Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pentru gard electrificat

Vizitator bissa86

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator danielalecsandru

Va salut domnilor. In disperarea mea de a gasi o solutie am dat peste forumul dvs. Tare mult m-as bucura daca m-ati putea ajuta cu niste sfaturi utile sau chiar practic.Despre ce este vorba. Am un gard din lemn de aproximativ 100 m. Timp de doi ani cat cainele si-a vazut de treaba prin curte, n-am avut nicio problema. De curand s-a prins ca poate evada spargand gardul. L-am tot reparat, degeaba... L-am imbracat prin interior cu plasa, degeaba. A reusit sa treaca si de asta. Am fost nevoit sa-l inchid intr-o magazie. Ei bine, dupa cateva zile a venit dihorul si mi-a omorat 14 gaini mari si frumoase in 2-3 minute. S-au dus banii, carnea, ouale, munca, cat ai clipi, numai pentru faptul ca n-am mai lasat cainele liber. Vreau sa pun curent pe gard a.i. cainele sa poata fi lasat liber prin curte fara sa mai poata fugi, gainile la fel, iar dihorul sa nu mai poata intra. Am vazut pe net tot felul de aparate de la ieftine la scumpe. Nu am cum sa cumpar unul pentru ca nu stiu ce putere trebuie sa aiba pentru a face fata lungimii gardului, nu stiu cat se pierde prin atingerea gardului de sol, iarba si stalpii de beton de care este fixat. E obligatoriu sa fie lipit de pamant pentru ca in caz contrar trec pe sub el vulpile si dihorul. Asadar, tufa de Venetia fiind in ale curentului electric, tare fericit as fi daca m-ati lamuri de ce am nevoie. Cat de ieftin si cat de practic, poate chiar aveti ce-mi trebuie mie sau s-ar putea face.Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri si-mi cer scuze pentru lungimea postului.ps. Deocamdata nu se pune problema unui gard nou din cauza terenului accidentat, fapt ce implica costuri prea mari pentru posibilitatile mele actuale.

Link spre comentariu

Vezi ca la fratii chinezi au un soi de montaj pt asa ceva.Cainelui i se pune o zgarda si in pamant se ingroapa un fir care delimiteaza perimetrul(sau prins de gard)Cand cainele se apropie de fir zgarda emite impulsuri electrice,deci nu-i prea place.Zic de chinezi pt ca sunt mai ieftini,montajul am vazut ca se gaseste si prin EU si SUA.

Uite aici un exemplu,cred ca gasesti si mai ieftin daca cauti.

http://www.ebay.com/itm/Dog-Pet-Electronic-Collar-Electric-Fencing-Containment-Fence-Underground-System-/151101524208?pt=AU_Pet_Supplies&var=&hash=item232e5a48f0

Link spre comentariu
Vizitator danielalecsandru

Waw!!! Saru'mana! Ma apuc de studiat problema. Habar n-am avut ca exista asa ceva, dar se pare ca e solutia ideala pentru mine. Atata timp cat cainele e liber prin curte, problemele mele se termina.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator weidezaun

O bobina de masina cu tensiunea pulsata pe bobina primera nu produce nici 2000 Volti. Mai intai trebuie un transformator de 12V/220VAC si tensiunea de iesire de pe acest traf trebuie pulsat pe bobina de masina. Desigur nici asta nu v-a produce un aparat profesional (bobina secundara a bobinei auto impreuna cu un sistem de gard oarecare, necunoscut produce niste cuplaje de inductivitate complet imprevizibile, si spike-ul de tensiune se va sterge, se va lungi , se va multiplica etc complet random) dar merge cat de cat.

Link spre comentariu
Vizitator weidezaun

daca impulsul e destul de abrupt poti, (cu alte sacrificii). 15mm in aer? Vreo 15 KVdar daca impulsul e atat de scurt la ce energie iti apreciezi cuplajul? la 0,000001 Joule?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări