Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pentru gard electrificat

Vizitator bissa86

Postări Recomandate

Eu vorbesc de teste făcute pe teren! Faceti montajul după schema postata  de csu : vedeți rezultatul! Schimbați valorile specificate de mine: vedeți din nou rezultatul! Montati  bobina de inducție  după care încercați cu o bobina confecționată  asa cum s-a specificat in topic si o sa vedeti diferența... cu bobina de inducție  în gol da scânteie frumoasa, când o pui pe tester  nu aprinde nici un bec.... cu bobina handmade aprinde 4-5 beculețe! .... deci?

Schemele pot fii îmbunătățite, fiecare o face pentru ce-l intereseaza...

Link spre comentariu

Parca erau pe forum persoane care făceau trafuri. 

Cred ca trafurile pt aparatele de electrificat garduri ar fi o buna ocazie de afirmare pt ei. 

Avind deja ceva scule și materiale și probabil și multa experienta în bobinaj, dacă fac niște trafuri fiabile și puternice sigur își găsesc ceva clienți pe forum. 

Link spre comentariu

Deci,e probat atat cu bobina de inductie cat si cu traf DIY.Schema dvs(sau csu)este aceasi ca cea postata mai sus,iar pt rezistenta R1 am pus un semireglabil,si am jonglat cam tot ce a fost posibil ca valoare foarte usor.Repet,am facut zeci de aparate pe schema asta acum 5 ani,si nu doar eu ci si un coleg de aici de pe forum.Oricum ar fi si orice modificare i se aduce schemei(si trafului)nu se poate scoate mai mult de aproxim.1,4 Jouli cu tensiunea obtinuta in invertor pe condensatorul de descarcare!Iar pt urs trebuie neaparat minim 6 jouli.Nu contest ca ati facut teste pe teren,dar eu va spun ca pt urs trebuie o energie mai mare de 0.6-1,4 jouli cat se poate obtine maxim cu acest gen de montaj

71340003_451414825506119_7320577262732967936_n.jpg

Editat de nik6868
Link spre comentariu

Dacă poţi vizualiza pe un osciloscop timpul alocat descărcării, poţi calcula exact energia generată pe o anumită sarcină.Energia în Jouli se poate exprima şi astfel: 1J = 1W x 1sec.

Luăm un exemplu practic. Pe o rezistenţă de 500 Ohmi (sarcina standard pentru electrificatoare)măsori în timpul descărcării o tensiune de vârf de 5000V. Dacă timpul în care puterea de 50kW este menţinută în sarcină e de 0,001 secunde (1 milisecundă), rezultă o energie de 50 Jouli. Deşi cifrele pot părea exagerate în privinţa curenţilor şi tensiunilor cu care se lucrează, trebuie ţinut totuşi cont că timpul descărcării e foarte scurt.Doar măsurând cu un osciloscop (cu un divizor de tensiune corespunzător cuplat pe ieşirea bobinei) se poate afla exact energia generată pe sarcina standard de 500 Ohmi. Chiar aş vrea să văd o astfel de măsurătoare, ar fi mai relevantă decât o estimare a energiei potenţiale rezultată din capacitatea condensatorului şi tensiunea maximă la bornele lui.

Din păcate, pe moment eu nu pot face acest lucru, nu mai am de ceva timp osciloscop. Poate colegii care au acces la unul digital pot face astfel de determinare.

Editat de validae
Link spre comentariu

Si aici,un model cu alimentare mixta(220vca.si 12 vcc.)si indicator avertizor de acumulator/baterie deacarcata,facut tot cu un traf de ferita,mai mic,facut de un coleg de pe forum.

Pas 4.jpg

Acum 39 minute, eugenbosss a spus:

Pune 1000ohm  iti mai arata 15kv 

Ce intrebare e asta este asta eugenboss?! Sigur ca da!Pai cu cat rezistenta-i mai mare cu atat e mai "lejer"pt tester.Tocmai de aceia se verifica cu 500 de ohmi in sarcina"dura",pt a vedea caderea de tensiune!

Editat de nik6868
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări