Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pentru gard electrificat

Vizitator bissa86

Postări Recomandate

Poti pune o poza a montajului?

As zice ca atunci cind fortezi un arc electric mai lung apar descarcari secundare spre alte zone ale placii, descarcari ce duc la defectarea integratului.

Incearca sa vezi pe intuneric complet (sau pe acolo) daca nu sint tendinte de a aparea si alte descarcari inafara celei principale.

Link spre comentariu

Am sa incerc astazi sa pun o poza cu motajul  cred ca e cam ingesuit  si poate si asta poate fi motivul am pus Zenner pe alimentarea integratului de 12v dar se cam incaizeste dioda si nu am riscat o scinteie mai mare de 10mm asa functioneaza , arc electric nu am observat dar e posibil am sa continui montajul pina rezolv problema

Editat de validae
,,cam,, se scrie unit.
Link spre comentariu

Mai ai de lucrat la aranjarea cablajului....ştiu că partea cu lipiturile nu se vede, dar când ai ceva de remediat şi ai firele aşa de încurcate pe spate, e un coşmar să urmăreşti schema.Îţi recomand să dai cu o periuţă de dinţi umezită cu alcool (de orice tip) peste o bucată de  sacâz (colofoniu) şi apoi pensulezi cablajul finalizat, atât pe faţă cât şi pe spate.Asta va face ca umezeala să nu poată adera la cablaj, dacă stratul e uniform, poţi practic stropi cu apă şi nu vei avea probleme.Asta ţi-o spun din experienţă, colofoniul e hidrofob, apa nu se lipeşte de el.Iar asta e o caracteristică dorită pentru cablajul parcurs de tensiuni mari...

Editat de validae
Link spre comentariu

Aveti dreptate cu privire la cablaj  e cam inghesuit,am sa concep alt montaj mai degajat, dar ce parere aveti de transformatoarele care sunt in poza de 1,9VA pot fi folosite la acest montaj? in legatura cu dioda, am pus alta de 15v si totul pare normal am largit scinteia si nu s-a mai ars integratul,  cred ca de vina este montajul mult prea inghesuit, am sa urmez sfaturile d-vs pentu viitor, am sa revin cu ce am realizat.As mai avea o intrebare,  cam pe ce distanta este eficienta sceasta schema? Cond de 16uf este ok pe iesire?

Editat de validae
cam se scrie unit, ma pune şi tu majuscule şi semne de punctuaţie..
Link spre comentariu

Dacă citeşti în urmă, poţi vedea ca alternativă un traf pe ferită, mult mai eficient şi mai mic.Miezul se poate recupera de la orice surse în comutaţie defecte, sîrma la fel.Iese mai mic şi mai eficient, combinat cu un tranzistor mosfet,  gen IRF840.

Editat de validae
litere
Link spre comentariu

aveti dreptate la pag 25 sunt date datele pentru un miez de ferita e30 am destule mieziri de ferita dimensiuni ceva maimari cum ar fi E33 lungimea trafului iar miezul are1,3x1cm    am altul E30 lungime sectiunea centrala 1x1 cm ,mai am o itrebare pot folosi tranzistorul de tip irf634b 250v-5a s -u irf630a 200v-9a astea se gasesc prin placile de la monitoare oricum am si tranzistorul sugerat de D-VS  am sa fac si bobina de inductie de la pag 22 pe care a-ti recomandato ,am sa revin cu noile realizari

Link spre comentariu

Am editat postarea ta de ieri, dar mai mult ca sigur, n-ai observat.Mai pune şi semne de punctuaţie, majusculă la începutul propoziţiei, că ne facem de râs limba...am trecut totuşi printr-o şcoală.Ştiu că mulţi folosiţi telefonul mobil şi scrieţi mai greu, dar una e să greşeşti o literă şi alta e să scrii ,,cam,, cu cratimă.Ia în calcul că citeşte multă lume forumul ăsta...

Tranzistorul mosfet trebuie să aibă o tensiune de lucru cât mai mare, fiindcă poate fi străpuns de autoinducţia bobinajului primar.IRF840 e foarte bun la capitolul ăsta, dar poţi pune şi alţi tranzistori care au caracteristici asemănătoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări