validae Postat Februarie 20, 2020 Partajează Postat Februarie 20, 2020 (editat) @raresbirsanDe ce vrei să faci schema aia ?, e bună doar pe lungimi mici....lumea face acum descărcări capacitive, nu scheme cu bobine de Dacia. Editat Februarie 20, 2020 de validae Link spre comentariu
nik6868 Postat Februarie 20, 2020 Partajează Postat Februarie 20, 2020 (editat) Acum 3 ore, raresbirsan a spus: Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu lista de componente cu valorile exacte ? Multumesc. Acum 3 ore, raresbirsan a spus: Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu lista de componente cu valorile exacte ? Multumesc. Rareshbirsan,schema pe care vrei s-o abordezi,este inductiva.Nu este buna decat pt perimetre mici si doar daca ai o izolatie perfecta.Opinia mea este sa te orientezi pe o schema cu descarcare capacitiva,atat ca solutie tehnica adoptata pretutindeni in acest domeniu,cat si pt.fiabilitate, si anduranta.Schemele de gen inductiv(pe langa faptul ca sunt perimate),sunt solutii proaste ca alegere,nu au performantele scontate.Am spus asta de acum cativa ani,in acest topic(se poate verifica afimatia mea,citind tot topicul incepand cu prima pagina).Dar daca tot vrei sa faci schema aceasta,da-mi adresa ta in privat si-ti trimit toate piesele fara nicio problema(in afara de bobina de inductie,evident). Editat Februarie 20, 2020 de nik6868 Link spre comentariu
KissAttila Postat Februarie 21, 2020 Partajează Postat Februarie 21, 2020 Buna dimineata, Nicu, multumesc de raspuns. Ai realizat oprirea SG3525 in timpul descarcarii a condensatorului de 50uF? Perioada de descarcare a "C"-lui cat este? Sa ai parte de o zi frumoasa, Attila. Link spre comentariu
nik6868 Postat Februarie 22, 2020 Partajează Postat Februarie 22, 2020 Te salut cu respect,Atilla.Nu m-am complicat.Pur si simplu am conectat convertorul cu SG la modulul dublor de tensiune si atat.Cu alimentarea pe 220 impulsul este la secunda,iar cu modulul cu SG,e un pic mai rapid,adica doua-trei impulsuri pee secunda,dar poate fi modificat din semireglabilul divizorului rezisiv(si scaderea sub 1 uF)din triplor.Eu l-am reglat sa fie un impuls/secunda. Link spre comentariu
raresbirsan Postat Februarie 22, 2020 Partajează Postat Februarie 22, 2020 On 2/20/2020 at 10:24 PM, nik6868 said: Rareshbirsan,schema pe care vrei s-o abordezi,este inductiva.Nu este buna decat pt perimetre mici si doar daca ai o izolatie perfecta.Opinia mea este sa te orientezi pe o schema cu descarcare capacitiva,atat ca solutie tehnica adoptata pretutindeni in acest domeniu,cat si pt.fiabilitate, si anduranta.Schemele de gen inductiv(pe langa faptul ca sunt perimate),sunt solutii proaste ca alegere,nu au performantele scontate.Am spus asta de acum cativa ani,in acest topic(se poate verifica afimatia mea,citind tot topicul incepand cu prima pagina).Dar daca tot vrei sa faci schema aceasta,da-mi adresa ta in privat si-ti trimit toate piesele fara nicio problema(in afara de bobina de inductie,evident). Multumesc frumos pentru raspuns si ajutor , adresa de email : [email protected] Link spre comentariu
raresbirsan Postat Februarie 24, 2020 Partajează Postat Februarie 24, 2020 On 2/20/2020 at 8:58 PM, validae said: @raresbirsanDe ce vrei să faci schema aia ?, e bună doar pe lungimi mici....lumea face acum descărcări capacitive, nu scheme cu bobine de Dacia. [email protected] Link spre comentariu
validae Postat Februarie 24, 2020 Partajează Postat Februarie 24, 2020 (editat) Degeaba îmi dai adresa de mail, eu nu fac consiliere în particular prin E-mail.Dacă vrei să discutăm pe forum, OK....iar suficiente informaţii sunt pe acest topic, mai ales pentru începătorii în ale gardurilor de păşunat.Citeşte postările din urmă, pe rând, nu pe sărite.Vezi care sunt avantajele şi dezavantajele fiecărui tip de montaj.Apoi aplici ce crezi că ar corespunde în cazul tău.... Editat Februarie 24, 2020 de validae Link spre comentariu
DANO Postat Februarie 28, 2020 Partajează Postat Februarie 28, 2020 O ideie de gard electric, poate schema mai e postata deja. lipsesc date despre transformatoare dar cred ca daca caut bine prin calculatorul vechi gasesc mai multe informatii. Schema a aparut intr-o revista numita Silicon Chip daca bine imi aduc aminte asta daca mai vrea cineva sa faca sapaturi Link spre comentariu
frici Postat Februarie 28, 2020 Partajează Postat Februarie 28, 2020 (editat) Acum 28 minute, DANO a spus: O ideie de gard electric, poate schema mai e postata deja. lipsesc date despre transformatoare dar cred ca daca caut bine prin calculatorul vechi gasesc mai multe informatii. Schema a aparut intr-o revista numita Silicon Chip daca bine imi aduc aminte asta daca mai vrea cineva sa faca sapaturi Salut. Traful e de ferită(parerea mea),cel comandat de 555/IRF820. Editat Februarie 28, 2020 de frici Link spre comentariu
DANO Postat Februarie 28, 2020 Partajează Postat Februarie 28, 2020 Chiar acum, frici a spus: Salut. Traful e de ferită(parerea mea),cel comandat de 555/IRF840. Ambele sunt de ferita. Link spre comentariu
frici Postat Februarie 28, 2020 Partajează Postat Februarie 28, 2020 T2 poate fi si cu tole de ferosiliciu. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 28, 2020 Partajează Postat Februarie 28, 2020 (editat) Schema opreşte oscilatorul invertorului în momentul comandării triacului, în rest nimic deosebit.Am văzut ceva mult mai simplu care făcea acelaşi lucru, cu un singur circuit logic CMOS....o să caut schema.http://www.bowdenshobbycircuits.info/page2.htm#cdi.gif Editat Februarie 28, 2020 de validae Link spre comentariu
ioan56 Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 Am facut 3 garduri ca si cel ce vrea @raresbirsan sa- l faca si nu am fost multumit de ele. Doua, am facut pentru mine unul pentru un cumnat doua dintre ele le-am facut cadou la niste prieteni (pt mine am facut cu descarcare capactiva cel postat de@csu) ei le folosesc pe suprafete mici. Am ramas cu unul acesta cu, care am ramas as vrea sa-l modific dupa schema postata de@validae pagina 21.As vrea sa stiu, daca acesta schema e mai valabila ca cea a lui@csu daca are consum mai mic sau are putere mai mare nu ramane condensatorul incarcat pentru ca vad ca nu are rezistenta in paralel cu triacul ci o dioda. Eu nu sant electronist, ci doar pasionat a electronicii. Link spre comentariu
validae Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 Cu ce deranjează dacă rămâne condensatorul de stocare încărcat ? Că nu are nimeni acces la el. Puterea impulsului e dată de tensiunea maximă pe condensator, capacitatea lui şi bobina de inducţie.Cu cât sunt mai mari, cu atât energia disponibilă e mai mare.Consumul diferă în funcţie de frecvenţa impulsurilor, dacă alegi o frecvenţă mică se poate micşora consumul.Dar o frecvenţă ridicată a descărcărilor, combinată cu o capacitate şi tensiune ridicate, nu pot fi asigurate cu un consum mic.... Link spre comentariu
nik6868 Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 (editat) La Friday, February 28, 2020 la 15:44, DANO a spus: O ideie de gard electric, poate schema mai e postata deja. lipsesc date despre transformatoare dar cred ca daca caut bine prin calculatorul vechi gasesc mai multe informatii. Schema a aparut intr-o revista numita Silicon Chip daca bine imi aduc aminte asta daca mai vrea cineva sa faca sapaturi Am eu datele trafurilor.Defapt am toata documentatia acestui model de gard.Chiar l-am facut mai demult.O s-o caut (documentatia)si o voi posta aici.Autorul(John Clark,parca-l cheama)l-a facut intr-o carcasa de tub pvc. Editat Martie 3, 2020 de nik6868 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum