Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema pentru gard electrificat

Vizitator bissa86

Postări Recomandate

Vizitator iozsi44

Buna ziua.Am realizat si montajul cu 1x555.Functioneaza foarte bine.Cu aceeasi bobina am multi-scantei de 2cm.Sunt puternice.In loc de irfp640 am folosit ssh7n90.Asta am avut.Fara radiator se incalzeste foarte putin.Cu un mic radiator este la temperatura corpului.In loc de cond de 220n/630v am pus 220n/250v.Asta am avut.L-am lasat sa functioneze 30 min pe scanteie si nu a patit nimic.Bobina nu este noua,este din recuperari.Montajul e cel propus de 

marik2500 Editat de iozsi44
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am realizat si eu schema cu 1x556 si am folosit IRF740, si ceva ajustari prin rezistori si condensatori pana am optinut scanteie si de 2,3cm, am facut mai multe versiuni in functie de cerinte, am facut si "simple" cu fir si clesti pt alimentarea din acumulator auto dar am facut si cu acumulator incorporat si cu panou fotovoltaic, si iesiri de 12v, priza pt incarcator auto, led-uri cu intrerupatoare pt iluminat...

La mine in zona le folosesc la protejarea plantatiei de pepeni impotriva rozatarelor (iepuri, etc...) 

Editat de validae
Ataşamente expirate....
Link spre comentariu

Multumesc. Este ceva distanta. Acum, banuiesc, nu te mai supara urecheatii sau alte cele.

Ca idee, firul de impamantare se poate  infige oriunde in sol ?  Presupunand ca am aparatul alimentat din acumulator, desfasor firul de HV pe o distanta "X" fixat pe tarusi / gard iar minusul - impamantarea se poate infige la orice distanta de aparat ? Intreb pentru ca nu am vazut detalii despre modul de amplasare a "gardului"  astfel incat rezultatele sa fie optime.

Pe timp de ploaie sau mai bine zis dupa ploaie, iarba este umeda si un om / copil merge descult prin iarba in imediata apropiere a gardului, are sanse sa fie "piscat" ?

Va multumesc.

Link spre comentariu

Daca Hv face contact la masa(fir de iarba sau vegetatie )nu cred ca va mai pisca dupa 2-3 puncte .

Masa se face cu un tarus metalic(50-80cm ideal) infipt in sol langa aparatul de Hv suezit cu o solutie de apa cu sare de bucatarie 

la intrebarea cu piscatu daca nu esi atent si te atingi de fir ghinionul tau ori cum nu este letal 

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

O.K. Am inteles. Sunt in dubiu daca sa fac si eu aparatul sau nu. Inca nu-i gasesc utilitatea. De fapt la toamna, cand imprejmuiesc capetele randurilor de vie dar asta pentru oameni. Si daca-mi gaseste  firul, il rupe cu o craca si aleluia, tot ma fura. Totusi, daca esti incaltat, izolat fata de sol, nu cred ca mai are efect...

Link spre comentariu

Crezii?

Vezi ca nu e 220 e inalta tensiune

Pune 2-3 in cascada, fir subtire aproape insesizabil la vedere, garantat nu mai cauta sa intre dupa un puls primit,

Treaba cu craca nu tine ca de este un pic umeda a-i servit-o ,si te doare tot corpu din cauza loviri provocate de contractia brusca a muschilor  (se lovesc cartilagile intre ele pt ca e contractie necontrolata).

PS nu uita sa pui firu izolat de tarusi pe izolatori sau pe ceva care nu conduce curentul ,gaturi de la pet prinse cu dopu de tarusi si dat o gaura prin care sa duci firu conductor .

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

Montajul va trebui pus undeva pe la mijlocul randului de vie dar problema se pune ca daca intamplator firu atinge vita de vie.....este mai complicat in vita de vie si mai ales pentru bipezi. Studiez problema...

Am vazut ca Marik a realizat varianta cu un 555 si este foarte multumit. O bobina am pe la tara, sa vad ce fac. 

De unde procurati carcasele acelea faine ?

Link spre comentariu

. Totusi, daca esti incaltat, izolat fata de sol, nu cred ca mai are efect...

Are efect si daca esti incaltat, testat cu mai multe feluri de incaltari, de la papuc cu talpa "de guma" de aprximativ 2cm la cizme de cauciuc..

Dar oricum pentru oameni nu cred ca e folositor... aceasta "specie" este mai vicleana ca orice rozator..

Editat de lucione_cip
Link spre comentariu

Dacă ai completa montajul cu un circuit care să detecteze creșterea consumului (prin punerea la masă intenționată a firului) și cu un emițător (eventual telefon mobil) care să trimită această informație....ar deveni și sistem de supraveghere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări