Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

subwoofer pentru bass profund

Vizitator Kimnotyze

Postări Recomandate

Vizitator Kimnotyze

Caut un proiect de subwoofer pentru bass profund la cam 20-75Hz (muzica house/dance). Imi trebuie pentru sonorizarea unei sali de spectacole foarte mica cat si pentru acasa.

M-am gandit sa folosesc principiul aceste: http://www.speakerplans.com/page15.html urmand sa recalculez incinta pentru difuzorul ce o sa-l cumpar.

De asemenea m-am gandit si la subwooferele comerciale, dar nu am gasit nici un design. Astea comerciale au difuzorul inchis complet inauntru si are un singur tub de bass. La cat sunt de mici, vibreaza canapeaua sub tine si plamanii din tine.

Daca as face ceva asemanator, dar de dimensiuni mai mari, o sa vibreze sala de spectacole? Din pacate nu am gasit nicaieri vreo schema asemanatoare, presupun ca ar fi vorba de 4th order Bandpass dar nu sunt sigur.

Ce tip de subwoofer imi recomandati, eventual daca aveti alte linkuri sau proiecte de incinte, va voi fi recunoscator.

Difuzorul o sa-l cumpar de la magazinele din Bucuresti si o sa il iau de aproximativ 10inch (25cm) diametru la vreo 300W -> o sa ma orientez la fatza locului dar nu vreau sa dau mai mult de 2 milioane pe difuzor. Ca amplificator folosesc 3 x TDA7293 in punte cu un traf toroidal de 350W la +/- 43V.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

11

• Murcielad

4

• MadRaper

1

iti dai seama ce difuzor iti trebuie tie pentru 20Hz :o mai ales pentru o sala de spectacole :roll: nu inteleg pentru ce iti trebuie tie atat de jos ca oricum peste 35-40Hz nu este inregistrat mai nimic ! De ce ? pentru ca nici nu aude toata lumea la 20Hz si nu exista nici echipamente prea multe pt asa ceva :) la 2mil pe un difuzor sa zici mersi daca ai un SPL bun la 40-45Hz :twisted:

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Nu-mi trebuie numai pentru sonorizari -> sala aia foarte mica de spectacole este mititica rau :)Eu vreau sa-mi tremure canapeaua, plamanii si vecinii de la 2 etaje superioare si inferioare.Aveti cumva vre-un plan de subwoofer folded horn eficient, de preferabil cu un singur diff. (ca sa am impendanta 8 ohmi - am filtru activ) ?

Link spre comentariu

nu neaparat ... eu am gasit pe net un proiect gata facut si am schimbat doar parametrii din program si suna foarte bine :wink: programul este putin mai greu de folosit nu este foarte interactiv :x

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Am sa caut mai mult, sper sa gasesc un site cu proiecte bune.

NeXuS_3 ti-as fi recunoscator daca ai putea sa-mi trimiti programele acelea la [email protected] sau upload pe ftp.

Deja iti sunt dator pentru ajutorul dat pana acum.

Nu stiam ca folded horn sunt cele mai bune, dar inca am dubii -> nu stiu sigur daca este ce vreau eu.

Dimensiunea poate depasi 50x50x50cm ?

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Sper sa gasesc difuzor subwoofer de 12" pe 8 ohmi la o frecventza de vreo 25Hz cu bobina cat mai mare si membrana cat mai flexibila. Ma gandesc ca la 12" ii trebuie ditamai magnetul ca sa fie subwoofer si nu doar un simplu woofer cum sunt alea care pleaca de la 80Hz!

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Dintre

http://www.danmarx.org/audioinnovation/tcsounds.html

si

http://www.nextech.go.ro/horn.htm

ce-mi recomandati?

L-as face pe cel de pe site-ul nextech dar nu sunt sigur de performantze - nu am decat o schitza.... O sa ma coste vreo 3 milioane difuzoarele si inca 1,5 lemnul pt. incinta + materialele. La banii astia, chit ca mai dai cateva sute de mii in plus, vreau un proiect foarte bazat, 100% functional si care sa-mi gaureasca plamanii in acelasi timp facand sa vibreze lustra la vecinii de la 2 etaje....

Link spre comentariu

Pai daca ai de unde sa faci rost de difuzorul ala TC-Sounds 15" o sa dai poti da showuri in aer liber... dar vad ca difuzorul ala costa vreo 170$ in SUA. Eu as zice sa faci proiectul lui NeXuS_3 macar ai de unde sa iei difuzoare de care trebuie.

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

NeXuS_3 se falfaie ceva aer la gura hornului? :lol: Ehh... in curand o sa aflu si singur dar sa vad ce drivere gasesc. Eu am calculat volumul incintei inchise din horn (fara difuzoare) si mi-a dat mult mai mult decat scrie acolo!! Intr-adevar, daca o calculez cu 2 difuzoare foarte groase (cu bobina mare) imi da undeva pe acolo. Cum as putea sa calculez aceasta incinta in functzie de difuzoarele mele? O calculez ca si cum ar fi o incinta inchisa fara sa tin cont de horn?Mi-ar fi mult mai potrivita daca ar fi putin mai mica de 65 pe latzime...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări