Mircea Bartic Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 1. La gura hornului aerul vibreaza foarte violent simti in plamani intr-un mod in care nu ai putea simti sub nici o forma cu difurile alea (eurotec 10" 600 mii bucata )nici in bass reflex , nici in incinte inchise.2. Nu prea vad cum ai putea modifica proiectul meu pentru alte difuri, pentru ca el nu este calculat , ci obtinut prin modificari succesive , pana am ajuns la un rezultat satisfacator (BASS+presiune sonora)3. daca ai difurile tale , si ai parametrii , incearca programul care tzi-l l-am trimis pe mail4. Daca modifici latimea , modifici shi perimetrul gurii hornului , si s-ar putea sa nu mai coboare atat de jos in frecventa. (se transforma in bandpass)5. vezi ca fiecare difuzor avea incinta lui separata Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 Vrei sa spui ca cele doua difuzoare sunt separate la mijloc ? Bine ca mi-ai spus, pentru ca nu apare in schitza si nu vreau sa fac vreo greseala cand fac proiectul sa-l dau la tamplar sa-mi taie panourile.Acuma imi ies calculele pentru cei 35 litri din schitza cu tot cu difuzor !!Ai pus ceva material fonoabsorbant prin incinta? Culoarul de 10cm din fatza difuzoarelor, nu este despartzit in nici un fel, doar incinta inchisa este separata in 2, asa-i ? Cat despre proiect, nu o sa-l modific ci mai degraba o sa fac loc in casa, mai mut ceva mobila pe aci. :)Poti te rog sa-mi pui programul acela in folderul tau din FTP-ul izatech? Cei de la 4x.ro mi-au blocat emailul tau din motive necunoscute si m-au rugat sa contactez adminul site-ului.Si inca ceva: tu de unde ai luat difuzoarele eurotec si ce parametri aveau? Vreau sa cumpar cat mai apropiat de cele pe care le ai tu, ca sa am rezultatele ce mi le-ai descris. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 1. da, sunt separate2. am pus vatelina , cam 50x25cm, grosime cam 5 cm 3. l-am pus 4. parametrii nu o sa primesti veci la ele, nici macar firma nu exista..Modelul meu este EU-5188 shi este de 10 tzoli5. SUCCES ! :wink: Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 In sfarsit m-am decis asupra unui proiect. spar ca intr-o luna sa-l si termin (din cauza banilor)! O sa dau comanda la tamplar sa-mi taie panourile din PAL de 2cm ca sa nu stric prea mult. Merge si PAL mai gros (2.5cm) ?? Materialul fonoabsorbant l-ai pus doar pe jos sau si pe peretzi? Doar in interiorul incintei inchise sau si prin culoarul de 10cm si prin horn? Da-mi cateva detalii te rog, am inteles ca are cam 5cm grosime, dar nu am priceput unde va fi nevoie sa-l pun mai exact pe ce panouri.... Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 Am luat softul, multumesc!Din cate am vazut in pozele de pe site, pari mult mai mare de 18 ani, asa ca abia astept sa te scot la o bere (2, 3...) cand vii in Bucuresti. Poate o sa-ti arat si subwooferul gata facut!Daca mai intampin vreo problema pe parcurs, o sa te intreb. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 poza de pe site ii de 2 ani..acum am 19poti folosii linistit si pal de 2,5 , incinta nu e atat de pretentioasa..materialul fonoabsorbant este bagat numai in interiorul incintelor inchise, sa nu cumva sa pui material pe peretii hornului ! :wink: Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Octombrie 24, 2004 Partajează Postat Octombrie 24, 2004 NeXuS_3 nu am gasit inca Eurotec de 10" in bucuresti, am gasit un singur dif. Eurotec care era foarte mare, mai mare de 10" oricum. (in vitrina nu scria nimic de el decat pretul de peste 1milion, iar vanzatoarea era foarte nesociabila). Tu nu ai de vanzare 2 Eurotecuri de 10" ?Pe langa asta, toti tamplarii vroiau sa-mi bage pe gat PAL de 18 si au spus ca pentru o placa de 20 sau mai mult nu face nimeni comanda. O sa ma duc direct la fabrica.Incinta am proiectat-o foarte frumos in CadSTD Lite, dar ca sa-mi iasa volumul incintei inchise de 35litri a trebuit sa proiectez inaltimea la 74cm (2 x 2cm placile din PAL de sus si de jos). E bine ? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 24, 2004 Partajează Postat Octombrie 24, 2004 eu am doua eurotec-uri de 10" dar sunt montate in incinte de subwoofer (sealed) si bagate deja la vanzare. si sunt nici scumpeam descoperit o metoda prin care nu mai terbuie sa te complici cu realizarea hornului (noaptea trecuta am sonorizat un majorat la care le-am folosit, si trebuie sa recunosc ca difuzoarele astea te sparg in bass pentru pretul lor) si sunt si mici! poti modifica dimensiunile cu +, - 10% fara probleme Link spre comentariu
Vizitator alectron_iq Postat Octombrie 25, 2004 Partajează Postat Octombrie 25, 2004 salut ... sorry k ma bag in zeama fara sa mai postez nimik pe situ asta ... insa vreau si eu sa fac proiectul asta cu horn si m-ar interesa ... la fel ca si pe Kimnotyze mai multe detalii despre incinta ... sau makr dak Kimnotyze este bun ... la suflet ... sa ma ajute si pe mine ... din ce a inteles el ... sa-mi dea si mie planuri mai detaliate decat ce am gasit pe nexus.go.ro ... sau cum ar trebui .... defapt ... nexus sa caute sa faca niste planuri mai detaliate ... ar ajuta multa lume si astfel si el va fi apreciat mai mult ... hai sa facem ce facem numai sa-l facem ... ca prima intrebare sau mai degraba propunere este : 1. Nexus sa redeseneze incinta din mai multe unghiuri si cu mai multe detalii - sa avem tot ce ne trebuie inainte de a ne apuca de treaba - pentru ca asta urasc cel mai mult ... sa ma bag in ceva ce nu stiu sigur 2. Nexus sa pozeze (imprumuta o camera foto digitala de undeva) difuzorul buclucash ... si incinta si tot ce ne-ar fi de ajutor ... eu zic ca mai degraba difuzorul ... eu va spun clar ca Eurotech pe internet NU EXISTA e firma fantoma ... eu am sa caut si modelulu lui insa stiu cat timp am pierdut cu al meu ... deci singura solutie ... sigura dar totusi un pic prea barbara e ca Nexus sa-i faca o poza ... -- Eu am un dif Eurotech insa nu este modelul care l-a mentionat Nexus ... eu am EU - 5181 care-i tot de 10' so tot woofer insa nu-i 5188 cat are Nexus --- dak vreti poze cu difuzorul meu intra pe --- http://www.dome.home.ro/spk/subwooferpage.htm --- ash vrea sa fiu sigur ca al meu seamana mult cu al lui ... dak nu il dau la schimb aici in cta ... am vazut ca la bucuresti nu se gasesc dar aici sunt pe toate drumurile si modele diferite -- si dak l-as vedea pe a lu Nexus ash stii ce sa-i cer lu nenea ala la schimb -- salut --- am sa revin cu intrebari si poate cu solutii ... sper ca nexus sa nu se fi suparat pe mine dar chiar vreau sa fac si eu proiectul asta si el fiind singurul care ne (ma) poate ajuta deaia il stresez atata ... pace Link spre comentariu
Vizitator alectron_iq Postat Octombrie 25, 2004 Partajează Postat Octombrie 25, 2004 eh si nici nu va dati seama cand m-am intors ... abia am gasit un site pe net care sa arate makr o poza cu un difuzor eurotec ... inca nu l-am purikt pe tot ... pt ca-i in rusa ... insa am gasit difuzorul meu ... sper sa-l gasesc si pe al lui Nexus ... linkul principal este http://eurotec.com.ua ... iar pagina unde am gasit difuzorul meu este http://eurotec.com.ua/?r=1&p=2&n=1 ... al meu fiind modelul EU-5181 ... vedeti si voi dak va e de ajutor cu ceva ... Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 25, 2004 Partajează Postat Octombrie 25, 2004 Mai oameni buni, sper ca nu va apucati toti sa cumparati difuzoare dinastea rusesti fecute undeva in beci prin China doar pentru ca eu am zis ca au bass, sunt shi difuri mai de calitate - vezi SAL (la care se dau shi parametrii..)- , oricum, treaba voastra. poza cu el este asta: http://www.comenzi.ro/images/medium/eurotec_5187.jpg schite mai detaliate vin in curand , le voi face de mana si le voi scana Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Octombrie 25, 2004 Partajează Postat Octombrie 25, 2004 NeXuS_3 am gasit azi in Bucuresti Eurotech de 10" model 5181 la 690.000!Mi-ar fi placut mai mult sa folosesc 2 difuzoare de 10" mai de firma, dar nu stiu cum sa recalculez acest tip de incinta... Ce-mi recomanzi: sa cumpar alea 2 Eurotech de 10" sau sa cumpar 2 dif. de firma si sa incerc sa recalculez incinta?alectron_iq nici eu nu am gasit modelul 5188, incinta e destul de simplu de proiectat daca ti-o imaginezi in spatziu. Dimensiunile te ajuta mult, eu cu ce mi-a spus NeXuS_3 pana acum am facut proiectul calculat pt. PAL de 20mm, dar cred ca o sa-l reproiectez dupa ce cumpar PAL (depinde ce dimeniune o sa cumpar).N-ar fi rau daca domnul NeXuS_3 ar da o mana de ajutor plina de experienta pentru a calcula aceasta incinta pt. niste difuzoare mai bune care sa coboare mai jos de 40Hz (cat au eurotech-urile) Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 25, 2004 Partajează Postat Octombrie 25, 2004 incinta asta nu poate cobori sub 40 de Hz cu nici un difuzor (asta-i buba la horn, daca vrei frecvente joase trebuie sa fie MARE)vedeti ca am bagat la difuzoare un subiect cum sa va determinati parametrii singuri acasaTinand cont ca nu gasiti modelul asta de difuzor care il am eu, mai indicat ar fi sa va luati intai niste SAL-uri sau ceva in genul asta si sa va proiectati niste incinte bandpass cu bass box proin felul asta nu mai trebuie cinestie ce incinte superciudate ca sa scoateti bass din eurotec, ca difurile mai de firma merg la fel de bine intr-un bassreflex calculat Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Octombrie 25, 2004 Partajează Postat Octombrie 25, 2004 No, pai in cazul asta am sa caut la http://www.telezimex.ro un driver frumusel si-mi proiectez o incinta care sa-mi incapa in camera fara sa mut mobila Link spre comentariu
Vizitator alectron_iq Postat Octombrie 25, 2004 Partajează Postat Octombrie 25, 2004 mai eu ash vrea totusi o incinta SA-MI MUTE SINGURA mobila din casa ... o incinta sa zguduie mobila serios ... si initial aveam (inca ma gandesc) sa fac doua horn-uri (Left - Right) -- deci eu caut ceva putere serioasa sa-mi zdrangane creieri in casa si in caz ca vreau sa dau party la padure sau in aer liber sa ma pot baza pe ele ca makr simti cat decat bassu in tine ... acum o dau in personale ... bla eu sunt dj si m-am confruntat mereu cu problema asta in aer liber (sunt un dj mai neconventional http://www.alectronic.go.ro/tst/index.htm :P) ... in aer liber boxele cat de bine s-ar auzi in casa ... afara parca toate-s facute din plastic ... si deaceea vreau ceva strong ... acum a intervenit problema ca nu-i acelasi difuzor ... rakt zic eu ... imi trebe ceva rau de tot ... :twisted: ... deci dak cu asta nu ma inteleg makr recomandati ceva serios ... eu ash vrea sa-l fac si pe asta dak e cum zice Nexus (''sparge plamani'') ... ideea e ca ma pot complica sa-l fac ... totule sa merite ... el pe Yahoo mi-a zis sa fac incinta de 40 de litri, inchisa cu difu meu ca are acelasi randament (-2dB) ... adik eu cu un dif EU 5181 fac acelasi rakt ca si un folded horn cu doua EU 5188 ... nu prea ash crede ... oricum ... veniti cu idei ... orice ... astept cu nerabdare schitele lui Nexus ... poate ma conving si fac pe draq si le fac pe toate 3 ... doua hornuri ... si o incinta inchisa de 40 L ... si dak nu-s multumit de niciuna ... unde ziceai ca stai Nexus ? ... :P ... glumesc man ... iti multumesc pt. ajutor ... :wink: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum