Demeter Denes Postat Aprilie 21, 2021 Partajează Postat Aprilie 21, 2021 Poate ajut si eu cineva cu problema opriri oscilatorului. atasezi o rezolvare fara rezistenta serie.Daca totusi folosim rezistenta serie , parerea mea este ca pentru a nu inrautati prea mult performantele montajului valoarea rezistentei trebuie redus /tatonat cu grija pina la valoarea cea mai mica la care inca nu se opreste oscilatorul, Link spre comentariu
legionaru Postat Mai 11, 2021 Partajează Postat Mai 11, 2021 https://postimg.cc/gallery/HdQ3mst Aparatul a fost branșat invers la baterie și a făcut poc.... Se vede integratul din stânga jos, carbonizat, precum și o dioda; după inscripționare ( p2281 ) nu găsesc nimic.... Ați întâlnit cazul asta? Ce-i de făcut? Link spre comentariu
Demeter Denes Postat Mai 11, 2021 Partajează Postat Mai 11, 2021 (editat) Acum 38 minute, legionaru a spus: https://postimg.cc/gallery/HdQ3mst Aparatul a fost branșat invers la baterie și a făcut poc.... Se vede integratul din stânga jos, carbonizat, precum și o dioda; după inscripționare ( p2281 ) nu găsesc nimic.... Ați întâlnit cazul asta? Ce-i de făcut? Foarte ciudat ca un aparat de fabrica sa nu fie protejat cu macar o dioda antiprost, in serie cu alimnetarea ....curata bine toate componentele poate apar mai vizibil inscriptionarile pe piese .Daca inscriptionarile pot fi citite sunt sanse sa reusesti, pe piesa cu 16 pin nu se vede nimic daca a fost pic si a crapat nai ce face pentru ca chiar daca poti identifica si inlocuiest cu altul tot nu va functiona fara programul scris in el,Trebuire cautat datateshetirile componentelor ca sa sti ce masori,la alimentare cu polaritate inversa daca nu e protectie , poate sa fie orce, semiconductorele sunt cel mai vulnerabile trebuie masurate toate componentele pe placa.Am reparat citeva nu chiar acest tip dar acelas marca , dar toate au fost construite cu microcontroler norocul meu era ca probelema era in alta parte nu in controller....Trebuie urmarit dedus schema pe placa ca sa dai sema fiecare component ce rol are si cum a functionat cind era bun aparatul.... Editat Mai 11, 2021 de Demeter Denes Link spre comentariu
legionaru Postat Mai 11, 2021 Partajează Postat Mai 11, 2021 E vorba de capsula smd 8 pini, bune integrat, posibil mosfet... Chiar acum, legionaru a spus: E vorba de capsula smd 8 pini, nu e integrat, posibil mosfet... Link spre comentariu
validae Postat Mai 11, 2021 Partajează Postat Mai 11, 2021 Dai jos integratul defect (sau ce o fi) şi urmăreşti traseul de comandă dinspre controller.Dacă pinul de ieşire al controllerului dă rezistenţă mică (Ohmi sau zeci de Ohmi) faţă de masă, atunci adio arme.... Link spre comentariu
Demeter Denes Postat Mai 11, 2021 Partajează Postat Mai 11, 2021 La piesa aia cu 8 pin eu vad si ceva 9v36 sau S ...nu vad bine dar poate sa fie si ceva zenner .. trebuie sa urmarest unde duc pini lui dupa ce dezlipesti de la placa cum a zis si dl validae, Eu cu care am lucrat arau tranzIstoare SMD intrerupte sau condenzatoare in scurt ...dar in cazul tau sa intimplat ceva dur.... Link spre comentariu
validae Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 Diodă Zenner n-ai să vezi în capsulă DIP8, nu ar avea logică. Acolo trebuie scoasă schema după cablaj şi văzut cu ce componente e conectată, doar aşa se poate afla rolul ei acolo. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 Parcă am văzut pe piesa cu 8 pini simbolul IOR,al lui International Rectifier.Ar putea fi un Mos. Ar trebui,dacă se poate,comparată placa cu una funcţională.Dacă e dus controlerul la gunoi cu ea... Nu mai zic de tranzistori care nu sunt puţini. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 Dupa cablaj nu cred ca este MOS-FET, mai degraba ar parea operational sau comparator. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 IR-ul nu se ocupă de operaţionale.Dacă nu e Mos ar putea fi un driver IR? Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 Trebuie scoasa schema din jurul lui, altfel vorbim povesti. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 Sesebe.De acord cu ce zici,dar e un modul IR şi dacă dădea toată inscripţionarea putea fi identificat. Link spre comentariu
legionaru Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 Domnilor, l-am capacit, că sunt aglomerat cu alte lucrări. Cel mai sigur e un mosfet, pe alimentare, se vede și traseul de cablaj care vine de la mufa dc că e încins, și dioda antiprost e sarma... In cele din urma a recunoscut că l-a branșat invers, și asta nu pentru scurt timp... Over!!! Link spre comentariu
validae Postat Mai 12, 2021 Partajează Postat Mai 12, 2021 Aveam pretenţii de la o firmă care se respectă....o diodă serie cu alimentarea nu era un cap de ţară.Dar probabil e o strategie de marketing, pe ideea ,,cine nu beleşte ochii ,cască punga,,.... Link spre comentariu
leo177 Postat August 19, 2021 Partajează Postat August 19, 2021 De obicei producatorii de astfel de dispozitive si nu ma refer la cei cu pretenţii, isi slefuiesc circuitele integrate, sau impregneaza placile pt a nu se mai putea repera , am si eu cateva pe acasa si solutia a fost doar recuperarea transformatorului si carcasei dispozitivului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum