turcu_dan Postat August 17, 2012 Partajează Postat August 17, 2012 Salutare. In cazul in care fac urmatoarea configuratie si anume:un tub neon 20W cu o bobina 40w ce se intampla? Se scurteaza doar durata de functionare a neonului sau se incalzeste si bobina? In pivnita am nevoie de un tub de aprox 20W. Dar nu am o bobina care sa corespunda neonului decat 2 de 40 W. Se poate face montajul si asa sau nu mai are rost sa improvizez si cumpar de la ambient un corp pt tub flourescent cu balast electronic?Am vazut ca au pret de 13 ron. Link spre comentariu
str8klaw Postat August 17, 2012 Partajează Postat August 17, 2012 se arde foarte repede Link spre comentariu
zal Postat August 17, 2012 Partajează Postat August 17, 2012 Poţi folosi ambele bobine (drosele) de 40W înseriate, aşa se apropie cel mai mult de funcţionarea corectă a tubului de 20W, pierzi doar puţin din luminozitate şi va trăi mult. Link spre comentariu
turcu_dan Postat August 24, 2012 Autor Partajează Postat August 24, 2012 Exista cumva riscul sa explodeze? Sau nu se pune problema.... doar atat ca se arde mai repede? Link spre comentariu
Marian Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Iertati-mi interventia insa daca tensiunea primita de filamentul tubului este in limitele de toleranta ( aceeasi cu bobina de 20W spre exemplu ) atunci ce importanta ar mai avea puterea de care bobina este capabila devreme ceteoretic filamentul tubului isi va lua doar cat ii trebuie... Daca gresesc rog sa fiu corectat si totodata argumentat. Link spre comentariu
gica70 Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Chestiunea mi se pare simpla; daca ne referim la impendanta unui drosel de 40W si la rezistenta filamentelor tubului de 20 W sigur, (in procesul de aprindere, cand suma celor 2 caderi de tensiune al droselului, respectiv a filamentelor, insumate, dau tensiunea retelei de alimentare) curentul va creste pe filamente deoarece si tensiunea "cazuta" pe filamente e mai mare (droselul de 20W are impendanta mai mare, deci curentul absorbit de filamente va fi cel nominal). Link spre comentariu
turcu_dan Postat August 24, 2012 Autor Partajează Postat August 24, 2012 Sa inteleg ca instalatia va merge fara probleme? Link spre comentariu
zal Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Dacă înseriezi două drosele de 40W ptr neonul de 20W, da, va merge fără probleme, cum ţi-am scris mai sus. Link spre comentariu
gica70 Postat August 25, 2012 Partajează Postat August 25, 2012 Eu cred ca am fost destul de clar, turcule!; rezolvarea e cea spusa de zal. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2012 In cele din urma am renuntat la neonul de 20W si am pus de 40W . Motivul: se incalzea parca mai tare si in plus consumul era de 37W chiar daca instalatia era facuta cu neon de 20W. Consumul fiind masurat cu priza tip contor. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Consumul fiind masurat cu priza tip contor.Aceasta tine cont si de defazajul U / I? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Deci, tubul de 20W cu ce drosel l-ai folosit? Unul de 40W sau două de 40 înseriate şi ce tensiune aveai la reţea? Nu lumina cam strălucitor? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Decembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Nu stiu daca contorul tine cont de defazajul U/I dar incercand diferiti consumatori la "dansa" consumul aratat de afisaj e acelasi cu cel inscris pe aparate, deci tind sa am incredere. Nu am ami postat dar intre timp ag gasit pe acasa un neon de 30W pe care l-am montat cu un drosel de 40W. Montajul functioneaza de aprox 2-3 luni fara probl. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum