dorutu Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 Masina executa toate programele,cind trebuie sa evacueze apa,pompa se invarte dar nu scoate nimic,daca suflu putin pe furtunul de evacuare incepe sa evacueze.Am schimbat jumatate din pompa,adica statorul cu rotorul,am curatat toate furtunele si filtrul din fata si degeaba.Un sfat va rog! Link spre comentariu
romica-b Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 Pe traseul dintre cuva si furtunul de evacuare,dar mai probabil intre cuva si pompa, este o obturare datorita unei rufe de dimensiuni mici.Verifica acest traseu. Link spre comentariu
dorutu Postat August 17, 2012 Autor Partajează Postat August 17, 2012 Nu este nimic infundat,am demontat toate furtunele,am verificat in cuva si nu am gasit nimic.Pompa are doua furtune care vin din cuva,unul mai gros si unul mai subtire.Am etansat pompa cu silicon,dar degeaba.Nu mai am nici o idee. Link spre comentariu
electron49 Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 pompa intreaga ati schimbato? Link spre comentariu
asyx Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 pompa poate ca se invarte in gol dar nu si cu apa Link spre comentariu
romica-b Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 In cazul acesta,schimba pompa.In descrierea defectului ai specificat "pompa se invarte, dar nu evacueaza"Daca traseul nu este blocat,nu s-a "mesterit" capacul pompei,alt remediu nu exista,decat inlocuirea acesteia.Demonteaz-o intai ptr. ca sunt modele diferite de cele universale,cum sunt cele de Vhirlpool sau Indesit. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 Unele pompe au elicea de evacuare montata prin insurubare, este posibil sa fie desfacuta sau slabita.Majoritatea pompelor au montata elicea direct pe axul motorului, este posibil sa ai un model care sa aiba cuplaj elastic intre axul motorului si pompa si acolo sa fie problema.Daca pe motor sau pe axul sau exista pete de rugina, este preferabil sa cumperi alta pompa noua, deoarece garniturile incep sa cedeze si lasa apa sa treaca.Pe termen lung este mai bine asa deoarece dupa o reparatie, presetupa o sa lase din ce in ce mai multa apa si o sa trebuiasca sa demontezi de mai multe ori pompa de apa pentru alte reparatii.Eventual pune poze cu pompa de apa sa vedem ce model este si cum arata. Link spre comentariu
dorutu Postat August 18, 2012 Autor Partajează Postat August 18, 2012 Pompa este noua.Am incercat-o ,dar fara partea din plastic din fata care contine filtrul si a functionat.Cum o pun pe masina nu vrea decat daca suflu pe furtunul de evacuare,atunci evacueaza normal.Am atasat si poza cu pompa.Va multumesc! Link spre comentariu
dorutu Postat August 25, 2012 Autor Partajează Postat August 25, 2012 Defectul a constat tot in pompa,mai bine zis statorul acesteia nu era compatibil,avea 230 de ohmi,iar cel original 165 de ohmi.Am facut o improvizatie cu un alt stator si acum functioneaza.Multumesc tuturor pentru ajutor. Link spre comentariu
romica-b Postat August 25, 2012 Partajează Postat August 25, 2012 Pure aberatii.Diferenta de ohmi intre cele 2 ppe nu e deloc relevanta.Adevarul este ca ai schimbat statorul pp.ei cu alt stator deci implicit cu alte lagare. Link spre comentariu
florinellll Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Asa sunt novicii fac pe zmeii ,unul spunea ca a pus un alt dump la o masina "antica" care avea programator mecanic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum