Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Gaura hexagonala

stres4all

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

5

• stres4all

5

• radu cnc

3

• hene

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Si eu am facut o gramada de canale de alea cu cutin din asta

Nu stiu daca exista un cutit de acest tip, care sa patrunda prin gauri de Ø8, sau mai mici, pentru care se fac de regula gaurile hexagonale. Apoi, chiar daca exista, operatia este foarte migaloasa si putin productiva. De ce as alege sa fac 6 operatii de mortezare, cu divizare indirecta intre ele, daca pot profila gaura dintr-o singura operatie? In plus, exista profile hexagonale din otel rapid. Eu am un astfel de profil avand dubla apotema de 10 mm. Momentan il folosesc ca dalta, insa in cazuri extreme, il pot profila pentru gauri hexagonale prin poansonare. Foarte putin probabil insa, intrucat am un poanson pentru presa hidraulica gata facut. Totusi, trebuie spus ca destul de rar aceste gauri hexagonale trebuiesc realizate de amator. Suruburile cu locas hexagonal, se gasesc peste tot si sunt ieftine. Se pune poate problema, doar pentru piese diferite de suruburi si care nu se gasesc pe piata in productie de masa.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Si eu am facut o gramada de canale de alea cu cutin din asta

Nu stiu daca exista un cutit de acest tip, care sa patrunda prin gauri de Ø8, sau mai mici, pentru care se fac de regula gaurile hexagonale. Apoi, chiar daca exista, operatia este foarte migaloasa si putin productiva. De ce as alege sa fac 6 operatii de mortezare, cu divizare indirecta intre ele, daca pot profila gaura dintr-o singura operatie? In plus, exista profile hexagonale din otel rapid. Eu am un astfel de profil avand dubla apotema de 10 mm. Momentan il folosesc ca dalta, insa in cazuri extreme, il pot profila pentru gauri hexagonale prin poansonare. Foarte putin probabil insa, intrucat am un poanson pentru presa hidraulica gata facut. Totusi, trebuie spus ca destul de rar aceste gauri hexagonale trebuiesc realizate de amator. Suruburile cu locas hexagonal, se gasesc peste tot si sunt ieftine. Se pune poate problema, doar pentru piese diferite de suruburi si care nu se gasesc pe piata in productie de masa.
Presupunerea a fost buna; nu era vorba de un surub ci de o piesa pentru un aparat. Prin piesa respectiva urmeaza sa iasa un gaz deci este nevoie de o gaura. Piesa se infileteaza intr-un bloc de aluminiu existent in carcasa aparatului. Montarea/demontarea piesei se face prin utilizarea unei surubelnite cu cap hexagonal. Varianta simpla era ca piesa se se faca prelucrand o bara de alama hexahonala si sa iasa precum un surub gaurit dar trebuie sa fie estetic tot ansamblul. Atasez o imagine cu o varianta constructiva pentru aceasta piesa. Este o semisfera care "iese" din aparat; sus avand gaura exagonala. Dumneavoastra de ce dimensiune aveti poansonul respectiv? De unde se poate cumpara?

post-5671-139829487825_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Administratori

La piesa asta poti sa ii faci gaura rotunda si sa faci o crestatura pe ea pentru surubelnita dreapta... slefuita fain nu cred ca ar fi inestetica

Link spre comentariu

...Dumneavoastra de ce dimensiune aveti poansonul respectiv? De unde se poate cumpara?

Am avut un set de poansoane de la 3, la 12 mm, cu coada pentru fixare pe o presa hidraulica, din care nu il mai am decat pe asta. Au fost produse in scularia unei intreprinderi pentru necesitati limitate. Daca se gasesc, atunci probabil ca se gasesc in targuri cu totul intamplator. In schimb se pot gasi pe la ROCAST bare hexagonale din oteluri aliate, care suporta tratamente termice. Dintr-un asemenea profil se poate improviza foarte simplu un poanson. Se debiteaza la lungimea dorita, se caleste local la unul dintre capete si se polizeaza o suprafata frontala dreapta la acel capat. Se pot profila un numar destul de mare de gauri cu o astfel de scula improvizata.@Vasile: Solutia cu locas hexagonal, se foloseste de regula la suruburile cu cap ingropat, care necesita un moment de strangere comparabil cu al celor cu cap hexagonal. Crestatura, este utilizata de regula doar pentru suruburi cu destinatie de legatura de contact electric cu utilizare generala.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări