Vizitator milupas Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Buna ziua, Am o problema cu un zavor electromagnetic montat pe poarta curtii si nu inteleg care e cauza. Pana acum cateva zile mergea bine, rar nu ma asculta. Acum daca tin butonul de actionare aflat in casa apasat se aude afara in zavor un bazait ca si cum cu ar avea putere sa deschida, iar daca tin butonul apasat cam 20 de secunde in cele din urma se deschide. L-am demontat am curatat tot de mizerii stranse in timp si l-am montat la loc degeaba. Modelul este acesta: Mai pot sa il ajut cumva sau e timpul pentru unul nou? Link spre comentariu
Spitfire Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Probabil a patruns apa intre spirele bobinei, si a produs scurtcircuit, acum are efectiv mai putine spire. Link spre comentariu
dan cod Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 Trebuie alimentat direct de la o sursa cu tensiunea necesara ca sa se elimine alte cauze.Asa se stie sigur daca zavorul este defect sau nu. Link spre comentariu
emilberculescu Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 In majoritatea cazurilor cauza este praful si mizeria care se depune pe miezulbobinei si/sau pe lagarele de la partea mobila a broastei.Montajele care comanda asa ceva au protectie pentru " un scurt al bobinei "Putin probabil sa fie bobina. Link spre comentariu
Vizitator TNJ Postat August 17, 2012 Partajează Postat August 17, 2012 Cauzale problemei pot fi multiple insa trewcem in revista urmatoarele: tensiunea aplicata trebuie sa fie alternativa si nu de curent continuu, veriificarea depunerilor nedorite de praf pe zona in care se inchide intrefierul, si nu uita ca trebuie sa nu fie sub "tensiune" mecanica limba inchizatorului. Link spre comentariu
blazeu Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Incercati sa masurati tensiunea la bornele bobinei. In genul acesta de instalatii, segmentul exterior este expus la oxidare si coroziune (marirea rezistentei traseului, prin oxidarea la imbinari prin rasucire, prin expunere la umezeala, reducerea sectiunii conductorului prin coroziune) rezultand pierderi marite de tensiune pe cablu.Succes! Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 In gol deschide imediat sau nu? Pentru ca nu am vazut mentionat. Daca in gol deschide imediat puteti banui si o posibila deformare a mecanismului zavorului din cauza unei "impingeri" in poarta. Pe scurt, pot fi componente deplasate suficient cat sa opuna rezistenta cu "limba" yalei in zavor. Verificati si acest lucru daca celelalte metode nu functioneaza. Link spre comentariu
leoncris Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Tensiunea de alimentare e corecta si stabila ?Se vad urme de frecare pe limba ... zavorului ? Link spre comentariu
Vizitator TNJ Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 Asa dupa cum si blazeu a remarcat vis-a-vis de expunerea cablurilor, eu nu pot decit sa va spun ca nu este recomandat spre utilizare un zavor de interior pentru aplicatie de exterior. Din cite am mai facut si citit zavoarele de exterior sunt cu rezistenta de oprire nula astfel ca sa nu existe posibilitatea de electrocutare in cazul ca se foloseste la tensiunea de 230Vca, pentru zavoarele de 24Vca nu aveti restrictii intrucit sunteti pe domeniul tensiunilor nepericuloase asa dupa cum prevede normativul (<60V). Genul de zavor elmag. aratat este trainic dar ... nu pentru exterior. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum