Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Volt-ampermetru PIC16F690 NOKIA 5110 - nivel incepator-mediu

lama

Postări Recomandate

Nu m-am mai "laudat" de mult. De vre-o saptamana am terminat un proiect inceput mai demult, lasat si reinceput. Il consider de nivel incepator spre mediu.

E vorba de un volt-ampermetru cu PIC16F690.

De curind primisem niste clone NOKIA5110, iar chinezul de unde cumpar pic-uri avea o promotie la PIC16F690, asa ca am zis sa reactualizez proiectul.

Ideea mi-a venit urmarind site-ul http://electronics-diy.com/70v_pic_volt ... emeter.php

Asa ca am "sapat" sa inteleg din schema cum functioneaza.

Montajul l-am facut doar in scopul invatarii, desi acum ma uit sa vad daca nu as putea ingramadi totul pe un pcb de aceasi masura cu a lui NOKIA5110.

Atasat schema si codul. Acesta e scris in C de la HITECH. Acesta poate mai fi infrumusetat dar pe moment nu mai am timp de asta(e functional, a incaput in microcontroler, deci e ok)

PS: sper sa nu stirnesc vre-o "flame" dar am considerat util sa dau codul(comparativ cu alti participanti pe forum) poate cineva invata de pe el.

VoltAmp Meter PIC16F690.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lama

8

• sofian

1

• vasile eugen

1

• costi002

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

d1 si d2 nu trebuiesc puse invers?

Nici nu sunt puse. Clona de 5110 merge foarte bine la 5V. Erau pus ca sa obtin o cadere de tensiune, sa mai scada din 5V. Dar s-a dovedit ca nu sunt necesare.
Link spre comentariu

Bravo,pune si niste poze la montaj si lcd functional

Am masurat o tensiune de pe placa.Eventual luni de la birou o sa mai fac altele, cu o sarcina sa se vada si amperajul.Cum spuneam e o placa pentru invatat(deci mare)Poate o sa reusesc sa o micsorez.

post-40771-139829476412_thumb.jpg

post-40771-139829476425_thumb.jpg

Link spre comentariu

Foarte frumos a iesit,felicitarii.

Multumesc.Am primit si ajutor(cablajul facut de glide, proiectat de mine).Eu mandru sunt de soft, desi mai trebuie periat(se mai poate scapa de variabile, aranja codul sa arate mai frumos) dar e functional.
Link spre comentariu

Şi mie îmi place cum a ieşit, mai ales poza cu afişajul aprins! :da E calibrat? Ai apucat să verifici dacă măsoară bine?

masoara bine.Plus ca se poate calibra din butoaneLa 2-3mA e cu problema.Ma gindesc sa ii scad pretentiile(10A) si sa pun o rezistenta de 1ohm/5w si sa ii reduc gama de masura(3A?).PS:la ambele foto e aprins afisajul, doar ca am fotografiat oblic si una cu blitz (sa se vada componentele) si una fara.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator MISU ATU

Te rog daca se poate ,sa postezi direct hex-ul pt.ca nu stiu sa i-l compilez.Si o intrebare :pot folosi afisajul de la Nokia 3310(binenteles cu modificarea corespunzatoare a pinilor) in loc de5110? Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Te rog daca se poate ,sa postezi direct hex-ul pt.ca nu stiu sa i-l compilez.Si o intrebare :pot folosi afisajul de la Nokia 3310(binenteles cu modificarea corespunzatoare a pinilor) in loc de5110? Multumesc anticipat.

Ar trebui sa merga fara probleme, doar trebuie sa nu uiti ca e la 3,3V.Deci cel putin rezistente pe pini si alimentarea scazuta(cel putin 2 diode daca nu mai mult)Cred ca este un user pe aici(fratello parca-sper ca nu l-am botezat) care are publicat cu a folosit el un 3310.Vad ca nu lasa sa atasez hex, deci lam facut txt, il schimbi tu.

va03.txt

Link spre comentariu
Vizitator MISU ATU

Va multumesc foarte mult, facusem deja placutele sima gandeam ca trebuie sa o iau de la inceput,ptalimentare am chiar un LM1117 DE 3,3V smd pus chiarpe placuta de contact cu afisajul exact dupa indicatiile luiFratello ,am sa programez pic-ul si rezultatele le voi pune pe site.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări