Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pentru gard electrificat

Vizitator bissa86

Postări Recomandate

nu e rea schema, desi foloseste un singur 555 in mod astabil, permite modificarea frecventei prin comutator cu trei valori batute in cuie, dar fara un reglaj fin a factorului de umplere, ceea ce inseamna ca nu permite un reglaj foarte exact al tensiunii de iesire si nici nu ofera optiuni in ce priveste cat de dureroasa e o descarcare.totusi un punct pozitiv e dat de utilizarea irfp460 si a unui circuit de protectie format din dioda d4 1n4007 si a c5 220n. Totusi nu sunt convins cat de rezistent va fi acest "snubber" , banuiesc ca dioda se va supraincalzi si arde in primele minute de utilizare, lasand mosfetul sa infrunte singur spike-backurile de la bobina de inductie.

Link spre comentariu

daca se folosesc piese de calitate buna va merge fara probleme cel putin 3 ani folosit 12-16 ore/zi din mai in noiembrie sau cata vreme ingrijesc oameni vitele :da spun acest lucru avand in vedere ca am vreo 30-40 aparate facute la acctiv

Parca asa arata, daca nu gresesc. :dapost-17385-139829638282_thumb.jpg
Link spre comentariu

Am realizat deja montajul si tin sa va spun ca din comutatorul cu 3 pozitii se regleaza factorul de umplere, respectiv intensitatea impulsului de iesire. Eu l-am dat direct pe cel mai mare prag. Frecventa impulsurilor este undeva la aproximativ 1 imp./sec. Daca se sunteaza rezistenta R4=1M atunci creste frecventa cam la 3 impulsuri/sec. Eu voi folosi comutatorul tocmai la acest reglaj. Am lasat sa functioneze montajul cam vre-o 6 ore atat cu scanteie(distanta intre electrozi cca. 1cm) cat si in gol adica cum functioneaza el in regim normal. IRF-ul nu este nici macar caldut, este rece. Consumul mediu al montajului este undeva catre 100mA. Din iesirea PIN3 al IC 555 am tras si un led pentru a semnaliza pe panoul frontal momentul impulsului. Momentan lucrez la panoul frontal pentru a baga totul intr-o cutie si a-i da un aspect placut si de ce nu si ,,comercial,,!

post-41319-139829638318_thumb.jpg

post-41319-139829638331_thumb.jpg

Link spre comentariu

Eu folosesc aceasta schema de cel putin 5 ani daca nu mai mult si nu ma dezamagit niciodata folositi bobine de inductie YURSA/BOSSsau ori ce alt tip de bobina de productie straina nu autohtona si o sa aveti o mare surprindere va va creste atat puterea cat si lungimea scanteei pana la 3 cm nu mai vorbesc de efectul ce o sa-l ai cand o sa te atiingi de acel fir (simti efectiv durere )

Link spre comentariu

Vazusem o schema care intre iesirea activa si masa avea un condensator la 20kv de cativa picofarazi in paralel cu un bec indicator(neon)inseriat cu o rezistenta de cca.20M,ce avea si rol de indicator a impulsurilor si de sarcina activa/protectie,impotriva unor scurturi accidentale.Nu stiu cat e de eficient acest artificiu,dar asa era schema.

Link spre comentariu

Incearca varianta de aici : http://www.pocketmagic.net/?p=2217 .

AUTO IGNITION COIL e bobina auto .

Spor !

Eu am realizat montajul asta pentru protectia unui perimetru. Functioneaza fara probleme, si poti regla tensiunea de la 5KV pana la 20KV maxim. E gandit sa functioneze si pe baterii, are deci un consum mic.

Pentru pastor electronic, trebuie sa tii cont de animalele imprejmuite, exista diferente pentru tensiunea de lucru in functie de blana (cat de bine le izoleaza).

Schema:

Posted Image

PCB-ul

Posted Image

Rezultatul final:

Posted Image

Un demo video cu invertorul setat la 20KV:

5cgTqk-0ABw

Alte detalii pe blog.

Radu M.

Ce rost are o asemenea putere a rezistorului de 22 ohmi din colectorul tranzistorului PN2222(5W in schema, 2W in montajul Dvs.)?!0,25W nu era suficient? :nebunrau:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări