aglomerat cu alte lucrări. Cel mai sigur e un mosfet, pe alimentare, se vede și traseul de cablaj care vine de la mufa dc că e încins, și dioda antiprost e sarma... In cele din urma a recunoscut că l-a branșat invers, și asta nu pentru scurt timp... Over!!!

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

De obicei producatorii de astfel de dispozitive si nu ma refer la cei cu pretenţii, isi slefuiesc circuitele integrate, sau impregneaza placile pt a nu se mai putea repera , am si eu cateva pe acasa si solutia a fost doar recuperarea transformatorului si carcasei dispozitivului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări