techno-pcb Postat Mai 15, 2015 Partajează Postat Mai 15, 2015 Schema este interesanta si chiar functioneaza.Pop_ady44 parca imi aminetsc de tine;am si desenat cablajul,apoi ai disparut.Eu pot sa-l fac asamblat gata.Daca mai cauti rezolvare la problema asta,contacteaza-ma. Link spre comentariu
Vizitator mihai ioan Postat Mai 15, 2015 Partajează Postat Mai 15, 2015 (editat) am facut acest model de gard electric dar mi se pare ca nu da foarte mare scanteie .Nu as putea pune un condensator de 30uF pe firul plus care intra ia in bobina?Am vazut la cineva unul cu un condensator pus asa si da foarte mare scanteie http://www.pocketmagic.net/electric-fence-20kv/ Editat Mai 15, 2015 de mihai ioan Link spre comentariu
validae Postat Mai 15, 2015 Partajează Postat Mai 15, 2015 În schemă e prevăzut deja un condensator paralel cu alimentarea, de 1000uF. Specifică mai bine pe schemă unde ai vrut să-l pui...Dacă vrei să ai o descărcare oscilantă amortizată, poți încerca cu un condensator de 0,1-0,22uF/1000V între colectorul și emitorul tranzistorului.Astfel scânteia va dura ceva mai mult, asemănător cu cea de la aprinderile auto... Contează foarte mult calitatea bobinei de inducție, trebuie o bobină auto serioasă, nu jucării de bobine bobinate pe creion sau trafo de linii recuperate din TV sau monitoare Link spre comentariu
Vizitator mihai ioan Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 (editat) vreau sa pun condensatorul pe firul plus care iese din placa de circuit si merge pe borna plus a bobinei,dar acuma am alta problema,am folosit aparatul ,a functionat bine ,dar lledul de pe potentiometrul care regleaza puterea nu se prinde numai cand potentiometrul este dat pe maxim si bobina nu mai da scanteie(am pus si alta bobina deci bobina ii buna) ledul care arata fregventa impulsurilor functioneaza aadica arata cum ar da impulsuri ce ar pute fi ars ?sau dece nu mai da bobina scanteie? Editat Mai 17, 2015 de mihai ioan Link spre comentariu
validae Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 Probabil s-au defectat tranzistorii, e posibil să fie și integratul afectat.Scoate tranzistorul 2222 și vezi dacă apar impulsuri pe al doilea led.Dacă apar, ai unul sau ambii tranzistori defecți. Dacă nu apar impulsuri, integratul e defect. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 verifica si potentiometrul daca e ok de cele mai multe ori trimerele tip nou sunt facute sa se defecteze in 5 minute si integratele sunt sensibile vezi sa nu folosesti lm555 sau tl555 ca acelea sunt chinezisme ordinare Link spre comentariu
Vizitator iozsi44 Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 (editat) Am realizat si eu schema propusa de radhoo,functioneaza,dar am doar o scanteie de 1cm.In videoclip am vazut ca e de 2cm.Folosesc o bobina bosch cu rezistenta in primar de 3 ohm.In loc de rezistenta de putere de 20 ohm am pus de 15 ohm.In paralel cu primarul bobinei am pus o rezistenta de 33 k,inseriata cu un bulb neon.Intre E si C am pus un condensator de 10 nF/1KV(e vorba de 2N3055).Am gresit cu ceva?Am incercat inca cu doua bobine de alte tipuri,dar scanteia a fost mai mica. Editat Mai 18, 2015 de iozsi44 Link spre comentariu
validae Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Încearcă și o valoare mai mare a condensatorului (ex. 100-220nF). Cu ce sursă alimentezi ? Dacă nu ,,ține,, la un consum de câțiva Amperi (4 A) nu faci nimic. Scade tensiunea mult în sarcină. Testează montajul pe un acumulator auto.... Link spre comentariu
Vizitator iozsi44 Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Am alimentat montajul de la o sursa pc. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 vezi de curenti inversi ca ti se arde sursa PC schimba tranzistoeu sau verifica sa nu a-i ceva rezistenta devalorizata pe polarizare la tranzistori finali Ps se incalzeste tranzistorul final sau merge rece? Link spre comentariu
Vizitator iozsi44 Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 (editat) Nu se incalzeste nimic.A functionat vreo 10 min cu distanta de 1 cm si nu am avut probleme.Sursa e doar de incercare.Am sa pun acumulator de masina.Fiecare piesa a fost masurata inainte de montare.Doar rezistenta de putere de 20 ohm e de 15 ohm. Editat Mai 18, 2015 de iozsi44 Link spre comentariu
Vizitator mihai ioan Postat Mai 21, 2015 Partajează Postat Mai 21, 2015 (editat) am verificat potentiometrul(am pus altul nou), dar tot nu functioneaza, dar tranzistorii(2n3055 si pn2222) se incalzesc tare care ar putea fi problema? Editat Mai 21, 2015 de mihai ioan Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Mai 21, 2015 Partajează Postat Mai 21, 2015 cred ca 555 este dus sau ceva este pus incorect Link spre comentariu
Vizitator mihai ioan Postat Mai 21, 2015 Partajează Postat Mai 21, 2015 dar a functionat vreo 10 min, daca era pus ceva gresit mai functiona? Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Mai 21, 2015 Partajează Postat Mai 21, 2015 ok schimba integratu inseamna ca o cedat sau vezi fara tranzistoru 2n2222 daca este puls cu ajutoru unui led cu rezistenta de limitare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum