validae Postat Decembrie 11, 2020 Partajează Postat Decembrie 11, 2020 Nu, am văzut că chinezii pun SMD-uri de 0,25W deci nu e o problemă decât cu gabaritul.... Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 11, 2020 Partajează Postat Decembrie 11, 2020 Acum 12 minute, validae a spus: Nu, am văzut că chinezii pun SMD-uri de 0,25W deci nu e o problemă decât cu gabaritul.... După lungi căutări am găsit 2 rezistente , una de 39k și una de 33k , matematic dă , practic nu am idee unde găsesc de 36 . Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 11, 2020 Partajează Postat Decembrie 11, 2020 Da nici două de 18k nu ai găsit ? Pui patru înseriate şi ai 72k..... Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 11, 2020 Partajează Postat Decembrie 11, 2020 Puterea rezistentelor este determinata mai ales de tensiunea maxima (rezistentele de putere mai mare au și tensiunea maxima mai mare) nu neaparat de puterea disipata. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 11, 2020 Partajează Postat Decembrie 11, 2020 Acum 4 ore, validae a spus: Da nici două de 18k nu ai găsit ? Pui patru înseriate şi ai 72k..... Am făcut testerul , de funcționat , funcționează bine. Am izolat toată cutia cu silicon gri ( de acela aveam ) . L-am umplut cu silicon și după aceea am ecat la țară unde e gardul . Mie cu bateria încărcată îmi aprindea toate becurile . Nu este o schema la 10 , 12 kV ? Și să nu uit va mulțumesc pentru informații și ajutor . Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 11, 2020 Partajează Postat Decembrie 11, 2020 La ce pagina este schema testerului? Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 11, 2020 Partajează Postat Decembrie 11, 2020 Chiar acum, sesebe a spus: La ce pagina este schema testerului? 21 Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 Am găsit o bobina de BMW E36 , și am masurat-o . Iar în primar ( între plus și minus ) are 1.4 ohmi și în secundar ( între plus și fișa) are 5.44 kohmi . Vă întreb dacă e in parametri normali ? Mie mi se pare cam mici valorile . Mulțumesc Link spre comentariu
ccchdro Postat Decembrie 23, 2020 Partajează Postat Decembrie 23, 2020 Ii ok am si eu la fel. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 23, 2020 Partajează Postat Decembrie 23, 2020 (editat) Acum 4 ore, ccchdro a spus: Ii ok am si eu la fel. Mulțumesc Am testat-o , pe gardul meu , inlocuid bobina de Dacie . Scânteia este mai roșie , la prima vedere . Editat Decembrie 23, 2020 de emill_sorin Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 28, 2020 Partajează Postat Decembrie 28, 2020 Revin cu o întrebare : din ce am găsit pe acasă , am făcut o bobina . In primar am pus sârmă de 1.5 MM ( diametru) 30 de spire , și pe secundar aproximativ 700 de spire de 0.6 MM ( diametru ) . Am avut tole I de 16 MM , și am făcut un mez de 16x16 MM. Am izolata cât de bine am putut , intre straturi cu banda adeziva de cauciuc ( de 0.8mm grosime, care spune că ține 10kv) , și a ieșit o bobina de 5.5 cm in diametru. Va rog sa îmi spuneți dacă este ok ?. Mulțumesc Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 28, 2020 Partajează Postat Decembrie 28, 2020 Emil.La pagina 21 e data constructia bobinei Validae.El are 2000-3000 de spire in secundar... Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 28, 2020 Partajează Postat Decembrie 28, 2020 (editat) Merge şi cu mai puţine spire, cu raportul dat 700/30 va obţine (în gol) circa 7kV (dacă descarcă în primar 300Vc.c.) iar în sarcină (pe gard) probabil 4-5kV dacă e bine izolat şi nu depăşeşte 500m.... Editat Decembrie 28, 2020 de validae Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 28, 2020 Partajează Postat Decembrie 28, 2020 (editat) Acum 1 oră, validae a spus: Merge şi cu mai puţine spire, cu raportul dat 700/30 va obţine (în gol) circa 7kV (dacă descarcă în primar 300Vc.c.) iar în sarcină (pe gard) probabil 4-5kV dacă e bine izolat şi nu depăşeşte 500m.... Din păcate atâta am avut sârmă de 0.6 MM. Din cauza straturilor groase de izolație , a intrat și multă sârmă pe fiecare spira .( In final 5.5 cm . Intre timp am făcut pe o.placa pregătită , schema de mai jos , și probata pe o bobina de Dacie. Am obținut o scânteie frumoasa cam 1.5 cm. Mâine vreau sa testez bobina noua, dar am o dilema : unul dintre firele ce ies din secundar ( de ex. cea care v-a merge la împământare) trebuie legata la masa montajului ? Am recitit , și am văzut că am greșit , la construcția bobinei . Nu am legat începutul secundarului , cu finalul primarului . Se mai pot conecta după ? ( Aici îmi era și dilema ) Sa nu uit , am pus pe ea și led, după specificațiile domnului validae, și e super. Încă o dată că mulțumesc. Editat Decembrie 28, 2020 de emill_sorin Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 28, 2020 Partajează Postat Decembrie 28, 2020 Acum 3 ore, BRANCA a spus: Emil.La pagina 21 e data constructia bobinei Validae.El are 2000-3000 de spire in secundar... Am tot citit și am recitit , dă la final tot greșit am făcut . Referitor la numărul de spire , atâta a ajuns conductorul . Daca aveam pt 3000 de spire , cu 0.6 mm , și lungimea tolelor de 11 cm ..ieșea mai mare că un borcan de 800 :). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum