Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pentru gard electrificat

Vizitator bissa86

Postări Recomandate

Acum 4 ore, validae a spus:

Da nici două de 18k nu ai găsit ? Pui patru înseriate şi ai 72k.....

Am făcut testerul , de funcționat , funcționează bine.  Am izolat toată cutia cu silicon gri ( de acela aveam ) . L-am umplut cu silicon și după aceea am ecat la țară unde e gardul . 

Mie cu bateria încărcată îmi aprindea toate becurile . 

Nu este o schema la 10 , 12 kV ?

Și să nu uit va mulțumesc pentru informații și ajutor . 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Revin cu o întrebare : din ce am găsit pe acasă , am făcut o bobina . In primar am pus sârmă de 1.5 MM ( diametru) 30 de spire , și pe secundar aproximativ 700 de spire de 0.6 MM ( diametru ) . Am avut tole I de 16 MM , și am făcut un mez de 16x16 MM. Am izolata cât de bine am putut , intre straturi cu banda adeziva de cauciuc ( de 0.8mm grosime, care spune că ține 10kv) , și a ieșit o bobina de 5.5 cm in diametru. 

Va rog sa îmi spuneți dacă este ok ?.

Mulțumesc

Link spre comentariu
Acum 1 oră, validae a spus:

Merge şi cu mai puţine spire, cu raportul dat 700/30 va obţine (în gol) circa 7kV (dacă descarcă în primar 300Vc.c.) iar în sarcină (pe gard) probabil 4-5kV dacă e bine izolat şi nu depăşeşte 500m....

Din păcate atâta am avut sârmă de 0.6 MM. 

Din cauza straturilor groase de izolație , a intrat și multă sârmă pe fiecare spira .( In final 5.5 cm .

Intre timp am făcut pe o.placa pregătită , schema de mai jos , și probata pe o bobina de Dacie.  Am obținut o scânteie frumoasa cam 1.5 cm. 

Mâine vreau sa testez bobina noua, dar am o dilema : unul dintre firele ce ies din secundar ( de ex. cea care v-a merge la împământare) trebuie legata la masa montajului ? 

Am recitit , și am văzut că am greșit , la construcția bobinei . Nu am legat începutul secundarului , cu finalul primarului . 

Se mai pot conecta după ? ( Aici îmi era și dilema )

Sa nu uit , am pus pe ea și led, după specificațiile domnului validae, și e super.

Încă o dată că mulțumesc.

Screenshot_20201219-190556_Chrome.jpg

Editat de emill_sorin
Link spre comentariu
Acum 3 ore, BRANCA a spus:

Emil.La pagina 21 e data constructia bobinei Validae.El are 2000-3000 de spire in secundar...

Am tot citit și am recitit , dă la final tot greșit am făcut . Referitor la numărul de spire , atâta a ajuns conductorul . Daca aveam pt 3000 de spire , cu 0.6 mm , și lungimea tolelor de 11 cm ..ieșea mai mare că un borcan de 800 :).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări