Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pentru gard electrificat

Vizitator bissa86

Postări Recomandate

Acolo ai descărcări de înaltă prin izolaţia trafului.Am avut la reparat electrificatoare Nexxon cărora le-a cedat rapid traful de impuls după întreruperea accidentală a gardului.Rămânerea fără sarcină a unui traf de înaltă tensiune e periculoasă, tensiunea trebuie să se descarce undeva, iar în lipsa unui eclator (descărcător de siguranţă) se duce izolaţia între straturi sau apar descărcări de suprafaţă sau conturnări, adesea ireversibile.

Dacă nu ai cu ce bobina un traf după indicaţiile ce le-am dat acum multe pagini în urmă, caută o bobină de inducţie recuperată de la dezmembrări auto, preferabile sunt cele vechi de BMW, nişte bobine cam cât pumnul de mari, dacă mai am poze o să-ţi pun una ca idee.

P1060053.JPG

Link spre comentariu

Sa mearga adaptat ce? Să cuplezi gardul la un inverter DC-DC de la 12 la 220V care nici limitare de curent n-are, deci nu impulsuri, ci curent continuu?

Păi, în cazul ăsta, de ce nu cuplezi gardul direct la priză cu o punte  și un condensator de filtraj?

E doar de natură penală fapta, atât!!! :rade:

Link spre comentariu

Cred că se referea la adaptarea acelei scheme pentru invertorul 12V - 400Vcc.Acel invertor alimentează condensatorul ce se descarcă în primarul trafului de impuls.

Ar merge schema, am văzut electrificatoare ce utilizau şi ,,bătrânul,, TL494 în invertor, eu am folosit 555 pentru că aveam destule pe stoc şi schema e mai simplă..

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 19 ore, validae a spus:

Acolo ai descărcări de înaltă prin izolaţia trafului.Am avut la reparat electrificatoare Nexxon cărora le-a cedat rapid traful de impuls după întreruperea accidentală a gardului.Rămânerea fără sarcină a unui traf de înaltă tensiune e periculoasă, tensiunea trebuie să se descarce undeva, iar în lipsa unui eclator (descărcător de siguranţă) se duce izolaţia între straturi sau apar descărcări de suprafaţă sau conturnări, adesea ireversibile.

Dacă nu ai cu ce bobina un traf după indicaţiile ce le-am dat acum multe pagini în urmă, caută o bobină de inducţie recuperată de la dezmembrări auto, preferabile sunt cele vechi de BMW, nişte bobine cam cât pumnul de mari, dacă mai am poze o să-ţi pun una ca idee.

P1060053.JPG

Multumesc . 

Link spre comentariu
Acum 15 ore, mama a spus:

Sa mearga adaptat ce? Să cuplezi gardul la un inverter DC-DC de la 12 la 220V care nici limitare de curent n-are, deci nu impulsuri, ci curent continuu?

Păi, în cazul ăsta, de ce nu cuplezi gardul direct la priză cu o punte  și un condensator de filtraj?

E doar de natură penală fapta, atât!!! :rade:

Imi cer scuze ca am fost inteles gresit, m-am referit doar la posibilitatea de a folosi trafurile atx din surse si folosirea convertorului Royer, asa cum sugera colegul @sesebe si alimentarea la condensatorul de impuls.

Link spre comentariu
5 hours ago, amudsen said:

m-am referit doar la posibilitatea de a folosi trafurile atx din surse si folosirea convertorului Royer

În cazul acesta poți folosi o schemă mult mai simplă inspirându-te din cea postată mai jos. Așa, ca simplă observație, schema postată de tine anterior nu folosește un convertor Royer.

ksnip_20200703-134431.png

Link spre comentariu
La Thursday, July 02, 2020 la 22:11, validae a spus:

Cred că se referea la adaptarea acelei scheme pentru invertorul 12V - 400Vcc.Acel invertor alimentează condensatorul ce se descarcă în primarul trafului de impuls.

Ar merge schema, am văzut electrificatoare ce utilizau şi ,,bătrânul,, TL494 în invertor, eu am folosit 555 pentru că aveam destule pe stoc şi schema e mai simplă..

Si mie mi-au venit la reparat cu TL 494 si se comporta chiar bine .

106547123_269842480774155_9134546244408408540_n.jpg

106547123_2574492312800593_3513175170617555285_n.jpg

102819917_603853670239945_8070667277772521472_n.jpg

106457992_316384932711911_2366446383722030527_n.jpg

Link spre comentariu

Buna seara pentru toata lumea.O intrebare cred eu simpla dar la care nu stiu raspunsul de fapt am doua intrebari: 1 .Condensatorul  pe care  am atasat mai jos poate functiona la tensiunea de 480 volt  in electrificatorul de gard  al domnului validae? Pentru ca am facut un traf  cu miez de ferita care produce 480 volt  DC sau chiar mai mult daca joc cu rezistentele la picioarele 555 , dar nu stiu daca suporta condenzatorul fara probleme aceasta tensiune??Al doilea intrebare este ca daca las  un intrefier la miezul  de ferita 1 cm pproduce mut mai multa tensiune dar eventual cu consum mai mare trebuie sa joc si aici cu frecventa  oscilatorului  pina la randament maxim?? Nu inteleg toate inscriptiunile pe condenzator dupa 400 450 si 500 volti ce inseamna celalalte date???

IMG_20200705_223231.jpg

Editat de Demeter Denes
Link spre comentariu

Acel condensator suportă cel mai bine o tensiune de 400V, având durata cea mai mare de lucru.Nu recomand s-o depăşeşti decât dacă foloseşti grupări mixte (serie/paralel) pentru a obţine şi capacitate, dar şi tensiune de lucru mărite.

Un întrefier mai mare de 0,4mm nu se justifică fiindcă creşte consumul oscilatorului, iar asta e neproductiv pentru alimentarea din acumulator.S-a scris cam tot ce e necesar de ştiut pe marginea schemei folosite de mine, nu cred că e cazul să repet, poţi reciti din urmă...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări