Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina lovita in parcare

Ashky

Postări Recomandate

Azi am fost la Constanta, la ziua marinei.Balamuc mare, am gasit pana la urma un loc unde sa las masina.La intoarcere am gasit masina lovita si 2 biletele in parbriz.CV-XX-XXX ti-a lovit masina.Am fost la politie si cica daca am casco o repar pe casco fara autorizatie de reparare, ceva gen intelegere amiabila.Numai ca eu am si o fransiza la casco, plus ca ma penalizeaza la reanoirea politei.Mi se pare o aberatie legea asta, adica eu am masina lovita, eu trebuie sa platesc o parte din reparatie, o sa am o polita mai scumpa la anul viitor, am ceva timp de pierdut cu treaba asta si cel care m-a lovit nu pateste nimic.Oare asa e legea sau politistul de la ghiseu a vrut sa scape mai repede de mine?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ashky

2

• pinky

2

• one

1

• djlove

1

Top autori în acest subiect

Daca ai CASCO nu ai nimic de pierdut, mai ales daca ai facut reclamatie la politie. E treaba politiei sa verifice daca intradevar acea masina a produs incidentul. Evident ca cei de la societatea de asigurari iti vor spune cum se desfasoara tot. Daca stai in fata ecranului sa plangi ca oare ce-o fi si cum o fi, nu rezolvi nimic. De aceea ti-ai facut CASCO, ca sa umble altii in locul tau. Reinnoirea politei o platesti doar daca tu esti faptasul. Daca esti pagubit si mai ales cu autor cunoscut, societatea de asigurari il plimba prin tribunale pe faptas. Tu nu ai nicio treaba. Iti repari masina si iti vezi de viata in continuare.

Link spre comentariu

Asa mi se parea si mie ca ar fi normal, sa verifice politia ceva, numai ca politia m-a trimis direct la casco, fara constatare fara nimic.Nu a inregistrat nicaieri ca am fost la ei.Cu cei de la casco nu am reusit sa iau legatura azi, probabil sunt liberi.

Link spre comentariu

Adica ai fost aiurea la politie sa reclami un accident si politaiu te-a trimis la plimbare ? Nu iti cunosti drepturile ? Atunci nu ai decat sa platesti daca nu iti cunosti drepturile. Cu parere de rau ca trebuie sa ti-o zic asa direct. Atunci de ce te-ai mai dus la politie ?Intelegere amiabila se face cand te iei de mana cu faptasul si mergeti impreuna la asigurator. Atunci nu e necesar sa mergeti la politie. Daca gasesti masina lovita, te duci la politie deoarece este fuga de la locul faptei. Legal, faptasul risca dosar penal daca loveste si pleaca cu coada intre picioare.

Link spre comentariu

Legal, faptasul risca dosar penal daca loveste si pleaca cu coada intre picioare.

Da, doar în cazul în care accidentul produs a fost cu victime.

În cazul în care s-au produs doar pagube materiale poate pleca liniştit, DAR are obligaţia ca în termen de 24 de ore să se prezinte la cea mai apropiată secţie de poliţie.

Dacă nu o face... atunci vorbim de dosar penal.

ON. Îl cauţi pe cel vinovat şi îţi faci maşina pe asigurarea lui. Lasă Casco în pace. Pe Casco o faci doar în cazuri extreme... Părerea mea !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Treaba se rezolva in felul urmator.1. mergi la politie si depui declaratie. (politia are obligatia sa ancheteze cazul si sa il solutioneze)2. iei de la politie copia procesului verbal (dupa ce sa prezentat si vinovatul)3. Iei frumos polita casco si actele de la politie si mergi la firma de asigurari la care ai facut casco.ei iti deschid dosar si iti repari masina cum vrei tu.Cei de la casco nu iti vor pune nimic la plata ulterior pentru ca isi recupereaza bani integral de la compania la care vinovatul are RCA, prin regres.Nu incerca sa o repari pe RCA-ul vinovatului direct ca nu e bine ( iti dau metode de rezolvare cat mai ieftine si proaste)P.S. De exemplu mie o firma de asigurari renumita "A....a" imi da pentru un far usor crapat polish. Problema rezolvand-o ulterior pe asigurarea mea, prin inlocuirea acestuia. De aia e bine sa mergi la casco ca ei nu o sa se uite la bani necesari reparatiei, in schimb cei de la rca direct da.

Link spre comentariu

Reparaţia pe Casco este discutabilă de la caz la caz. În primul rând contează suma la care se ridică paguba, iar în al 2-lea rând, dacă se plateşte fransiză sau nu.Dacă avaria a fost una minoră, iar paguba se estimează în jurul sumei de 250-400lei şi ai de plătit fransiza (100 euro) nu cred că este avantajos să repari maşina pe Casco.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Dupa parerea mea desi cineva a incercat sa faca un bine si sa denunte.... biletul nu dovedeste nimic pentru ca nu e semnat deci autorul biletului nu poate fi chemat ca martor.In acest caz dauna este cu autor necunoscut. Nu cred ca Politia va deschide o ancheta pentru a verifica daca informatia din bilet este corecta... poate daca ar fi fost ceva mai grav.

Link spre comentariu

Singura solutie CASCO si platesti franciza sau platesti toata dauna din buzunarul propriu.Adevaratul vinovat a vazut un numar de inmatriculare la intamplare in trafic, CV-xx-xxx, a scris pe biletel si adio si un brat verde, cum se zice. Deci treaba cu biletelul e egala cu zero. Ce dovada probatorie are politia rutiera ca, CV-xx-xxx a comis fapta ??????? RASPUNS: NICIO DOVADA, deci esti bun de plata, ori franciza ori dauna, asta in cazul in care dauna e mai mica decat franciza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări