frici Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 Acum 7 minute, legionaru a spus: Schema postata de csu... Unde e circuitul 555? Link spre comentariu
legionaru Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 Pe dos... asa am facut matrita cablajului si asa a rămas... Link spre comentariu
legionaru Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 Gata de livrare Link spre comentariu
eugenbosss Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 (editat) Ce scanteie ai ? Editat Octombrie 10, 2019 de eugenbosss Link spre comentariu
frici Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 Acum 2 ore, legionaru a spus: Pe dos... asa am facut matrita cablajului si asa a rămas... Am inteles!mulțumesc. Link spre comentariu
legionaru Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 Lucrez pe tester pentru ce vrea omul... pentru cal 1 beculet, pentru urs 4-5 beculețe... asta din spirele bobinei HV... nu ,,întind,, scânteia! Link spre comentariu
frici Postat Octombrie 20, 2019 Partajează Postat Octombrie 20, 2019 La 10.10.2019 la 12:55, legionaru a spus: Modul asamblat. Bobina HV. Salutare. Și eu am unul asemănător... 1 Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 20, 2019 Partajează Postat Octombrie 20, 2019 (editat) E ( miezul ) din tole ? Editat Octombrie 20, 2019 de gauss Link spre comentariu
frici Postat Octombrie 20, 2019 Partajează Postat Octombrie 20, 2019 Da,sunt tole normale. Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Octombrie 20, 2019 Partajează Postat Octombrie 20, 2019 Acum 44 minute, frici a spus: Da,sunt tole normale. ce dimensiuni ai folosit , tolele Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 20, 2019 Partajează Postat Octombrie 20, 2019 Tăiaţi tolele tip E de la un traf MOT (cuptor cu microunde) pe jumătate şi rezultă perechi de tole tip U.....pe care le asamblaţi ,,cap la cap,,.Am făcut aşa două trafuri.Dar încerc să mă las de astea... Link spre comentariu
legionaru Postat Octombrie 21, 2019 Partajează Postat Octombrie 21, 2019 Eu bobinez pe tub pvc rotund... avantaj: se bobineaza foarte usor, dezavantaj, la decuparea tolelor ... eu folosesc miez deschis, adică numai I-uri, si in felul acesta nu descărca la miez. Mi-a adus cineva un gard cumparat din comert, spunând ca nu mai descarca : am gasit bobina de iesire întreruptă din cauza descarcarilor la miezul de tole întregi E+I. Am facut o bobina in stil propriu vreo 550 spire in secundar 0,4 mm si 30 spire in primar 1mm si când i-am prezentat aparatul nu-i venea sa creadă cat de bine merge. Țin sa multumesc dl. Validae pentru sfaturile referitoare la constructia bobinelor HV, am avut ce invata! Link spre comentariu
nik6868 Postat Noiembrie 1, 2019 Partajează Postat Noiembrie 1, 2019 La Sunday, September 22, 2019 la 18:22, legionaru a spus: Am facut si eu multe garduri pe schema propusa de csu, cu unele modificari... La primele 40 de aparate am folosit trafuri de 220v 2x9v la 100ma , din care 5 au picat(se incinge infasurarea de 9v pana intra in scc) Acum am montat 13 buc cu traf de 220v 2x9v la 400ma si merg mult mai bine R8 de 470r pe schema am pus de la 2k2 pana la 6k8 functie de transformatorul folosit... am mai folosit diverse din recuperari si am jonglat valoarea acesteia pentru a ridica tensiunea pe cond la cca 330v-360v functie de animal Condul c4 am montat numai de 14uf la 450v, iar triacul bta16/600 Ca tranzistor am folosit recuperati din tv, de linii, din sursa, cu sau fara dioda Bobina: 30 spire fi 1mm iar secundarul cca 1850 spire fi 0,4mm pentru urs si mistreti si 1650 sp fi 0,4mm pentru domestice. Am folosit pana acum peste 8kg de sarma de 0,4mm!!! Au fost testate la greu in zona barajului Vidraru la pensiuni si parcari private si au facut fata cu brio! Spuneti ca schema prezentata si valorile(chiar modificata)de dvs face fata mistretilor si ursilor?! Link spre comentariu
legionaru Postat Noiembrie 1, 2019 Partajează Postat Noiembrie 1, 2019 Au fost folosite contra ursilor... câteva si la mistreți. Ca sa se increada, au fost puse momeli în afara gardului cât si in interiorul acestuia... cele din afara gardului au fost luate, cele dinăuntru au rămas Totusi la mistreți trebuie luat in calcul faptul ca ei umbla in turma, uneori in viteza, pot trece prin gard mai ales daca sunt fugariti... Link spre comentariu
ioan56 Postat Noiembrie 1, 2019 Partajează Postat Noiembrie 1, 2019 Da face fata mistreților, testat de mine am avut 5 tentative de intrare pana la cules. Am facut doua aparate, sa am unul de rezerva si l-am imprumutat unui prieten. Lui ia rupt gardul de doua ori fiind langa padure insa, dup aia nu mai intrat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum