Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pentru gard electrificat

Vizitator bissa86

Postări Recomandate

Am facut si eu un gard electric,defapt doua(montajele).Pe acesta prezentat aici cu un 555,si pe cel cu trei c.i 555(cea de la chemelec).Am gasit o schema unui tester simplu pt verificarea prezentei tensiunii in firul activ al gardului si am o nelamurire spuneti-mi va rog daca stie cineva ce tensiune stabilizeaza sau ce zener trebuie sa fie cel din schema atasata mai.

http://chemelec.com/Projects/Fence-Mon/Fence-Mon-1a.png

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Dupa ce am construit montajul din revista Elektor, am modificat putin schema in sensul ca i-am adaugat un led pentru indicarea momentului impulsurilor si niste potentiometre din care se regleaza1-Frecventa impulsurilor/secunda cam de la 1 la 4 si2- Nivelul impulsurilor de iesire intre 15 si 20 KV.Pentru doritori si un pdf cu cablaj si silk la scara 1:1 obtinut prin metoda toner transfer.

post-41319-139829659302_thumb.jpg

post-41319-13982965933_thumb.jpg

post-41319-139829659351_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

spuneti-mi va rog daca stie cineva ce tensiune stabilizeaza sau ce zener trebuie sa fie cel din schema atasata mai jos. http://chemelec.com/Projects/Fence-Mon/Fence-Mon-1a.png

Zenerul protejeaza intrarea circuitului fata de tensiunile ce depasesc semnificativ tensiunea sa de alimentare (9v cu bateria noua, 6V cu bateria terminata), lasand totodata un semnal suficient de mare pentru a declansa semnalizarea (2/3 din alimentare). Un Zener de 7,5V ar putea fi acceptabil.
Link spre comentariu

Pentru verificarea tensiuni din firul activ al gardului electric am luat un tester simplu cu 6 becuri neon ce indica (orientativ) tensiunea in trepte de la 1000v la 10000v,daca e cineva interesat il pot desface si fotografia sa-si scoata schema pt ca e simpla.Spuneti-mi va rog daca aveti o idee,(sau schema) pt avertizare optica/sonora care sa indice cand firul activ este rupt sau pus"in scurt".Si o ultima intrebare.In cazul scurtcircuitarii accindentale(sau intentionate)ce protectie s-ar putea face pentru generatorul de impulsuri?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Incearca varianta de aici : http://www.pocketmagic.net/?p=2217 .

AUTO IGNITION COIL e bobina auto .

Spor !

Eu am realizat montajul asta pentru protectia unui perimetru. Functioneaza fara probleme, si poti regla tensiunea de la 5KV pana la 20KV maxim. E gandit sa functioneze si pe baterii, are deci un consum mic.

Pentru pastor electronic, trebuie sa tii cont de animalele imprejmuite, exista diferente pentru tensiunea de lucru in functie de blana (cat de bine le izoleaza).

Schema:

Posted Image

PCB-ul

Posted Image

Rezultatul final:

Posted Image

Un demo video cu invertorul setat la 20KV:

5cgTqk-0ABw

Alte detalii pe blog.

Radu M.

Buna. Nu inteleg din schema niste valori.

0,1 uf = 100n

0,01 uf = 10n

0,001 uf - 1n

zic bine?

iar cel de 10uf este electrolitic?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări