Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Iin=Iout? Lm7805.

Cilibiu

Postări Recomandate

:ras: :rade: :ras: Pana nu am citi tot datasheetul integratului , nu ii dadeam de cap.Problema........ dioda fast, trebuie sa fie de curent mai mare de 5A, eu pusesem de 1A, iesire 0.5A, am pus de 4A, iesire 1A, am pus de 30A, am iesire linistita de 3A.....LOLZ :ras: :rade:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

34

• Marian

4

• danb1974

1

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator pisica matache

Unde ai gasit tu in datasheet diode de 30A?Uite ce am gasit eu... Step 6: From Table 5 a 5A or more Schottky diode must beselected. For through-hole components only 40V rateddiodes are indicated and 4 part types are suitable:1N5825MBR74580SQ045As zice ca nu dioda e problema,posibil inductanta.Eu folosesc toruri de iesire din surse ATX,alb cu galben.Ai punte de masurat inductanta?

Link spre comentariu

Nu am cu ce sa masor inductanta, dioda de 30A am avut, mai jos doar de 4A MUR420, iar cu MUR420 limita la 2A. Am schimbat doar dioda, am pus de 30A si merge brici, nu mam dus mai sus de 3A deoarece testul lam facut direct cu LED CREE.

Acum am terminat de testat schema ta, cea cu semireglabil si TL431 si nu pot urca peste 1.74A, intradevar lucreaza in limitare curent, dar mai sus nu merge, iar dupa masuratori, cand curentul ajunge in jur de 1.5A tensiunea pe Tl431 scade, la 1.74A tensiunea pe TL431 este de 1V. Am pus rezistenta de 1k si de 560ohm si de 220ohm in serie cu TL431 si acelasi rezultat. Am schimbat Tl cu LM431 si tot la fel.

Semireglabil de 50K folosit ca reglaj.

O sa incerc schemele cu LM358, prima in amplificare, iar a doua cu TL431.

Cand am facut teste cu bobine de diferite inductante, am folosit tor din SURSA ATX ce filtra 3.3V, originala are 14uH parca, asa ca am scos si adugat spire ca sa cresc innductanta, ca si calculator am folosit un soft de calcul H pentru tipul asta de ferite.

Inductantele care le am eu sunt SMD si sunt folosite impreuna cu acest regulator in alte aplicati. Doar ca nu am schema respectiva sa vad exact componentele folosite in toata schema.

L.E Eu asta am gasit in datasheet.

"Step 6: Select a diode from Table 5. The current rating of the

diode must be greater than I load max and the Reverse

Voltage rating must be greater than Vin max."

Nu am zis ca scrie in datasheet ca trebuie de 30A, am zis ca dasta am pus eu, si ca trebuie mult mai mare de 5A

....Problema........ dioda fast, trebuie sa fie de curent mai mare de 5A, eu pusesem de 1A, iesire 0.5A, am pus de 4A, iesire 1A, am pus de 30A, am iesire linistita de 3A.....LOLZ :ras: :rade:

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

intradevar lucreaza in limitare curent, dar mai sus nu merge, iar dupa masuratori, cand curentul ajunge in jur de 1.5A tensiunea pe Tl431 scade, la 1.74A tensiunea pe TL431 este de 1V. Am pus rezistenta de 1k si de 560ohm si de 220ohm in serie cu TL431 si acelasi rezultat. Am schimbat Tl cu LM431 si tot la fel.Semireglabil de 50K folosit ca reglaj.

Incearca un semireglabil mai mic,10-25K,in loc de 50K.Chiar un 5K,iar in serie cu 431,500-1K.
Link spre comentariu

Incearca un semireglabil mai mic,10-25K,in loc de 50K.Chiar un 5K,iar in serie cu 431,500-1K.

Am pus rezistenta de 560 ohm si de 1k, potentiometru de 10k si 5k si tot la fel ca rezultat, nu pot urca peste 1.74A din cauza ca tensiunea pe TL431 scade la 1V.
Link spre comentariu

Indraznesc si eu o interventie.M-am uitat prin datasheet-ul LM2678 si intradevar L trebuie sa fie (pt ce se cere aici) 15uH (+/-).Dar atentie ca inductorul trebuie sa suporte un curent de min 3.45A (Inom x 1.15). Si totodata va propun o schema, tot cu LM, dar un LM2576 (3A), aparuta in revista EDN.Poate ajutaSucces

Regulator CC - LM2576.pdf

Link spre comentariu

Inductorul tine 5A, la primul montaj a fost devina dioda, acum la celelalte 2 montaje nu vroia sa urce de 1-1.5A nici in ruptul capului, dupa cateva bucati schimbate de integrate, bobine si dioda de diferite tipuri, imi mai ramasese sa schimb condesatori de 10nF, care sunt noi si sunt TANTAL. Din lipsa a altor condesatori traditionali, am luat condesatori SMD, si VOILA, toate montajele merg perfect. :101 Pentru 2 leduri inseriate am limitat curentul la 2.8A, iar schema folosita este cea cu semireglabil si TL431, care functioneaza perfect cu SUNT de 0.05ohm.Multumesc tuturor de ajutorul acordat si sfaturile date. :da

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Pune si tu schema definitiva,poate mai sunt si altii interesati.Ar fi interesant de stiut si randamentul obtinut,adica raportul dintre puterea consumata de led si puterea trasa din sursa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări