Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme comunicatie CNC

Vizitator bean_8421

Postări Recomandate

Vizitator bean_8421

O problema foarte ciudata...Este vorba de un CNC MAKA ECM 24.Pana acum folosea ca server un calculator foarte vechi , cu o placa multiport TTY pe ISA si un soft de comunicatie sub MS-DOS.Am vrut sa verific daca nu ar merge cu un soft mai nou si cu un adaptor TTY/RS232.Toate bune si frumoase , am instalat adaptorul , am configurat portul serial , am instalat versiunile demo de la vreo 4-5 softuri DNC dar aici a aparut problema : comenzile transmise de CNC nu sunt recunoscute de soft.Am conectat din nou vechiul calculator si am facut captura transmisiei unui program de la CNC la calc.Toate transmisiile incep la fel , fie ca e vorba de scrierea unui fisier sau de citirea unui fisier in/din calculator.C5XW123456pentru transmitere de la CNC , unde 123456 este numarul programuluiC5XR123456pentru citirea unui fisier din calculator (de asemenea 123456 este numarul programului.Ar putea cineva sa ma ajute cu un sfat?Multumiri anticipate

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări