Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pentru gard electrificat

Vizitator bissa86

Postări Recomandate

Oare daca am pus snuber ul , înainte de rezistență de putere , este o problema ? Până acum toate ce le-am făcut au fost cu rezistenta de 5W chiar după punte, și nu am avut probleme.  

astăzi o să schimb bta41 tot cu unul din același lot , cu toate că am rețineri , deoarece sunt nade în China .

Link spre comentariu
Acum 3 minute, validae a spus:

Snubberul trebuie pus după rezistenţa de putere, chiar lângă triac şi în paralel cu el.Dacă l-ai pus imediat după punte e cam inutil.

Mulțumesc de răspuns . Am schimbat cablajul și nu mi-am dat seama de eroare.

E posibil sa cedeze triacul din acest motiv ? 

Link spre comentariu

Nu neapărat, eu nu am pus snubber decât la unele montaje, dar triacii nu mi-au crăpat la niciunele.Adevărul e că am triaci adevăraţi, nu făcături chinezeşti.Chiar dacă-s făcuţi tot pe acolo...

Link spre comentariu
Acum 21 ore, validae a spus:

Nu neapărat, eu nu am pus snubber decât la unele montaje, dar triacii nu mi-au crăpat la niciunele.Adevărul e că am triaci adevăraţi, nu uri chinezeşti.Chiar dacă-s făcuţi tot pe acolo...

Cred că am 20 de bta41-800 , are rost sa pun mai 2,3-4 , sau nu lucrează în "sincron"

Link spre comentariu
Acum 11 minute, emill_sorin a spus:

Cred că am 20 de bta41-800 , are rost sa pun mai 2,3-4 , sau nu lucrează în "sincron"

Nu merge. Va conduce doar unul dintre ei cel mai probabil. 

Link spre comentariu

Comandarea simultană a mai multor triaci e greu de realizat, pentru că din cauza dispersiei caracteristicilor, cel mai probabil unul se va deschide înainte mereu şi va prelua vârful de curent.Poate prin selectarea strictă a unor triaci cu un curent de poartă identic s-ar putea.Şi printr-o comandă fermă a tuturor.Dar e preferabil unul mai puternic..

Link spre comentariu
Acum 3 minute, validae a spus:

Comandarea simultană a mai multor triaci e greu de realizat, pentru că din cauza dispersiei caracteristicilor, cel mai probabil unul se va deschide înainte mereu şi va prelua vârful de curent.Poate prin selectarea strictă a unor triaci cu un curent de poartă identic s-ar putea.Şi printr-o comandă fermă a tuturor.Dar e preferabil unul mai puternic..

Mulțumesc de răspuns , exact la ce ma gândeam.  Am incercat sa masor curentul care e ajunge in triac , dar era destul de mic, de ordinul a miliamperi, in ideea de a pune o siguranță fuzibilă. 

Link spre comentariu
La 30.01.2020 la 17:39, nik6868 a spus:

Un proiect nou de gard pt distante lungi si aproximativ 8 jouli mixt,12 Vcc-230Vca.Condensator de 50 uF(tensiunea pe el este de cca.600V),compus din doua parti.Un triplor(e mai mult dublor)invertor,un modul convertor de la fratii orezari cu SG3525(merge perfect si cu un clasic oscilator/convertor cu banalul 555),traf facut pe tole taiate dintr-un traf de microunde(aici ii multumesc prietenului Feri pt ajutor).Este extrem de puternic.La iesire cu sarcina de 500 ohmi/30W ,testerul de 15kv indica fara nicio scadere de tensiune 15 kv.La testarea cu o frunza groasa intre eclator pocneste ca o petarda iar scanteia e puternica cs la"sudura"

Pas3.jpg

Pas4.jpg

Pas1.jpg

Pas2.jpg

Pas5.jpg

Sarcina1.jpg

IMG_20200119_143546_5.jpg

Pas2.jpg

Pas1.jpg

Va salut , 

Am realizat și eu aceasta schemă . De funcționat funcționează dar nu la parametri maximi . Am obținut cam 350v . Bobina îmi e destul de mica că număr de înfășurări , și așa scot o scânteie cam de 8 MM , dar cu un sunet și o lumină foarte puternica.  Că și ridicător de tensiune am folosit ceva identic care din 12v ridică la 220v. O problema o văd că se încălzește destul de tare rezistență de 5w 680 ohmi . Am pus în paralel doua de 1.2k și așa se încălzește . 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutare  pentru toata lumea.Inca o intrebare teoretica zic eu .Am facut un aparat cu tensiune pe condenzator de  30 uf, 500 volt dc.Trasformatorul de inalta tensiune, 31 spire  , diametru sirma 1.5 mm,secundarul 1290 spire  cu sirma 0.5mm grosime ,pe miez I ,Am pus sarcina 510ohm, si cu un tester cumparat recent, care are 10 beculete pentru masurarea 10000 volt  aprinde toate beculetele pe tester ultimul cel care semnalizeaze 10000 volt se aprinde cel mai putin, dar se aprinde  pentru o fractiune de secunda.Nu am gard pe care sa testez,Intrebarea mea este: Ce parere aveti ce putere poata sa aiba acest aparat , oare rezista daca pun la un gard de lung de 3km? Multumesc pentru raspuns anticipat,

Link spre comentariu
Acum 18 minute, Demeter Denes a spus:

Salutare  pentru toata lumea.Inca o intrebare teoretica zic eu .Am facut un aparat cu tensiune pe condenzator de  30 uf, 500 volt dc.Trasformatorul de inalta tensiune, 31 spire  , diametru sirma 1.5 mm,secundarul 1290 spire  cu sirma 0.5mm grosime ,pe miez I ,Am pus sarcina 510ohm, si cu un tester cumparat recent, care are 10 beculete pentru masurarea 10000 volt  aprinde toate beculetele pe tester ultimul cel care semnalizeaze 10000 volt se aprinde cel mai putin, dar se aprinde  pentru o fractiune de secunda.Nu am gard pe care sa testez,Intrebarea mea este: Ce parere aveti ce putere poata sa aiba acest aparat , oare rezista daca pun la un gard de lung de 3km? Multumesc pentru raspuns anticipat,

La ce animale vreti sa-l folositi??

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări