adicontakt Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 cum spune am 3 acumulatori de nokia ( 2 de tip bl-5c (3.7 v) si unul bl-5ct (3,7v) ) legati in serie pentru o aplicatie electronicaca sa nu ii mai scot din carcasa respectiva si sa ii incarc la telefon as vrea sa ii pun o mufa de incarcareintrebarea mea este pot fi incarcati asa cum sunt legati in serie? cam ce tip de incarcator sr trebuie sa fac (tensiune curent etc), nu prea ma intereseaza variante complicate cu decuplare cand sunt incarcati etc. inca ceva vad ca pe acumulatorul de tip bl-5ct e trecut si amperajul , 1050 mah Link spre comentariu
dinbooo Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 salut,nu e de joaca cu acumulatorii li-ion. te poti uita pe youtube cum multi au explodat. lunile trecute unui tip din australia i-a luat foc iphonul din cauza acumulatorului. daca nu ai de gand sa investesti intr-un incarcator pt astfel de accu nu are rost sa risti, mai bn ii incarci clasic, cu ajutorul mobilului. un domeniu in care se folosesc frecvent acesti accu este aeromodelismul. ca site de unde poti achizitiona un incarcator iti recomand hobbyking.com dar sunt si siteuri din romania. trebuie scosi din carcasa neaparat. cei doi bl5c pot fi inseriati pt ca au aceleasi caracteristici. bl5ct stiu ca difera ca pini, o sa ma uit maine la munca daca difera ca amperaj.succes! Link spre comentariu
adicontakt Postat August 16, 2012 Autor Partajează Postat August 16, 2012 în nici caz nu am de gând să investesc în astfel de încărcător, eventual o să fac un încărcător să incarc cu ;ochii pe ceas;. Link spre comentariu
dinbooo Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 incarcarea accu li-ion nu sunt functie de timp, incarcarea acestor accu se face in doua etape: in prima etapa incarcarea are loc la curent constant pana cand tensiunea accu atinge 4.2 v sau in apropiere, in etapa a doua tensiunea ramane constanta pana la 4.2 v scazand treptat intensitatea cu care se face incarcarea. exista si unele cipuri specializate in incarcarea accu li-ion facute de microchip. nu-mi mai aduc aminte dar ceva de genul ltXXXX.succes! Link spre comentariu
dinbooo Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 cel mai simplu incarcator pt o singura celula este cel cu mcp73831. eu l-am gasit la un magazin de piese din bucuresti la 3.34 lei. are nevoie de foarte putine piese si incarcarea se poate face cu maxim 0.5 A. recomandabil e ca tu sa faci incarcarea cu 0.5c adica 0.5* capacitatea acumulatorului, daca are 1 Ah incarcarea o poti face cu maxim 0.5 a. deci este ideal. faci o placa cu 3 astfel de circuite si ai obtinut ceea ce doresti. sper ca ti-am fost de folos. LiPo-USB-Charger-v21(2).pdf Link spre comentariu
adicontakt Postat August 16, 2012 Autor Partajează Postat August 16, 2012 sa caut prin oras sa vad ce gasesc Link spre comentariu
one Postat August 17, 2012 Partajează Postat August 17, 2012 In principiu ar fi 2 posibilitati:1 cumperi un incarcator de modelism (cu echilibrarea celulelor).2 utilizezi 3 incarcatoare izolate galvanic intre ele, cate unul pentru fiecare acumulator. Prin incarcator intentionez sa spun circuitul de incarcare, nu alimentatorul telefonului. Link spre comentariu
adicontakt Postat August 21, 2012 Autor Partajează Postat August 21, 2012 buunam am facut rost pana la urma de 3 acumulatori identici , bl-5cm-am hotarat sa ii incarc cu telefonul , ii pot incarca pe toti trei odata legati in paralel? Link spre comentariu
one Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 buunam am facut rost pana la urma de 3 acumulatori identici , bl-5cm-am hotarat sa ii incarc cu telefonul , ii pot incarca pe toti trei odata legati in paralel?NU Link spre comentariu
figher_ionut Postat August 25, 2012 Partajează Postat August 25, 2012 Majoritatea acumulatorilor de telefon au un cip atasat care asigura o incarcare corecta si nu mai lasa curentul sa intre in baterie dupa ce incarcarea e terminata.Daca vrei sa te asiguri ca si bateriile tale au asa ceva fara sa le desfaci poti lega un bec in serie cu incarcatorul de 5 v si vei vedea ca la un moment dat se va stinge.Deobicei accidentele se intampla cand acest cip se defecteaza.Eu am utilizat multe baterii de telefoane in tot felul de aplicatii si nu au fost niciodata probleme. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum