validae Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 Nu au fost condiţiile necesare ca să se întâmple, dar şi când se întâmplă...te pune pe gânduri. Link spre comentariu
frici Postat August 29, 2020 Partajează Postat August 29, 2020 Acum 22 ore, validae a spus: Nu au fost condiţiile necesare ca să se întâmple, dar şi când se întâmplă...te pune pe gânduri. Mulțumesc ptr. raspunsul rapid! Link spre comentariu
ioan56 Postat Octombrie 25, 2020 Partajează Postat Octombrie 25, 2020 Anul acesta am folosit la porumb contra mistretilor, gardul postat de @validae la pagina 21 si am fost multumit adica, am scapat cu lanul intreg. Bobina de inductie 1950spire de 0,3mm transformatorul 220v-6v 700miliamperi (avea 12v dar am luat din spirele din secundar) condesatorul 16 microfarazi 450v (are o mica intarziere dar merge) Consumul, se poate regla sub 100 miliamperi pana peste 200ma eu am folosit un consum cam de 160ma am patit ca nu am putut schimba bateria la timp si la 10,5 volti functiona. Are o scanteie rsiatica si puternica fata de unul de 0,24 jouli sau unul fata de 0,32 jouli cum sa folosit prin zona. Anul acesta au facut stricaciuni serioase mistretii multi sateni au cumparat garduri bineinteles mai ieftine. O singura data a fost impins firul dupa aia nu am mai avut probleme anul trecut au incercat de mai multe ori. Multumesc tuturor ce au postat scheme au fost de mare folos cel putin pentru mine. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 Buna , după multă vreme de pauza . Am un gard electric ( cumpărat , de la cineva care face acasă) și am un consum de 0.29A constant pe el . Modelul de gard e cel cu condensator și bobina de Dacie . Întrebarea e nu consuma prea mult ? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 Nu mi se pare un consum exagerat. Depinde ce sursă de alimentare este utilizată. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 1 oră în urmă, Nostalgic a spus: Nu mi se pare un consum exagerat. Depinde ce sursă de alimentare este utilizată. Folosesc o baterie agm de 20A și un panou solar de 30w Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 AGM de 20Ah?Nu e prea mare pentru panoul solar?Vreau sa zic reuseste panoul sa incarce bateria complet? Link spre comentariu
frici Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 Pentru un "amărât" de gard electric sigur ca bateria de 20A si panou de 30w e cam mare. Poate pe vremea asta ,lipsă soare e ok ...dar pe timp de vară nu prea. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 Acum 10 minute, frici a spus: Pentru un "amărât" de gard electric sigur ca bateria de 20A si panou de 30w e cam mare. Poate pe vremea asta ,lipsă soare e ok ...dar pe timp de vară nu prea. Eu așa am calculat atunci , primăvară fiind , când a venit ursul prima data . Ce are daca panoul e mare . Cred că regulatorul își face treabă Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 Dacă regulatorul este bun atunci nu contează puterea maxima a panoului, poate fi și de 5000W. Va incarca astfel și cu lumina redusa. Link spre comentariu
frici Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 Si eu am pus la un stupar,la cererea lui 2 bucati de panouri de 50W si o baterie de masina (de 65AH),tot pentru un gard electric cu consum asemanator. Intr-un an s-a defectat si bateria. Vara era aproape tot timpul incarcata bateria. Problema e pe vreme mohorâtă când nu este soare cu zilele. Se descarca incet bateria ,ajunge la pragul de 10,7V si ce facem mai departe? E caz real! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 (editat) Din când în când, trebuie să mai treci şi pe la zona protejată, să mai verifici bateria, dacă ai maşină e simplu.O pui la încărcat în paralel cu cea a maşinii, sau în locul celei a maşinii.Sau vii cu un acumulator gata încărcat. Pentru o baterie de 65Ah două panouri de 50W e praf în ochi.Trebuie să fie soare non stop ca să asigure şi consumul invertorului şi să menţină şi bateria încărcată.Trebuie panou cât de mare posibil, ca şi atunci când e puţin nor să producă un pic de curent, nu numai când e soare... Editat Decembrie 8, 2020 de validae Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 Acum 6 minute, frici a spus: Si eu am pus la un stupar,la cererea lui 2 bucati de panouri de 50W si o baterie de masina (de 65AH),tot pentru un gard electric cu consum asemanator. Intr-un an s-a defectat si bateria. Vara era aproape tot timpul incarcata bateria. Problema e pe vreme mohorâtă când nu este soare cu zilele. Se descarca incet bateria ,ajunge la pragul de 10,7V si ce facem mai departe? E caz real! La mine decuplează încărcarea la 11.5 volti am un regulator pvm de 50 de lei. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 Acum 5 minute, validae a spus: Din când în când, trebuie să mai treci şi pe la zona protejată, să mai verifici bateria, dacă ai maşină e simplu.O pui la încărcat în paralel cu cea a maşinii, sau în locul celei a maşinii.Sau vii cu un acumulator gata încărcat. Pentru o baterie de 65Ah două panouri de 50W e praf în ochi.Trebuie să fie soare non stop ca să asigure şi consumul invertorului şi să menţină şi bateria încărcată.Trebuie panou cât de mare posibil, ca şi atunci când e puţin nor să producă un pic de curent, nu numai când e soare... Bateria e: 6-DZF-20, 12V 20Ah , Producator:CHILWEE Tehnologie: Sigilata AGM / VRLA GEL Placi plane Fara intretinere Numar de cicli dod 100%: 400 Numar de cicli dod 80%: 600 Iar panoul este , cred policristalin de 30w , și regulatorul pvm Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 Eu am intrebat daca panoul incarca acumulatorul complet.N-ai raspuns... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum