sesebe Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 Daca rezistentele sint de numai 47Ω, 10 in serie = 470Ω atunci probabil ca impedanta este suficient de mica astfel incit capacitatea de intrare in sonda de osciloscop sa nu conteze prea mult. Link spre comentariu
KissAttila Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 Sesebe Atunci este bine. Link spre comentariu
leo 17 Postat Decembrie 21, 2019 Partajează Postat Decembrie 21, 2019 La 26.05.2019 la 20:11, validae a spus: E o rezistenţă de putere ceramică de 500-1000 Ohmi/6W , nimic deosebit.Se pot înseria mai multe rezistenţe de valoare mai mică (pe cât posibil egale) şi puterea de minim 1W.Chiar e recomandat asta, dat fiind că tensiunea e mare şi pot apărea conturnări de suprafaţă....ideal ar fi să introduceţi ,,cârnatul,, de rezistenţe într-un tub izolator umplut cu silicon transparent.Rezistenţa se leagă direct la bornele de ieşire ale bobinei, împreună cu testerul a cărui poză (varianta proprie) o pun mai jos. Se poate o schema pt tester ? Link spre comentariu
frici Postat Decembrie 21, 2019 Partajează Postat Decembrie 21, 2019 (editat) Poftim. Editat Decembrie 21, 2019 de frici Link spre comentariu
ioan56 Postat Decembrie 22, 2019 Partajează Postat Decembrie 22, 2019 Ai o schema la pagina 21. Link spre comentariu
Victor stoica Postat Decembrie 26, 2019 Partajează Postat Decembrie 26, 2019 A încercat cineva sa modifice o bobina de Dacie? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 26, 2019 Partajează Postat Decembrie 26, 2019 Da, am modificat eu una.Am obţinut o bobină de Renault 12 scurtată..... Acum serios, ce ai mai putea modifica la o bobină de Dacia ca să merite efortul ? Decât să modifici aşa ceva, poţi să construieşti de la zero alta mai mică şi mai eficientă, am arătat cum în paginile mai vechi. Link spre comentariu
frici Postat Decembrie 26, 2019 Partajează Postat Decembrie 26, 2019 Acum 3 ore, validae a spus: Da, am modificat eu una.Am obţinut o bobină de Renault 12 scurtată..... Acum serios, ce ai mai putea modifica la o bobină de Dacia ca să merite efortul ? Decât să modifici aşa ceva, poţi să construieşti de la zero alta mai mică şi mai eficientă, am arătat cum în paginile mai vechi. Salut. Intr-adevăr e ok si pe feritele crt,numai sa ai izolator de straturi cât mai subtire. Altfel nu prea incap toate spirele "recomandate",respectiv 1300-1500spire. Si asa ,poti sa scoti 9-10kV. Link spre comentariu
nik6868 Postat Ianuarie 30, 2020 Partajează Postat Ianuarie 30, 2020 (editat) Un proiect nou de gard pt distante lungi si aproximativ 8 jouli mixt,12 Vcc-230Vca.Condensator de 50 uF(tensiunea pe el este de cca.600V),compus din doua parti.Un triplor(e mai mult dublor)invertor,un modul convertor de la fratii orezari cu SG3525(merge perfect si cu un clasic oscilator/convertor cu banalul 555),traf facut pe tole taiate dintr-un traf de microunde(aici ii multumesc prietenului Feri pt ajutor).Este extrem de puternic.La iesire cu sarcina de 500 ohmi/30W ,testerul de 15kv indica fara nicio scadere de tensiune 15 kv.La testarea cu o frunza groasa intre eclator pocneste ca o petarda iar scanteia e puternica cs la"sudura" Editat Ianuarie 30, 2020 de nik6868 Link spre comentariu
KissAttila Postat Februarie 7, 2020 Partajează Postat Februarie 7, 2020 Salut Nicu, De ce a fost necesar 5 tiristori ? Nu mi se par de curenti mici. Link spre comentariu
nik6868 Postat Februarie 8, 2020 Partajează Postat Februarie 8, 2020 (editat) Gresit Attila,la prima vedere e mic! Traful este de constructie speciala,tocmai de aceia s-a introdus 5 tiristori de putere(daca e pus doar unul,desi e de tip BTA 26-800,se arde instant!).Tot din aceasta cauza se foloseste si toate diodele de tip P600k si bobina L1(defapt tot circuitulLC din primar).Sigur se poate modifica schema,dar nu va mai fi de 8 jouli si niici fiabilitatea nu va mai fi acewsi.Ori schema a fost fwcuta tocmai pt putere mare si lungime de fir de aproximatuv 100 de km.E schema folosita de australieni,etc si a a fost verificata si in alte variante(cu mai putine triace,cu alte date ale trafului hv,alt condensator,etc).Dar pt varianta cu acest tip de traf(se vede ca dimensiunea in diametru e mai mare decat condensatorul),condensator de 50uF si tensiunea pe el de cca.600V,este singura varianta functionala.E mult de discutat pe tema asta,dar in mare asta-i solutia ce mai buna. Editat Februarie 8, 2020 de nik6868 Link spre comentariu
KissAttila Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 Miezul trafo de inalta tensiune ce sectiune are? Grosimea firelor primar si secundar? Este foarte puternic. Unde este necesar asa o putere? Iti doresc o zi fericita. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 Acum 5 ore, KissAttila a spus: ........... Este foarte puternic. Unde este necesar asa o putere? ........... La calmat definitiv și irevocabil bronzatii (și nu numai ei) care vin sa împrumute gratis și definitiv diferite lucruri. Link spre comentariu
frici Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 E puternic in orice caz!!GARANTEZ!! Link spre comentariu
KissAttila Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 Multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum