LostCell Postat Mai 20, 2006 Partajează Postat Mai 20, 2006 Salut,mi-am cumparat un mouse A4 tech optic,este transparent si are ceva led-uri prin el care cand lucru cu el stau aprinse iar cand nu lucru lumineaza slab si pe urma incep sa clipoceasca,fapt ce ma enerveaza.Se poate seta de undeva acest lucru adica or sa stea aprins tot timpu ori stins :prayer: modelu ii swop3 este exact ca asta http://www.a4tech.com/en/product2.asp?C ... &MNO=OP-3D doar ca nu are butonu de langa scroll Link spre comentariu
one Postat Mai 20, 2006 Partajează Postat Mai 20, 2006 Demontezi, scoti led-urile si ai rezolvat. Sau scurtcircuitezi tranzistorul care le comanda si astfel lumineaza tot timpul. Link spre comentariu
pisoiu Postat Mai 20, 2006 Partajează Postat Mai 20, 2006 Scoate-le afara, si daca o sa mai mearga mousul ala, spune-mi mie cucu. Nu ai tranzistor pe ele in majoritatea cazurilor deoarece led-ul (de obicei e unu singur) e comandat direct din integrat. Led-ul clipeste deoarece are un algoritm de power saving (e util la laptop-uri), si daca nu sesizeaza miscare o perioada mai mare de timp, intra in power saving. Cum misti mouse-ul, revine la ilumilare "full". Ma refer la led-ul rosu care ilumineaza blocul optic si care clipeste dupa un timp de nefolosire. Orice alt led, cum am mai vazut pe la unii mousi, albastru sau mai stiu eu ce alte culori, sunt pentru aspect....etc. Pe alea poti sa le scoti linistit./pisoiuP.S. Pentru cine nu cunoaste principiul de functionare, mousul optic e defapt o camera video de rezolutie joasa (ceva de genul 100x100 pixeli) plus un DSP care face analiza imaginii captate si deduce din ea directia si viteza de miscare. Inventatorul mosului optic se numeste Agilent. Exercitiu: incercati sa lucrati cu mousul optic pe o oglinda. Link spre comentariu
one Postat Mai 20, 2006 Partajează Postat Mai 20, 2006 Scoate-le afara, si daca o sa mai mearga mousul ala, spune-mi mie cucu. Orice alt led, cum am mai vazut pe la unii mousi, albastru sau mai stiu eu ce alte culori, sunt pentru aspect....etc. Pe alea poti sa le scoti linistit.Evident, despre acelea era vorba, logic. :goodman: Despre ledurile care ilumineaza carcasa sau rotita de scroll, nu led-ul laser. Ala nici nu se pune problema sa il scoti.La laptopuri nu ai mouse, ci alte sisteme. Daca vrei sa ii pui mouse, e problema ta. Asta nu nu inseamna ca mousurile trebuie sa ii faca power saving, oricum nu consuma led-urile atat de mult. Orice mouse optic isi reduce iluminarea cand e inactiv. Link spre comentariu
LostCell Postat Mai 21, 2006 Autor Partajează Postat Mai 21, 2006 mda..ideea este ca :acuma sta full si daca nu il misc aprox 2 sec lumineaza slab,asta nu tare ma deranjeaza,dar cand ma uit la film si nu lucru cu el clipoceste si asta ma enerveaza ca il vad langa monitor.am facut testu cu oglinda,si abia se misca,ma gandeam ca tre sa fie ceva soft care comanda luminitele alea.are dioda laser(sau ce o fi)si inca una albastra. nu imi trebuie power saving as vrea sa stea tot timpu aprins sau macar sa nu clipoceasca Link spre comentariu
pisoiu Postat Mai 21, 2006 Partajează Postat Mai 21, 2006 ......La laptopuri nu ai mouse, ci alte sisteme. Daca vrei sa ii pui mouse, e problema ta. Asta nu nu inseamna ca mousurile trebuie sa ii faca power saving, oricum nu consuma led-urile atat de mult. Orice mouse optic isi reduce iluminarea cand e inactiv.Evident ca mousii nu consuma mult, insa alta motivatie logica nu gasesc. Eu de exemplu pun intotdeauna mouse la laptop, cu toate ca am touch-pad. Motivatia e simpla, incearca sa desenezi un cablaj cu touch-pad-ul si o vei afla ;) ./pisoiu Link spre comentariu
Vizitator dj_radu Postat Mai 21, 2006 Partajează Postat Mai 21, 2006 nu e mai simplu sa il acoperi cu niste vospea neagra sau niste banda izoler ? Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Mai 21, 2006 Partajează Postat Mai 21, 2006 Simplu da..estetic..nu. Link spre comentariu
one Postat Mai 22, 2006 Partajează Postat Mai 22, 2006 Eu de exemplu pun intotdeauna mouse la laptop, cu toate ca am touch-pad. Motivatia e simpla, incearca sa desenezi un cablaj cu touch-pad-ul si o vei afla ;) ./pisoiuVoiam sa spun ca ai raspuns pe langa subiect.Eu am incercat sa dau solutia problemei, nu sa intru in detalii de functionare si alte lucruri bune, frumoase, dar total inutile.Cunosc avantajele mouse-ului, mai ales ca am lucrat pe un laptop cu stick, o stupizenie mare fata de touch-pad.Mai inainte am vrut sa spun ca daca un laptop nu are din constructie un mouse, atunci un mouse nu se optimizeaza pt. laptop. Poate trebuie sa explic mai pt. toata lumea. Link spre comentariu
pisoiu Postat Mai 22, 2006 Partajează Postat Mai 22, 2006 In cazul asta explica pentru toata lumea si de ce clipeste ledul dupa un timp, ca eu unul nu am priceput. Pardon ca am dat si alte amanunte frumoase si inutile, insa mie imi place sa si gasesc o motivatie in ceea ce fac, nu numai sa lucrez orbeste, iar daca ma intreaba altii despre una-alta, pe langa eventualele solutii imi place sa le ofer si un fundament teoretic asupra problemei care o ataca. Dupa parerea mea asta face diferenta intre rezolvarea unei probleme in mod logic, si rezolvarea ei bazandu-te pe memorie, si neintelegand ceea ce faci./pisoiu Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Mai 22, 2006 Partajează Postat Mai 22, 2006 Simplu da..estetic..nu.Nu si daca-l vopseste pe din interior! Sfatul meu... desfaci mouse-ul scoti tot din el, protejezi exterioru cu banda pentru zugraveli sau auto... il dai pe interor cu vreo 2-3 straturi de spray negru...si gata! Dupa ce-l montezi la loc arata ca de fabrica! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 22, 2006 Partajează Postat Mai 22, 2006 Sau mai scoate 200.000 lei din buzunar si isi ia un mouse calumea. Link spre comentariu
one Postat Mai 22, 2006 Partajează Postat Mai 22, 2006 In cazul asta explica pentru toata lumea si de ce clipeste ledul dupa un timp, ca eu unul nu am priceput. /pisoiuDin cate am inteles eu, in afara de led-ul folosit pt. sesizarea deplasarii, in mouse mai sunt si ALTE led-uri, care dupa un timp de neutilizare a acestuia, incep sa clipeasca.Ceva asemanator exista la telefonul Nokia 3220, daca il cunosti, adica are niste led-uri "lateral", care clipesc, dar la acesta, in utilizare. Link spre comentariu
pisoiu Postat Mai 22, 2006 Partajează Postat Mai 22, 2006 Mda, probabil ca multitudine de modele ne cam incurca. Eu am unul la care doar led-ul de citire clipeste, cel albastru sta aprins tot timpul. Bottom line: led-ul ala care intra in blocul optic lasa-l in pace. Restul, fa ce vrei cu ele, vopseste-le, da-le jos..../pisoiu Link spre comentariu
Vizitator pelikanu Postat Mai 23, 2006 Partajează Postat Mai 23, 2006 de obicei, "power-saving" se face pentru a proteja dioda laser (are si ea o perioada maxima de functionare) dar, daca te intereseaza sa nu mai clipeasca, iti sugerez sa cumperi cel mai ieftin mouse optic pe care-l gasesti, acelea nu mai au aceasta facilitate "power saving" si nu se sesizeaza decat o diminuare a intensitatii luminoase dupa 20 sec daca nu-l mai misti .... faza cu clipitul .... nu se mai aplica, dar nici nu vei avea o perioada de viata prea lunga la acel mouse :drinkers: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum