Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pentru gard electrificat

Vizitator bissa86

Postări Recomandate

Pai tocmai precizasem intr-o postare anterioara ca e pt distante lungi,vegetatie,animale cu blana si de putere mare,nu pt.perimetre mici ca suprafata.Traful e facut din tole recuperate si modificate dintr-un traf de microunde,iar primarul are cca.20 de sprie cu sarma de 1,5 mm bobinata "in doua",adica doua sarme de 1,5 mm.Iar secundarul e bobinat cu sarma cu diametrul de 1 mm

Editat de nik6868
Link spre comentariu
Acum 14 ore, nik6868 a spus:

Pai tocmai precizasem intr-o postare anterioara ca e pt distante lungi,vegetatie,animale cu blana si de putere mare,nu pt.perimetre mici ca suprafata.Traful e facut din tole recuperate si modificate dintr-un traf de microunde,iar primarul are cca.20 de sprie cu sarma de 1,5 mm bobinata "in doua",adica doua sarme de 1,5 mm.Iar secundarul e bobinat cu sarma cu diametrul de 1 mm

Feri mai precis "frici" numele de forum.

Link spre comentariu

Există nişte condiţii în care se pot folosi aceste electrificatoare, energia descărcării e limitată pentru protecţia omului, iar firul electrificat trebuie semnalizat cu etichete vizibile.Dat fiind că impulsul e foarte scurt, nu poate ucide....dar nu toţi suntem la fel de rezistenţi.Eu unul, am o anumită limită în ce priveşte puterea electrificatoarelor construite, nu le fac oricât de puternice vrea clientul, că dacă gardul ăluia omoară accidental pe cineva, s-ar putea să fiu întrebat de anumite chestii...

Că tot sunt la modă asomatoarele de porci, am construit până acum unul singur, dar e portabil şi cu acumulatori.Tot din considerente de electosecuritate..

Link spre comentariu
La Sunday, February 16, 2020 la 20:20, eugenbosss a spus:

salut a facut cineva schema asta ?

SEFE-02_Rev__.png

Da,eu si colegul @frici am testat aceasta varianta de boost(cred ca si colegul Atulla).Eu si colegul @Frici(Feri)chiar am facut un pcb cu versiune de comanda a triacului ca frecventa de tact pe poarta.Ca si constatare serioasa,apreciez comentariul [email protected],este total ineficient pt un adevarat gard electric,nu are un randament(defapt sa nu uitam ca e un simplu boost pt tuburi Nixie).Si da,colegul @sesebe(desi nu-l cunosc),are dreptate.Nu scoate in"gol" mai mult de aproximativ 400 de volti,in niciun caz 600 cu sarcina(adica un banal condesator de descarcare si un traf HV)!In fine/per total ,aceasta solutie,e doar pt un"gard electric"simplist,si slab(jouli).A,si sa nu uit,vezi ca schema preluata de tine de pe hobby,are cateva greseli!

Editat de nik6868
Uite si. versiune(prumara,fake)pt schema ta preluata de pe hobbt,caeia noi am infecat s-o imbunatatim
Link spre comentariu
On 4/30/2015 at 11:41 PM, mihai ioan said:

am cumparat potentiometre ca si cele din imagine cum le leg in circuit?? pot lega bornele apropiatesa aiba intre ele linia zigzag si a 3-a borna ce-a din mijloc sa fie pusa pe sageata care vine spre linia zigzag.folosind shema atasata in comentariul de mai sus

Posted Image

Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu lista de componente cu valorile exacte ? Multumesc.

Link spre comentariu

@eugenboss.Uite si versiune("primara"fake)pt schema ta preluata de pe hobbycaea pe care noi am incercat-o cu modificarile de care pomeneam mai sus.A,su sa nu uit,tu esti ultimul om caruia ii voi mai raspunde pt ultima oara,deci te voi ignora complet!Stii de ce,nu?

MC.jpg

Editat de nik6868
Pt mai multe"informatii",ajutor,etc.contacteaza-l pe Feri,aka Frici! :)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări