Demeter Denes Postat Iulie 7, 2020 Partajează Postat Iulie 7, 2020 Asta e transformatorul putin cam mare , dintrun alimentator PC , pentru inceput si cOlectat experienta merge :-) Bobinajul am facut dupa reteta lui dl.validae cu diferenta ca la secundar la 700 spire am facut o esire si am mai adaufat inca 50 spire in caz daca nu ar fi destul tensiubea de esire . Link spre comentariu
frici Postat Iulie 8, 2020 Partajează Postat Iulie 8, 2020 Acum 11 ore, Demeter Denes a spus: Asta e transformatorul putin cam mare , dintrun alimentator PC , pentru inceput si cOlectat experienta merge :-) Bobinajul am facut dupa reteta lui dl.validae cu diferenta ca la secundar la 700 spire am facut o esire si am mai adaufat inca 50 spire in caz daca nu ar fi destul tensiubea de esire . Rețeta lui Validae m-ar interesa si sensul de infășurare al bobinelor Link spre comentariu
validae Postat Iulie 8, 2020 Partajează Postat Iulie 8, 2020 Păi cum să fie sensul decât identic la ambele bobinaje ? Bobinezi primarul, izolezi bine şi apoi începi secundarul, cu izolaţie la fiecare 200 spire măcar. Link spre comentariu
varu_alin Postat Iulie 15, 2020 Partajează Postat Iulie 15, 2020 Buna ziua, Am un aparat gard electric AKO N3500 si l-am gasit in avarie. L-am desfacut si am constatat ca e ars un tiristor. Din pacate nu il pot identifica exact pentru a-l comanda. Am atasat o fotografie poate cineva o sa-si dea seama ce model este. Multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 15, 2020 Partajează Postat Iulie 15, 2020 https://www.soselectronic.ro/products/ween-semiconductors/bt-151-800-r-16308 Link spre comentariu
Demeter Denes Postat Iulie 15, 2020 Partajează Postat Iulie 15, 2020 Se gaseste in multe locuri BT151 800 R ... http://www.niden.ro/tiristoare-triace-diace/3427-bt151-800r-.html Link spre comentariu
validae Postat Iulie 15, 2020 Partajează Postat Iulie 15, 2020 Eu aş verifica atent circuitul din care provine acel tiristor, e posibil să fie şi altceva defect acolo.Poate chiar scurtcircuit pe traful de impuls.... Link spre comentariu
nik6868 Postat Iulie 16, 2020 Partajează Postat Iulie 16, 2020 (editat) AKA si Corall folosesc aceleasi scheme.Era mai bine daca fotografiai montajul.Daca placa seamana cu asta,sigur acolo e tiristor BT151.Oricum poti pune fara frica BT151(atentie,la minim 600 de volti sa fie) Editat Iulie 16, 2020 de nik6868 Link spre comentariu
varu_alin Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Am vorbit cu importatorii si au zis ca vor aduce placute pentru schimb. Ce parere aveti de gardurile electrice Nexon? Am cautat zilele astea si mi-a atras atentia. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Nu ştiu dacă au schimbat ceva în ultimii ani, dar trafurile lor cedau rapid şi ireversibil la ruperea gardului.Foloseau (sau poate o fac şi acum) trafuri mici, cu izolaţie deficitară între straturi.Un exemplar Nexon ajuns la mine pentru probe a străpuns când l-am testat cu un eclator de circa 3mm, deci izolaţia lui n-a făcut faţă nici la 3-4kV....ca să nu spun că nici eclator de siguranţă nu avea. Link spre comentariu
frici Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 Salutare . Am intâlnit o chestie ciudata (ptr mine)la un gard: Am pus testerul (cu neoane)pe fir si la impuls s-au aprins toate .(10KV)OK până aici! Dar,in următoarea fractiune de secundă s-au mai aprins încă 3 neoane când normal trebuia sa fie stinse toate! Parcă "lovește" înapoi HV zic eu.... Am montat aparatul in altă parte,pe alt gard si acolo e ok....ce poate fi??? Link spre comentariu
validae Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 Impulsul scurt cauzează un ,,ring,, sau pe româneşte oscilaţie amortizată, dat fiind că un gard lung şi bine izolat se comportă în unele condiţii ca o linie inductivă sau antenă. Link spre comentariu
frici Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 Acum 6 ore, validae a spus: Impulsul scurt cauzează un ,,ring,, sau pe româneşte oscilaţie amortizată, dat fiind că un gard lung şi bine izolat se comportă în unele condiţii ca o linie inductivă sau antenă. Chestia e ca nici gardul/sârma nu-i lung(ă) si nici nu e izolat bine! Sârma se mai atinge de vegetație ici-colo. Link spre comentariu
validae Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 E un fenomen de rezonanţă, nu m-aş mira să apară şi fulgere globulare pe acolo Link spre comentariu
frici Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 Acum 9 minute, validae a spus: E un fenomen de rezonanţă, nu m-aş mira să apară şi fulgere globulare pe acolo Posibil...dar de când mă "ocup" de asemenea aparate,nu am întâlnit așa ceva! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum