Valentin Munteanu Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 D-le Validae observatiile dvs cu privire la greselile gramaticale sînt binevenite de multe ori ce scriu nu recitesc Link spre comentariu
fane Postat Mai 7, 2020 Partajează Postat Mai 7, 2020 acum cu corona e mai mult timp pentru lucrari in gospodarie si drept rmare avind nevoie sa protejez un perimetru m-am apucat sa realizez un gard electric am facut pentru generator schema cu 2 ne555 2n3055 si bobina de inductie am facut modulul fara a monta 2n-ul si bobina pina aici toate bune leduril semnalizeaza deci e ok as vrea insa sa pun in loc de 2n3055 un mosfet si as vrea sa sitiu daca a facut cineva modificarea si cum a facut daca ma puteti ajuta Link spre comentariu
validae Postat Mai 7, 2020 Partajează Postat Mai 7, 2020 Pune un IRFP450 şi o rezistenţă de 60-100 Ohmi între pinul 3 şi poarta tranzistorului. Link spre comentariu
fane Postat Mai 8, 2020 Partajează Postat Mai 8, 2020 (editat) am pus si bobina merge dar nu reusesc decit o scinteie d circa 1cm din smireglabili pot mari nr de impulsuri si cred ca si putrea dupa zgomotul si culoarea scinteei dar nu si lungimea pe yutube am vazut ca tipul obtine o scinteie de 3 cm oare care e cauza perimetrul pe care vreau sa il sepr e de circa 120 150 m si ca animale sint vaci e oare de ajuns daca pun in fir in trei bobina are 500 m adica plec de la cenerator dud inainte si inapoi fara sa tai firul Editat Mai 8, 2020 de fane Link spre comentariu
validae Postat Mai 8, 2020 Partajează Postat Mai 8, 2020 (editat) La distanţa aia e suficient, mai ales pentru vite, care sunt foarte sensibile.Contează mai mult folosirea de izolatori de calitate, acolo sunt pierderile cele mai mari, mai ales pe timp ploios.Schema cu 555 şi impulsuri cu factor de umplere variabil nu e la fel de eficientă ca cea cu descărcare capacitivă.Ca să ai randament la cea inductivă cu 555 trebuie să ai sursă de 12Vc.c. serioasă, doar din baterie de acumulatori bună poţi obţine maximul.Dacă ai testat-o cu alimentator de 12V nu obţii descărcări spectaculoase, fiindcă schema aia cere curent mare în impuls.Eu recomand o schemă cu descărcare capacitivă, sunt cele mai bune, de departe... Editat Mai 8, 2020 de validae Link spre comentariu
fane Postat Mai 8, 2020 Partajează Postat Mai 8, 2020 am stilpi de plastic si fir cumparati aici am rezolvat problema, am vazut si schema cu un 555 si descarcare capacitiva am sa o incerc si pe aia insa acolo am vazut ca unii colegi folosesc trafo ridicator din ferita si dar nu am gasit datele iar momentan nu aveam nici un trafo mic de 220/6 sau9v la indemina si deaceia am optat pentru cea cu 2x555 pe aici nu prea sint garduri electrice si pentru ce am eu nevoie nu renta sa cumpar un generator mai bine il fac oricum e pentru mine si nu comercial,acum mairaine intrebarea cu firul merge fara sa il tai? Link spre comentariu
validae Postat Mai 8, 2020 Partajează Postat Mai 8, 2020 Merge, bineînţeles.Dar nu te împiedică nimeni să tragi trei fire paralele şi le uneşti la un capăt.Eu aşa aş prefere, fiindcă dacă străpunge un izolator din 30 (un exemplu) e mai uşor să desfaci conexiunea comună şi să vezi care din şirurile de 10 izolatori e străpuns, apoi ai de căutat defectul doar din 10 izolatori, în loc de 30... Link spre comentariu
fane Postat Mai 8, 2020 Partajează Postat Mai 8, 2020 este foarte adevarat cum spuneti dvs la asta nu ma gindisem .poate aveti prin documentatia care o detineti datele pentru trafo ridicator pe ferita la gardul cu un singur 555 si descarcare capacitiva sa ma ajutati daca sinteti amabil Link spre comentariu
validae Postat Mai 8, 2020 Partajează Postat Mai 8, 2020 Am pus şi datele trafului pe ferită acolo, citeşte cu atenţie. Link spre comentariu
legionaru Postat Mai 8, 2020 Partajează Postat Mai 8, 2020 La 30.04.2020 la 21:38, Valentin Munteanu a spus: este de 150/160 volti este buna tensiunea Eu pe cond de 14uf, ajung la 360-390v și nu am nicio descărcare aiurea... De vina e montajul, mult prea aglomerat... Chiar daca e mai migălos cu desenarea cablajului, iese lucru mai fain și fiabil! Uite o probă: Link spre comentariu
Valentin Munteanu Postat Mai 9, 2020 Partajează Postat Mai 9, 2020 Ai dreptate legionaru, am construit alt montaj mult mai lejer si totol este OK. Ce bobina folosesti? de inductie s-au o construiesti una dupa datele din paginile anterioare? eu am obtinut o sciteie de 1cm lungime cu o bobina de inductie de Dacie e groasa si rosiatica scinteia ,condensatorul este de 16mf.Vă multumesc pentru sfaturi si ajutor. Link spre comentariu
legionaru Postat Mai 9, 2020 Partajează Postat Mai 9, 2020 Bobinele, le construiesc după indicațiile date de dl. Validae. Nu am dat gres niciodată, nu a crăpat niciuna, și vreau să spun că am in jur de 80 executate și care fac treabă în liniște... Link spre comentariu
Valentin Munteanu Postat Mai 14, 2020 Partajează Postat Mai 14, 2020 Legionaru, ce bobina ai construit? cu miez de fier ori de ferita?si care crezi ca este mai eficienta? Link spre comentariu
validae Postat Mai 14, 2020 Partajează Postat Mai 14, 2020 (editat) Pot fi la fel de eficiente ambele tipuri, dar atâta vreme cât se utilizează sârmă cât mai groasă la bobinaj.Cu sârmă subţire (sub 0,3 mm) poţi avea tensiuni oricât de înalte în gol, dar în sarcină scade dramatic şi iarba ce atinge sârma sau capacităţile parazite ale izolatorilor scad randamentul gardului.Elementul limitator e fereastra de bobinaj, de aceea e preferabil să construieşti singur tolele transformatorului, tăind tole E în două şi montându-le în format ,,C+C,, ca să obţii maximul de spaţiu posibil. Editat Mai 14, 2020 de validae Link spre comentariu
Valentin Munteanu Postat Mai 14, 2020 Partajează Postat Mai 14, 2020 Pentru prima data am sa bobinez unul pe un miez de tole tip I iese mai mic intreg montajul ,am sa bobinez cu sirma de 0,3 .Va multumesc pentru sfaturi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum