validae Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 (editat) Eu vorbeam de rezistența de limitare dintre puntea redresoare și condensatorul de stocare.Valoarea poate fi între 1-2k și rolul ei e să limiteze curentul de încărcare al condensatorului de impuls și totodată să împiedice scurtcircuitarea ieșirii oscilatorului primar atunci când triacul e în conducție. În schema pusă de mine, e scrisă valoarea de 1k/5W, dar uneori e mai bine s-o pui de 2k/5W fiindcă altfel triacul poate rămâne în conducție și impulsurile se blochează. Editat Septembrie 19, 2018 de validae Link spre comentariu
frici Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 Acum 47 minute, validae a spus: Eu vorbeam de rezistența de limitare dintre puntea redresoare și condensatorul de stocare.Valoarea poate fi între 1-2k și rolul ei e să limiteze curentul de încărcare al condensatorului de impuls și totodată să împiedice scurtcircuitarea ieșirii oscilatorului primar atunci când triacul e în conducție. În schema pusă de mine, e scrisă valoarea de 1k/5W, dar uneori e mai bine s-o pui de 2k/5W fiindcă altfel triacul poate rămâne în conducție și impulsurile se blochează. O sa pun si rezistenta dar momentan functioneaza ok. Eu ,montajul l-am facut cu diac nu cu 555...adica comanda triacului. 1 oră în urmă, validae a spus: Ce valoare are acum rezistența dintre punte și condensator/triac ? Dacă ai pus 1k, încearcă una de 2k/3W și vezi dacă se mai opresc impulsurile.... Nu am pus rezistenta acolo,ci am pus una de 220ohmi intre grila si masa la irf. Acuma numai "pică". Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 Și în varianta cu diac e nevoie de o rezistență de limitare de 2k între punte și condensator. Link spre comentariu
frici Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 (editat) Acum 8 minute, validae a spus: Și în varianta cu diac e nevoie de o rezistență de limitare de 2k între punte și condensator. Sigur ca o sa pun mâine!!!! Se vede si scânteia,consumul si frecventa . Editat Septembrie 19, 2018 de frici Link spre comentariu
frici Postat Septembrie 20, 2018 Partajează Postat Septembrie 20, 2018 Salutare. Am pus si rezistenta aia de 1,5K la 9W(numai de asta am avut) si functioneaza ok. Oricum,urmeaza o perioada de teste cu /fara vegetatie pe fir. Multumesc pentru ajutor !!! Link spre comentariu
legionaru Postat Septembrie 27, 2018 Partajează Postat Septembrie 27, 2018 va salut domnilor! schema cu 3x555 propusa de dl. validae ar face fata la ursuleti? la noi in zona sunt atacuri aproape in fiecare noapte... Link spre comentariu
frici Postat Septembrie 27, 2018 Partajează Postat Septembrie 27, 2018 (editat) Salutare. Părerea mea ca nu prea face fata. Iti trebuie un montaj cu energie mai mare ,adica de la 4 Jouli in sus. Montajul cu 3x555 e si "periculos" din privinta incendiilor mai ales daca ai multa vegetatie uscata. Editat Septembrie 27, 2018 de frici Link spre comentariu
Vizitator Andrei Anitas Postat Septembrie 27, 2018 Partajează Postat Septembrie 27, 2018 Salutare, Am un gard electric pe un perimetru de 5HA, am avut un generator cumparat din comert( 5J pe un tester de gard electronic arata tensiune de 9800V) la care din nefericire m-am curentat si eu si simteam curentul de parca ma lovea cineva. Un vecin si-a luat si el un generator ca sa isi faca si el un gard si l-am testat la mine. Are un aparat tot din comert de 6J, masurata tensiunea pe fir 12500V. Problema e ca iarasi din greseala am atins firul si m-am curentat, dar foarte slab efectul. De ce? Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 27, 2018 Partajează Postat Septembrie 27, 2018 (editat) O tensiune foarte mare a impulsului nu înseamnă automat și un efect mai mare asupra unei persoane sau animal care ating gardul electrificat.Contează curentul maxim pe care îl poate livra pe o anumită rezistență de sarcină, uzual se ia de 500 Ohmi la gardurile electrice.Deci punând o rezistență de 500 Ohmi/5W la bornele electrificatorului, măsurați tensiunea impulsului cu un tester dedicat (cu becuri Neon sau digital).Comparând tensiunea în sarcină al două electrificatoare, cel care are o tensiune mai mare în sarcină e mai puternic și mai eficient.... Energia maximă disponbilă pe etichetele unor astfel de aparate e uneori ,,umflată,, din considerente de marketing. Efectul atingerii unui gard electric e influențat foarte mult și de încălțămintea purtată, de gradul de umiditate al solului, de calitatea împământării gardului. Pe timp de ploaie efectul poate fi anulat, din cauza scurgerilor de curent (conturnare) pe suprafața umedă a izolatorilor de fir.Un electrificator mai slab va putea fi folosit doar pe un gard mai scurt, pentru lungimi mari (peste 1km) fiind nevoie de electrificatoare de joasă impedanță, capabile să dea curenți mari. Editat Septembrie 27, 2018 de validae Link spre comentariu
frici Postat Septembrie 27, 2018 Partajează Postat Septembrie 27, 2018 Acum 8 ore, Andrei Anitas a spus: Salutare, Am un gard electric pe un perimetru de 5HA, am avut un generator cumparat din comert( 5J pe un tester de gard electronic arata tensiune de 9800V) la care din nefericire m-am curentat si eu si simteam curentul de parca ma lovea cineva. Un vecin si-a luat si el un generator ca sa isi faca si el un gard si l-am testat la mine. Are un aparat tot din comert de 6J, masurata tensiunea pe fir 12500V. Problema e ca iarasi din greseala am atins firul si m-am curentat, dar foarte slab efectul. De ce? Salut. Ii dau dreptate moderatorului ! La majoritatea "ofertelor" ,chiar si de pe "oxx" ,datele tehnice adica energia este umflată. Eu personal am reparat 2-3 bucati,sa nu povestim de marcile renumite. Eu am vazut o faza la un târg ,ca vânzatorul a pus la bornele generatorului un cartof taiat in doua. Mai exact ,cartoful având umiditate mare,la suprafata lui sigur ca "pocnea" foarte tare. Link spre comentariu
Vizitator Andrei Anitas Postat Septembrie 28, 2018 Partajează Postat Septembrie 28, 2018 Multumesc foarte mult de raspunsuri, stiti cumva cine repara generatoare de gard electric? Faza cu cartoful am vazut-o si eu la targ la Cluj :)) Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 28, 2018 Partajează Postat Septembrie 28, 2018 (editat) Vă referiți la firme ce asigură service-ul, sau colegi de pe forum ? Fiindcă cei ce știu să le construiască le pot și repara.....ar fi bine să completați localitatea de domiciliu, astfel veți putea fi contactat ușor de cineva din zonă.Chiar și eu aș putea repara un electrificator, dar ar fi bine să menționați tipul și ce defecțiune sau problemă are. Cel mai bine deschideți un topic la Bazar - Electrojob și postați acolo o cerere.Sau dați MP oricărui coleg de forum doriți să-i propuneți depanarea... Editat Septembrie 28, 2018 de validae Link spre comentariu
frici Postat Septembrie 28, 2018 Partajează Postat Septembrie 28, 2018 1 oră în urmă, Andrei Anitas a spus: Multumesc foarte mult de raspunsuri, stiti cumva cine repara generatoare de gard electric? Faza cu cartoful am vazut-o si eu la targ la Cluj :)) Ti-am trimis MP. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Septembrie 30, 2018 Partajează Postat Septembrie 30, 2018 La 20.06.2018 la 20:38, csu a spus: Am asamblat schema de mai jos: se descarcă la 2,2 secunde, energia înmagazinată este de 0,25J, ceeia ce este de ajuns pentru nevoile mele. Buna ziua . nu cumva detineti si cablajul? Link spre comentariu
csu Postat Septembrie 30, 2018 Partajează Postat Septembrie 30, 2018 Bună ziua, nu folosesc cablaj, lucrez pe prefboard. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum