Marian Postat Octombrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Momentan sunt la cifra 6 de tranzistoare de putere pocnite, 6 drivere si 3 CI-uri, asta evident pe langa maruntisurile de langa tranzistoarele de putere ( rezistente si diode ), si inevitabil placa facuta praf prin zonele cu lipituri dese, si sincer la ultimul joc de artificii initial m-am gandit sa fac ceva asemanator Dvs, am zis ca desfac tot de pe placa si o arunc, dar am mai facut o cafea si m-am calmat :nas:PS: Oricum momentan am parcat-o pe banca de rezerve, am inceput sa ma documentez pentru alt proiect care chiar are un soi de termen limita spre deosebire de sursa asta care este mai mult un experiment la momentul asta, trebuie sa proiectez cap-coada o sursa in comutatie coboratoare de la retea de vreo 1KW pentru un amplificator de putere ( vreo 2X200W/4Ohm), si e de munca, proiectare si realizare sursa, proiectare si realizare amplificator... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Octombrie 21, 2012 Partajează Postat Octombrie 21, 2012 La doi condensatori in paralel ESR-ul trebuie sa fie mai mic de 33mohmi. Ideal ar fi sa-i masori. Dupa pdf ar fi undeva la 20.Zicea cineva aici de stabilitate fara feedback pe tensiune. Trebuie sa verifici asta la sarcina maxima, ai schimbat prea multe acolo. Daca obtii o buna stabilitate asa, atunci gasim si o solutie pentru reteaua cu acel ESR, pe multisim. Trebuie sa fac precizarea ca ESR-ul se modifica cu temperatura, dar exista solutii surprinzator de simple care te conduc si la citirea curentului de pe sunt, daca asa crezi ca e mai precis. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 21, 2012 Partajează Postat Octombrie 21, 2012 E mult spus stabilitate fara reactie;era vorba despre simetria semnalelor pt ca in oscilogramele postate era o diferenta de timpi de conductie intre semialternanteCel mai ieftin traf de curent din lume este traful driver atx care cred ca se afla in cantitati de milioane pe la firmele de recuperariLimitarea de curent nu trebuie sa fie precisa ci sa existe si sa-si faca treaba;ce importanta are daca intra in lucru la 5,2a sau 5,8a?Un exemplu la care se poate umbla la rez de 10ohm pt diferite puteri ale sursei Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Octombrie 21, 2012 Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Un traf de curent anume, e mult mai precis decat traful driver existent care livreaza pe mediana aproximativ o valoare a tensiunii proportionala cu valoarea curentului prin tranzistoare. Dar poate nu exista initial prevazut, deci dificil de implementat, sau poate nu o astfel de modificare se urmareste. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Asa cum am mentionat in pagina anterioara ( daca nu ma insel ) adaugarea acelui condensator de 1n intre inversoare si iesirile operationalelor a cam rezolvat problema stabilitatii, forma de unda arata mult inbunatatita, la sarcini mici era practic perfecta si la 5A aparea o oarecare instabilitate insa mult redusa fata de ceea ce era inainte ( si oricum nici vorba de zgomot in traf ), simetria semialternantelor ( a delta ) s-a rezolvat deasemenea prin inlocuirea bipolarilor de putere cu acei 2SC4460 noi, si a tot ce este pe langa ei, problema a aparut la fel ca si pana acum la folosirea celui de-al 2-lea AO pentru limitarea de curent, e a 3-a oara cand experimentele acolo imi busesc aproape tot ce este in primar, tranzistorii driveri si CI-ul, si in ciuda faptului ca am ajuns la un nivel de intelegere destul de bun a functionarii acestei limitari totusi nici acum nu stiu de ce cu sarcini de doar 3A pe iesiri ( 180W ) finalii au busit de 3 ori, si exclud varianta cu bipolari de foarte proasta calitate, pe langa faptul ca primii busiti au fost o pereche de 13007 originali, am spart un 2SC4460 sa vad cum arata si mi-a placut ce am descoperit, in fine ideea este ca renunt la protectia asta fara nici o sansa de razgandire ( la momentul ultimului foc de artificii initial am vrut sa fac placa praf de nervi dar m-am calmat ), anulez complet operationalul 2 si implementez o limitare pe iesiri sau cu traf de curent sau cu sunt, solutii sunt asa ca nu-mi fac griji, insa asa cum am mentionat pentru moment prioritatile s-au schimbat, aceasta sursa a ramas la nivelul de experiment devreme ce solicitantul s-a razgandit si vrea putere mai mare de la amplificatorul sau ( i-a placut ce a auzit de la amplificatorul meu ceva mai mare ), astfel incat o sursa mult mai puternica este necesara si pe care vreau sa o proiectez de la capat fara a mai experimenta pe ATX-uri, m-am oprit asupra a mai multe variante din care voi alege in final ce voi folosi, posibil un fliback pentru auxiliar si un forward push pull sau full bridge ( desi nu ma incanta prea tare folosirea de traf driver, poate optocuploare situatie in care mai trebuie sa ma documentez ), comutatoare evident mosfet, si...si mai sunt multe, multe detalii de stabilit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum