Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mutimetru M890C defect

Vizitator Mihai96

Postări Recomandate

Vizitator Mihai96

Va salut.Am un multimetru digital UNI-T M890C care de la un timp nu mai functioneaza cum trebuie: La masurarea rezistentelor merge corect din cand in cand, alteori arata 000, alteori numere fara nici-o legatura cu rezistenta masurata, la voltaj arata corect doar la 1000, 200 iar la 20 arata corect doar daca masor cu negru la + si rosu la -, altfel arata "1", si condensatorii ii masoara eronat.Benzile de cupru de la "selector" sunt intacte, bateria e noua, am schimab ICL7106 fara niciun rezultat :( , iar piesele par in regula la suprafata .Daca stie cineva ce ar putea sa aiba va rog sa-mi spuneti.Apreciez orice raspuns care ma ajuta catusi de putin.

post-69120-139829474436_thumb.jpg

post-69120-139829474461_thumb.jpg

post-69120-139829474495_thumb.jpg

post-69120-139829474521_thumb.jpg

post-69120-139829474549_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nonny149

2

• EFTIMIE

2

• briobit

1

• dan-a2

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Mihai96

Daca sunteti interesat am un aparat aproape nou este modelul original galben dupa care au fost copiate cele chinezesti cum este si cel al dv.

Din cate stiam eu, chinezariile nu aveau scris UNI-T deloc sau erau alte nume, dar nu sunt sigur de asta.Imi puteti arata o poza cu modelul dv?Sunt interesat de propunere in caz ca nu-l pot face pe al meu sa functioneze corect.
Link spre comentariu
Vizitator Mihai96

ma bag si eu in seama ... sper ca nu ai luat 7106 de la Miva##r##om ca sunt patit cu integrate noi care nu mergeau (din 6 mergea 1 )

Nu :), mersi de advertisment, e de la Ge***al E*****ik, cred ca integratu e bun si asta si cel dinainte, ca multimetru are aceleasi probleme si acum.
Link spre comentariu

Merita efortul sa reparati un aparat din asta? Eu am avut cu mult timp in urma unu din asta si primul defect a fost si ultimul.Sa stricat ,l-am aruncat direct in cos si am luat altu.

Link spre comentariu
Vizitator Mihai96

De obicei defectul asta il da contactele imperfecte din comutator ! :nas:

Cred ca ai dreptate, daca "gadil" putin comutatoru merge corect.O sa incerc sa il mesteresc :d, poate reusesc sa-l fac sa functioneze normal.
Link spre comentariu
Vizitator Mihai96

Merita efortul sa reparati un aparat din asta? Eu am avut cu mult timp in urma unu din asta si primul defect a fost si ultimul.Sa stricat ,l-am aruncat direct in cos si am luat altu.

Nu stiu daca merita neaparat, am dat 70Ron parca, dar nu-mi place sa arunc un lucru decat daca sunt sigur ca nu se mai poate face nimic in privinta lui... Ce sa zic ... m-a servit bine :d
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Eu zic sa-l repari. Incearca de la comutatorul rotativ, sigur acolo ai contacte imperfecte. Am unul identic si l-am comparat cu un multimetru PAN 2710 si nu sunt diferente. (La tensiuni, ca alceva nu am avut). Totusi seria UNI-T este calitativa, am inteles ca sunt poloneze ? dar fabricate in China ? Oare este copie fidela a celui de la MASTECH sau ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări