Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pentru gard electrificat

Vizitator bissa86

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
La 26.05.2019 la 20:11, validae a spus:

E o rezistenţă de putere ceramică de 500-1000 Ohmi/6W , nimic deosebit.Se pot înseria mai multe rezistenţe de valoare mai mică (pe cât posibil egale) şi puterea de minim 1W.Chiar e recomandat asta, dat fiind că tensiunea e mare şi pot apărea conturnări de suprafaţă....ideal ar fi să introduceţi ,,cârnatul,, de rezistenţe într-un tub izolator umplut cu silicon transparent.Rezistenţa se leagă direct la bornele de ieşire ale bobinei, împreună cu testerul a cărui poză (varianta proprie) o pun mai jos.

j2N8CLx.jpg

Se poate o schema pt tester ?

Link spre comentariu

Da, am modificat eu una.Am obţinut o bobină de Renault 12 scurtată.....

Acum serios, ce ai mai putea modifica la o bobină de Dacia ca să merite efortul ? Decât să modifici aşa ceva, poţi să construieşti de la zero alta mai mică şi mai eficientă, am arătat cum în paginile mai vechi.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, validae a spus:

Da, am modificat eu una.Am obţinut o bobină de Renault 12 scurtată.....

Acum serios, ce ai mai putea modifica la o bobină de Dacia ca să merite efortul ? Decât să modifici aşa ceva, poţi să construieşti de la zero alta mai mică şi mai eficientă, am arătat cum în paginile mai vechi.

Salut. Intr-adevăr e ok si pe feritele crt,numai sa ai izolator de straturi cât mai subtire. Altfel nu prea incap toate spirele "recomandate",respectiv 1300-1500spire. Si asa ,poti sa scoti 9-10kV.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Un proiect nou de gard pt distante lungi si aproximativ 8 jouli mixt,12 Vcc-230Vca.Condensator de 50 uF(tensiunea pe el este de cca.600V),compus din doua parti.Un triplor(e mai mult dublor)invertor,un modul convertor de la fratii orezari cu SG3525(merge perfect si cu un clasic oscilator/convertor cu banalul 555),traf facut pe tole taiate dintr-un traf de microunde(aici ii multumesc prietenului Feri pt ajutor).Este extrem de puternic.La iesire cu sarcina de 500 ohmi/30W ,testerul de 15kv indica fara nicio scadere de tensiune 15 kv.La testarea cu o frunza groasa intre eclator pocneste ca o petarda iar scanteia e puternica cs la"sudura"

Pas3.jpg

Pas4.jpg

Pas1.jpg

Pas2.jpg

Pas5.jpg

Sarcina1.jpg

IMG_20200119_143546_5.jpg

Pas2.jpg

Pas1.jpg

Editat de nik6868
Link spre comentariu

Gresit Attila,la prima vedere e mic! Traful este de constructie speciala,tocmai de aceia s-a introdus 5 tiristori de putere(daca e pus doar unul,desi e de tip BTA 26-800,se arde instant!).Tot din aceasta cauza se foloseste si toate diodele de tip P600k si bobina L1(defapt tot circuitulLC din primar).Sigur se poate modifica schema,dar nu va mai fi de 8 jouli si niici fiabilitatea nu va mai fi acewsi.Ori schema a fost fwcuta tocmai pt putere mare si lungime de fir de aproximatuv 100 de km.E schema folosita de australieni,etc si a a fost verificata si in alte variante(cu mai putine triace,cu alte date ale trafului hv,alt condensator,etc).Dar pt varianta cu acest tip de traf(se vede ca dimensiunea in diametru e mai mare decat condensatorul),condensator de 50uF si tensiunea pe el de cca.600V,este singura varianta functionala.E mult de discutat pe tema asta,dar in mare asta-i solutia ce mai buna.

Editat de nik6868
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări