Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat Laptop


ShadowDaniel

Postări Recomandate

SalutareAm nevoie si eu de un sfat pentru a cumpara un laptop. Ma intereseaza ceva pt entertainment si gaming in mare si cu o autonomie macar de 2 ore jumate - 3 si foarte important sa sa fie si fiabil (rezistent in timp). As dori niste sfaturi cu brandul care se potriveste cerintelor mele, bugetu fiind in jur 2.500 RON. Camera video, microfon incorporat si alte prostioare nu e nevoie sa zic, banuiesc ca orice note sau ultrabook detine asa ceva.Din cautarile mele un DELL Inspiron N5110 pare a fi alegerea potrivita. Multumesc Anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • ShadowDaniel

    8

  • pinky

    7

  • lebensborn62

    2

  • stefan94stefan

    1

Acel Asus arata interesant, sper doar sa mi se acorde bugetul necesar pt a'l cumpara.@pinky Multumesc de sfatul pt Seagate, auzisem si eu ca au o pasa proasta legata de un incident din fabrica lor dar uitasem.Inca sunt deschis la alte idei/pareri.

Link spre comentariu

Fiabilitate foarte buna au laptopurile Toshiba si ai sanse foarte mari sai aiba HDD Tosiba inauntru care sunt fara probleme. Cred ca am vazut recent un laptop Toshiba dotat din fabrica cu HDD WD.

Link spre comentariu

@maka Interesanta jucarioara :ras: dar nu e ceea ce vreau@pinky Nu stiu ce sa zic de toshiba cat sunt de bune pt gaming, am mai auzit de la multi ca sunt rezistente dar nu cred ca se compara cu un Asus la gaming sau Dell, asta daca am grija si ce cumpar, cu ce piese are in el, merci de acest sfat, conteaza foarte mult ce contine pe langa firma. O sa ma uit si dupa Toshiba sa vad daca gasesc ceva .

Link spre comentariu

cum puteti recomanda toshiba?nu mai sunt nici pe departe ce au fost si vreau sa aud ceva bun despre ele, ca argumente nu am vazut nici unul, ci doar "mie mi se pare ca ala-i bun".Personal iti recomand dell, nu degeaba au cele mai bune calificative pentru longevitate. Dupa ce desfaci un toshiba si apoi un dell, atunci remarci diferenta. Un alt argument, este ca am vazut mai multe laptop-uri dell, care chiar si dupa cativa ani de folosire intensa mai au autonomie la baterie chiar si de 1-2 ore, poate si putin mai mult. In fond asta e si ideea, portabilitatea, nu sa stai mereu cu el in priza.Iar cat despre sunet, nici nu mai vorbesc, au un sunet excelent.Daca nu iti permiti dell, Asus ar putea fi a 2-a optiune.succes

Link spre comentariu

Fac service si instalari la PC-uri si laptopuri de 14 ani. Din zecile de laptopuri care imi trec prin maini lunar, cea mai mica pondere o au Toshiba. Din 2 motive: nu se cumpara foarte multe si nu se defecteaza foarte multe.Nu poti sa dai sfat omului ca unul se incalzeste sau la altul tine bateria bine dupa cativa ani. Aprecierile facute vis-a-vis de modele mai vechi, care nu mai sunt comercializate, nu au nicio valoare in conditiile in care omul vrea sa-si cumpere o scula noua. El vrea sa-si ia ceva "gaming" deci evident si logic se va incalzi mai mult decat un laptop cu placa video modesta. Acelasi procesor, pe marci de laptop diferite exploatate in conditii asemanatoare se va incalzi cam la fel. Coolerele de procesor sunt dimensionate corespunzator de catre fiecare producator. Diferenta consta in modul cum fiecare a adoptat functionarea ventilatorului, silentios sau racoros. Unele laptopuri au in setarile de BIOS optiunea de a alege modul de functionare al ventilatorului. Si una peste alta, racirea CPU este chiar ULTIMA grija pe care trebuie sa o aiba utilizatorul. Acest capitol a fost cel mai mult studiat si optimizat de catre producatorii de CPU. Creste temperatura, scad performantele. Dezlipirea chipseturilor datorita supraincalzirii face parte din categoria "Povestiri nemuritoare", cu balauri si capcauni. Personal am fost deosebit de multumit de Lenovo si Dell dar faptul ca au HDD Seagate care anul asta au dat-o cu mucii in ciorba rau de tot ma face sa-i recomand sa NU cumpere niciun model produs de cele 2 marci. La aceste 2 marci stiu cu certitudine ca laptopurile comercializate in Romania au HDD Seagate Made in China care sunt deosebit de proaste. Personal consider HDD Seagate ca fiind cele mai bune si fiabile, evident, cu exceptia celor de anul acesta.Am dat sfaturile bazandu-ma pe problemele constatate la modelele aflate ACUM in vanzare, nu pe modele End Of Life care nu se mai gasesc in magazine. Bazandu-ma pe logica, as recomanda producatori care au avut ceva probleme in trecut, bazandu-ma pe faptul ca si-au dat seama unde au gresit si au corectat problemele din trecut. Aici ar intra HP-ul.Evident, cu cat mai multe sfaturi argumentate, cu atat mai bine. Numai sa se refere la pro si contra modelelor aflate in vanzare in acest moment. Ca ce si cum a functionat lepterul bunicului in razboiul de independenta, e o poveste care trebuie spusa la gura sobei.

Link spre comentariu

@mastodontu Eu am gasit 2 statistici interesante

 

http://www.laptopmag.com/mobile-life/as ... -2012.aspx

 

Aceasta care spune ca Dellu la overall rating ar fi o alegere mai buna decat Asus sau chiar Sony.

 

http://news.cnet.com/8301-17938_105-10400447-1.html

 

Si aceasta care spune ca Asusu are rata cea mai mica de defectiuni.

 

@pinky Multumesc de sfatu cu HDD-urile, dar nu este posibil sa gasesc un Dell sau Asus sau poate HP cu un alt HDD in configuratie ? Banuiesc ca atunci ar fi ok. Am observat ca aceste laptopuri cu o configuratie decenta de gaming (4gb ram ddr3, intel i5 22nm ivy bridge de 2.5Ghz si 2GB video nvidia geforce, fiind adept nvidia nu ati) sunt si la un pret acceptabil de pana in 3000RON.

Link spre comentariu

Din pacate niciun producator sau vanzator nu-ti zice ce marca de HDD este in laptop. Numai daca iti faci laptop la comanda dar treci de 1500-2000 euro.

Ca sa scapi de stresul cu HDD-ul, iti iei un SSD mai de firma. In afara de faptul ca scapi de grija bad sectors, iti cresc performantele foarte mult. Asa ca iti iei un laptop care crezi tu ca e mai potrivit si mai iei si un SSD. Sau vezi ca sunt laptopuri care au din constructie SSD. Evident alt pret.

http://www.emag.ro/laptopuri/filter/tip ... t-priceasc

 

Spor la cumparaturi si jocuri.

Link spre comentariu

Ce avantaj aduce sa ai, pe langa HDD'ul normal si un SSD , dupa cum am vazut la primul laptop (ASUS) care are un HDD 500 GB si un SSD de 24GB. Din cate am citit SSD-urile nu folosesc mecanisme in miscare ca HDD-urile, ceea ce le face mai rezistente. Ele folosesc semiconductori pt retinerea datelor ceea ce le face si mai rapide. Dar cu ce ajuta un SSD de 24GB langa un HDD normal de 500GB ?

Link spre comentariu

La tehnologia actuală, dintre toate componentele unui calculator, cel care "înfrânează" tot sistemul este hard disk-ul. Acolo apare gâtuirea cea mai puternică de viteză.SSD-urile sunt foarte, foarte rapide în comparaţie cu HDD-urile, dar sunt şi mult mai scumpe.Din cauza asta, pe SSD se pune doar sistemul de operare, ca să fie calculatorul rapid, restul de date, cum ar fi muzică, filme, etc., le stochezi pe hard disk, care e mult mai încăpător. La filme şi muzică, oricum nu ai nevoie de viteze foarte mari, aşa că un hard disk este suficient de rapid.Uite o comparaţie: două calculatoare identice, unul cu SSD, altul cu HDDDt6VbOY3xE0

Link spre comentariu

Sunt imune la socurile mecanice.Au viteza foarte mare. De exemplu, un windows7 pe HDD cu platane ( ala de 500GB ) porneste sa zicem in aprox 20 secunde. Pe un SSD porneste in 2-3 secunde.Teoretic sunt mai fiabile, asta daca nu nimeresti unul care moare dupa cateva luni. Dezavantaje: recuperarea datelor de pe un SSD mort este aproape imposibila in regim casnic. Un HDD cu platane care prezinta sectoare obosite sau bad sectors permite recuperarea partiala sau chiar totala a datelor. Nu discutam aici de echipamente profesionale de recuperare date. Aceste echipamente costa mai mult de 8000 euro iar la firme de recuperare date costa undeva pe la 100 euro 1GB de date.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări