DANO Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 Acum 1 oră, nik6868 a spus: Am eu datele trafurilor.Defapt am toata documentatia acestui model de gard.Chiar l-am facut mai demult.O s-o caut (documentatia)si o voi posta aici.Autorul(John Clark,parca-l cheama)l-a facut intr-o carcasa de tub pvc. merita realizat? este ok? documentatia stiu ca pe undeva o am si eu dar nu stiu pe unde prin pc Link spre comentariu
nik6868 Postat Martie 5, 2020 Partajează Postat Martie 5, 2020 Nu prea merita.Putere mica,componente prea multe pt cat scoate(condensatorul e de 7uF).Apoi mai e si confectionarea trafurilor.Pcb-ul e cam marisor(daca ai documentatia ai vazut sigur asta).Mai simplu si mai usor este sa faci o una din schemele clasice cu descarcare expuse aici si ai si puterea mai mare. Link spre comentariu
frici Postat Martie 5, 2020 Partajează Postat Martie 5, 2020 Bună. Totuși,pe mine m-ar interesa documentația originală . Vă rog ,cine o aveți să o postați. Mulțumesc. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 5, 2020 Partajează Postat Martie 5, 2020 (editat) Dece nu folositi ca traf ridicator de tensiune trafuri recuperate din surse ATX si alimentate invers? Ati avea astfel un traf deja realizat (la pret de nimic) capabil sa transfere puteri foarte mari (citeva sute de wati). Convertor forward push-poll realizat cu SG3525 cu dezactivare pe durata pulsului si generator de puls capacitiv cu tiristor. Asa ceva ar fi capabil si sa omoare (pe tine sau intrusii) fara probleme daca nu este realizat cum trebuie. Editat Martie 5, 2020 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2020 Partajează Postat Martie 5, 2020 CITAT: Dece nu folositi ca traf ridicator de tensiune trafuri recuperate din surse ATX si alimentate invers? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Si ce tensiune obtii la iesire? Link spre comentariu
validae Postat Martie 5, 2020 Partajează Postat Martie 5, 2020 Transformatorul de înaltă tensiune la garduri trebuie să aibă o tensiune de 5 - 10kV şi să fie capabil să menţină minim 4kV în cele mai vitrege condiţii (de ex. pe rezistenţă de sarcină de 500 Ohmi), altfel fuge porcul mistreţ cu gardul pe nas... Poate sesebe se refera la folosirea unui traf de sursă ATX la invertorul primar (ridicător de la 12V la 300-400V) cu care încarci condensatorul trafului de impuls.Aia s-ar putea, dar eu n-am reuşit până acum, deşi mă gândisem la posibilitatea asta.Dar am folosit în schimb miezuri din surse ATX pe care le-am rebobinat, orientativ în primar am dat circa 100sp şi în secundar circa 500-700 spire. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 5, 2020 Partajează Postat Martie 5, 2020 @validae s-a prins la ce ma refeream. Link spre comentariu
nik6868 Postat Martie 6, 2020 Partajează Postat Martie 6, 2020 (editat) Acum 22 ore, frici a spus: Bună. Totuși,pe mine m-ar interesa documentația originală . Vă rog ,cine o aveți să o postați. Mulțumesc. Feri,acum cativa ani in urma ti-am trimis si documentatia,si imagini cu modelul asta realizat ba chiar am postat-o si pe hobby,(site-ul bunecunoscut)cum nu ai documentatia?Daca nu o mai ai ti-o trimit din nou ca o am xeroxata,n-o mai gasesc in format digital. Editat Martie 6, 2020 de nik6868 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 6, 2020 Partajează Postat Martie 6, 2020 (editat) Acum 21 ore, sesebe a spus: @validae s-a prins la ce ma refeream. Majoritate postarilor tale sunt de max 3 randuri de parca cobori de pe un tron pana la tastatura si trebuie sa te intorci repede la treburile Jupiteriene. Ai facut o propunere: CITAT: Dece nu folositi ca traf ridicator de tensiune trafuri recuperate din surse ATX si alimentate invers? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 1-nu ai spus pe ce secundare sa alimenteze, pe cel de 5 sau pe cel de 12? 2-te-am intrebat frumos, ce tensiune poti scoate in aceasta formula pt a putea fi comparata cu cea folosita in cazurile prezentate. Ai raspuns nu. Apoi scrii iarasi ca Zeus ca &validae "s-a prins", deci se subintelege ca eu nu m-am prins. Si apoi incepeti sa va dati loviti ca cei 2 cu care am avut un diferend asemanator ca eu sunt certaretul, oaia neagra a forumului. Cand propui ceva unui nemeserias du pana la capat suportul tehnic, pe ce infasurari sa atace, daca este nevoie de modificarea frecventei, daca ajuta o redresare cu dublare de tensiune. Asa este o postare de atentionare, alo baietii, eu ma pricep dar nu am timp de voi. Editat Martie 6, 2020 de Vizitator litere Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 6, 2020 Partajează Postat Martie 6, 2020 (editat) Tu îmi ceri sa creeez un proiect. Nu este aria mea de interes iar de citit aici citesc pt..... destindere nu pt ca m-ar interesa în mod deosebit. Întrebările tale reprezinta detalii ale unui eventual proiect iar eu nu fac asa ceva acum. Era numai o ideie pt care ai putea sa o dezvolți chiar dumneata dacă ești interesat pt ca sigur știi cum. Editat Martie 6, 2020 de validae litere Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 6, 2020 Partajează Postat Martie 6, 2020 Spune-mi tu, vorba cantecului ca ne cunoastem de mult. Daca este pt destindere nu mai exista adaugiri. Dar pune si o poza cu un pahar de bere cand postarea este pt divertisment. Daca ataci traful pe infasurarea de 12V raportul de transformare cu primarul este in jur de 6 asa ca vei obtine sub 80V la iesire. Cu redresare cu dublare, sub 160V. Link spre comentariu
nik6868 Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 (editat) La Friday, February 21, 2020 la 7:15, KissAttila a spus: Buna dimineata, Nicu, multumesc de raspuns. Ai realizat oprirea SG3525 in timpul descarcarii a condensatorului de 50uF? Perioada de descarcare a "C"-lui cat este? Sa ai parte de o zi frumoasa, Attila. Uite Attila si un model de carcasa pt"Bestia(Beast)"de 8 jouli.Trebuie sa impart drepturi de autor cu tine pt numele"Bestiei" :-) Editat Martie 21, 2020 de nik6868 Link spre comentariu
validae Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 (editat) La împământare ar trebui scris ,,Ground,, sau ,,Grounding,,......acolo ai omis um ,,O,,.Seamănă acum cu fosta firmă germană ,,Grundig,, Editat Martie 21, 2020 de validae Link spre comentariu
nik6868 Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Asa e,dar a gresit cucoana care a fwcut laminatele,o sa corectez Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Unde ai facut laminatele? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum