Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pentru gard electrificat

Vizitator bissa86

Postări Recomandate

Apoi atunci nu e ceva in ordine, ori cu schema ,(folosita)ori cu condesatori tai ,in cel mai rau caz cu integratul .

Dar apropo este alimentat  555?

Edit 

Acu m-am uitat ce schema folosesti .

Acea am testat-o in aer si merge, dar in timp cedeaza tranzistorul din cauza pulsului electromagnetic .

Fi  atent la valorile pieselor ,imposibil sa nu mearga daca este facuta corect .

Daca nu te descurci cred ca am eu pe undeva 2-3 module din astea aruncate ti-le pot dona .(1 este 100%)

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

E posibil să funcționeze bine, dar frecvența să fie prea mare (valoarea C1 greșită) și pâlpâitul becului să nu se distingă din cauza inerției filamentului.Pune o cască la pinul 3 al integratului și ascultă, se aude un păcănit sau un țiuit ? Dacă nu oscilează, ai fie condensatorul de 1uF defect, fie ai greșit ceva la plantare, deși schema e așa simplă că poți s-o faci și în aer.

Link spre comentariu

Cu cât frecvența e mai mică (pâlpâitul mai rar) cu atât puterea scânteii va fi mai bună. Din ce sursă alimentezi montajul ? Dacă sursa nu poate da curentul necesar bobinei sau becului de probă, tensiunea scade mult în sarcină. Ca să testezi cu bobina de inducție îți trebuie o sursă capabilă de minim 4A....

Link spre comentariu

@pop_ady44, ești mult prea dur cu produsele românești, vrei să spui că Dacia mea din 99 nu a mers chiar deloc până acum fără o bobină din aia ,,BOSS,,??? Hai să nu exagerăm ! De aia am scris că sursa de alimentare trebuie să poată debita un curent suficient..... 

Link spre comentariu

Io nu am zis ,nimic de bobinele „romanesti „dar nu sunt multumit de ele .

Cele facute pentru piata de desfacere sunt sub toata critica in schimb cele facute pentru a fi montate in fabrica sunt mult mai ok.

marci testate de mine YURSA ,BOSS ,YADEOO Canada .Super multumit .

Bobine romanesti de craiova unele facute de fiat (italia) ceva de pe Wv iarasi multumitor .

Link spre comentariu

Trebuie știut că piesele de schimb (pentru orice vrei) sunt selecționate în general din loturile cel mai puțin performante ale fabricantului.De aia bateriile ,,originale,, sau cu care a venit mașina din fabrică țin mult mai mult decât cele cumpărate ulterior.....

@rabanne2013, în caz că vrei să știi dacă sursa ta ,,ține,,în sarcină la curentul cerut de bobină, poți să blochezi tranzistorul în conducție forțată prin polarizare cu un rezistor de 1k pus direct între poartă și plusul sursei (întrerupi rezistorul de 100 Ohmi din pinul 3)și măsori apoi (cu bobina montată) ce tensiune mai are sursa de alimentare.Testarea să dureze cât mai puțin, fiindcă solicită și bobina și sursa...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări