Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pentru gard electrificat

Vizitator bissa86

Postări Recomandate

Acum 14 ore, legionaru a spus:

Astazi am realizat si eu o bobina...

1500 spire 0,4mm in secundar si 30 spire 1mm in primar.

Ca izolator intre straturile de bobinaj am folosit hartie si silicon.

După montarea tolelor am introdus intreg ansamblul intr-o ... lumânare -candela de culoare rosie,am topit parafina existenta in aceasta, am umplut pana sus iar drept capac am tăiat fundul unei alte candelă pe care l-am presat cu un strat de silicon de jur împrejur.

Bobina am montat-o la schema cu descărcare capacitiva si se vede clar diferența fata de obtina de inducție.

Buna.

Si eu am incercat sa-i fac "imbăiere"la traf(parafină de lumânare),dar fiind montat in carcasa neagră,vara la căldură a inceput sa curgă parafina. Nu cred ca e o solutie potrivita pentru termen lung. Asta e o părere personală!.

Link spre comentariu

Eu, am cumparat din piata, banda dublu adeziva lata de 5cm  am dat intamplator de  ea la un nene, care o avea e de culoare alba, un pic lucioasa, ca cea de teflon. Am izolat fiecare strat cu aceasta banda, dupa care am introdus bobina in selac, am lasat sa se usuce, apoi am introdus bobina in teava de plastic, punand  silicon universal transparent la capete. Merge brici.

Link spre comentariu

Inițial am fiert toate bobinele în parafină, dar ultimele bucăți le-am izolat exclusiv cu silicon transparent.Niciuna din bobine sau trafuri nu a cedat până acum și au trecut prin veri fierbinți.Dar și cele parafinate au fost introduse în carcase de plastic și sigilate la capete cu silicon, pentru a preveni scurgerea parafinei în caz de topire a ei.

Editat de validae
litere...
Link spre comentariu
Acum 55 minute, validae a spus:

Inițial am fiert toate trafurile în parafină, dar ultimele bucăți le-am izolat exclusiv cu silicon transparent.Niciunul din transformatoare nu a cedat până acum și au trecut prin veri fierbinți.Dar și cele parafinate au fost introduse în carcase de plastic și sigilate la capete cu silicon, pentru a preveni scurgerea parafinei în caz de topire a ei.

Salut!Asa da,introduse in carcase,tevi etc. de plastic,apoi inchise cu silicon.

received_845340839152850.jpeg

Editat de frici
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salutare!

Se poate modifica frecventa impulsurilor la schema cu descărcare capacitiva(cea postata de esu)? 

Mi se par cam rare, aproximativ la 3 sec, iar daca pun neon bulb pe condul de 20uf/400v  se mărește timpul de încărcare la 5sec...

Link spre comentariu
Acum 3 ore, legionaru a spus:

Salutare!

Se poate modifica frecventa impulsurilor la schema cu descărcare capacitiva(cea postata de esu)? 

Mi se par cam rare, aproximativ la 3 sec, iar daca pun neon bulb pe condul de 20uf/400v  se mărește timpul de încărcare la 5sec...

Impulsul trebuie sa fie la o secunda.

Pune aici link-ul cu schema si pe urma iti spunem ce sa modifici.

Link spre comentariu

La acea schemă (varianta lui csu), pentru a reduce timpul dintre impulsuri, trebuie redusă valoarea condensatorului C1 de la 22uF la 4,7uF. Pentru a avea și o indicație vizuală a comenzii impulsului, între diac și poarta tiristorului se pune o rezistență de 100 Ohmi și în paralel cu acea rezistență un led roșu.Atenție la sensul montării ledului.Am desenat de mână o schemă simplificată a părții de comandă a impulsurilor cu modificările, fiindcă folosind în ultimul timp Linux pe laptop, nu mă descurc așa ușor cu editorul de imagine GIMP ca și cu Paint-ul din Windows....asta e, sunt și dezavantaje.

fd5E5VQ.jpg

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 23 ore, legionaru a spus:

Salutare!

Eu, am  facut urmatoarea modificare: am scos potentiometrul de 1 mega si am lasat numai rezistenta de 1 mega am, inseriat un potentiometru 20k in serie cu rezistenta ce duce in pin 7 a circuitului integrat, un potentiometru de 20k  inseriat cu rzistenta ce duce din pin7 in pin 6 care e unit cu pin2. Am pus, un condesator electrolitic  de 100 microfarazi paralel pe alimentare si am scos acea dioda paralela cu alimentarea. Potentiometrele cred ca merg si de10k eu, nu am vu numai de 20k. Din primul potentiometru, se regleaza frcventa, din al doilea consumul si intensitatea la scantee. Restul pieselor au ramas ca in schema  va rog, sa ma credeti ca merge si is multumit de ea.Si mie cu piesele dupa schema dadea prea rar.Ca tranzistor am folosit IRFPC50A si sant multumit da scantee aproape 2cm.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, ioan56 a spus:

Eu, am  facut urmatoarea modificare: am scos potentiometrul de 1 mega si am lasat numai rezistenta de 1 mega am, inseriat un potentiometru 20k in serie cu rezistenta ce duce in pin 7 a circuitului integrat, un potentiometru de 20k  inseriat cu rzistenta ce duce din pin7 in pin 6 care e unit cu pin2. Am pus, un condesator electrolitic  de 100 microfarazi paralel pe alimentare si am scos acea dioda paralela cu alimentarea. Potentiometrele cred ca merg si de10k eu, nu am vu numai de 20k. Din primul potentiometru, se regleaza frcventa, din al doilea consumul si intensitatea la scantee. Restul pieselor au ramas ca in schema  va rog, sa ma credeti ca merge si is multumit de ea.Si mie cu piesele dupa schema dadea prea rar.Ca tranzistor am folosit IRFPC50A si sant multumit da scantee aproape 2cm.

Ceva de genul?

CM190508-185401001.jpg

Link spre comentariu
Acum 7 ore, eugenbosss a spus:

Asa au si eu de 3cm si comsum de 0.060amp

Cu bobina auto scoti destul de usor 3kv,numai ca când firul gardului trece prin vegetatie ,scade drastic HV.

CM190415-190935003.jpg

Sau asta...

CM190415-190751002.jpg

Astea sunt facute pe traf ...nu pe bobina.

Link spre comentariu

Eu, am facut bobina recomandata de @Validae si nu am avut sarma decat pentru 975 spire scateie spre 2cm. Acuma vreau sa fac una cu 1500 -1700 spire. M-am curentat din greseala cu acest montaj,  cu descarcare capacitiva @validae avea dreptate e net superior celu-i  multi scanteie. Da, cu bobina de inductie de masina da scanteie mai lunga dar, un pic mai subtire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări