manely Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Salut!Asta e atelierul meu care l-am pregatit de curand.A iesit cam urat fiindca sincer sa fiu nu am bagat niciun ban Dar imi fac nevoile necesare, este pentru hobby mai mult.Sunt pasionat de mecanica, electrica(electronica) cand e nevoie mai fac si pe tamplaru si pe sudoru. Sper sa nu radeti de mine Link spre comentariu
mihaighe Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Nu e nimic de ras,fiecare aranjeaza atelierul dupa ce are si dupa posibilitati,sant convins ca vei evolua .Personal am inceput intr-o boxa de bloc de 1x1,2 m unde aveam o masa si deasupra capului numai rafturi. Link spre comentariu
dan cod Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 Eu am inceput in camera si apoi cu un spatiu de 2/2. Link spre comentariu
doru77 Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 Meticulos organizate sculele. Spor la treaba! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 Meticulos organizate sculele...Pozarea sculelor pe pereti, sau pe panouri din lemn mi s-a parut intotdeauna o inutilitate. Asa ceva se practica odata in atelierele - scoala. In momentul in care in atelier se desfasoara o activitate foarte intensa, nu vom mai avea efectiv timpul necesar sa le asezam sistematic la loc. Daca totusi vom insista, atunci peretii, sau panourile de lemn, vor arata mizerabil dupa un interval de timp nu prea lung. Trusele de scule se tin cel mai bine in ladite din lemn sau plastic compartimentate, unde ne putem debarasa de ele foarte rapid dupa fiecare folosire, sau eventual la sfarsitul zilei de lucru. Veti vedea, ca atunci cand activitatea continua zile in sir, este de preferat chiar sa le lasam pe masa de lucru, in pozitii care sa ne faca sa economisim timp a doua zi. Link spre comentariu
dan cod Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Corect.Daca va veti uita in pozele mele la atelierul meu veti vedea ca cele folosite zilnic sunt langa mine pe masa de lucru. Link spre comentariu
alin 105 Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Nu stiu ce sa zic, cred ca e o chestie legata de obisnuinta.Sculele cele mai des folosite, de uz general , stau la mine pe panouri, langa bancul de lucru.Cele mai rar folosite in ladite/sertare.De exemplu din cei 12-15 patenti/clesti ( nu stiu cati or fi....), daca ar trebui sa scormonesc intro ladita dupa cel trebuincios la momentul X si s-ar agata in confratii domniei sale sau nu l-as vedea in timp util cred ca m-ar scoate din sarite .Aceasi poveste cu surubelnitele....De fapt, dupa ce am pus surubelenitele, pantentii/clestii, burghiele de metal si inca cateva scule mai des folosite, pe rastele dedicate, am vazut clar o imbunatatire a sporului la mesterit....Acuma , de ex un extractor de rulmenti sau pompa de gresat cu vaselina nu le-as pune pe panou , din motive evidente... Acuma, mai propaspatul nostru coleg Manely ( oare de la manele vine "manely? ) si-a tapetat peretii cu toate sculele, de la pamant pana in tavan, chestie care nu-mi pare sa vina in folosul vitezei de lucru, dar a specificat ca nu a cheltuit nimic, infara de munca....oricum ii doresc succes. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 ...cei 12-15 patenti/clesti ( nu stiu cati or fi....), daca ar trebui sa scormonesc intro ladita dupa cel trebuincios la momentul X si s-ar agata in confratii domniei sale sau nu l-as vedea in timp util cred ca m-ar scoate din sarite .Aceasi poveste cu surubelnitele...Dintre cei 12...15 patenti si/sau surubelnite, ai unul/una utilizate aproape permanent. Toate celelalte sunt scule rar intrebuintate. Deci patentul si surubelnita de "serviciu" pot sta pe masa, iar celelalte in sertare, ladite, etc. La fel cheia/cheile utilizate permanent la strung. Link spre comentariu
adicontakt Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 hai ca acum am trait sa aud si asta. reguli de organizare a scuelelorfiecare si le aseaza cum vrea si cum ii vine mai usor Link spre comentariu
Vizitator Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Si ce, este rau sa mai auzi cate o parere?! Nimeni nu impune reguli. Link spre comentariu
adicontakt Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 mie mi s-a parut a repros si de aceea am intervenitloc de pareri este tot timpul Link spre comentariu
Vizitator Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Reprosuri, poti face doar celor care se amesteca in propria-ti organizare. Daca mai citesti odata, ai sa vezi ca este doar o parere personala. Link spre comentariu
H Robert Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 De exemplu eu acum le am in 3 genti merg mai repede cu ele in anunite locuri,dar le-am avut agatate si pe pereti, panouri,eu le asez dupa utilitate si sa arate si bine asezate,de exemplu eu mi-as pune toate sculele agatate pe pereti pe categorii pt ca ar fi usor de gasit si la vedere sa nu stau sa caut prin ladite si sertare,2 pt mine ar fi o mandrie sa-mi vad toate sculele ordonate si aranjate intr-un loc,felicitari manely pt atelier, incet incet o sa te mai dezvolti cu el, pt inceput iti recomand sa dai o vopsea pe ici-colo schimba mult aspectul.Polizorul tu l-ai facut? Niste poze cu el ar fi bine venite. Link spre comentariu
manely Postat August 15, 2012 Autor Partajează Postat August 15, 2012 Acuma, mai propaspatul nostru coleg Manely ( oare de la manele vine "manely?Manely vine de la numele meu (Menali Iucsel), sunt turc si prietenii m-au poreclit manely (din cauza numelui)Polizorul e mostenit de la tata.Am avut de lucrat cateva zile si pot sa zic ca e super comod, inainte aveam toate in cutii, scule, cotrobaiam nu gaseam erau la fund etc ma enervam mult, acum parca e alta treaba, mergea treaba mai cu spor, dupa ce am folosit o scula o pun la locu ei etc. Intr-un cuvant mie imi place si eu zic ca e de ajuns, trebuie sa mai renovez intradevar sa fie frumos, dar se vor rezolva toate in timp. Link spre comentariu
molioa Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Intr-un atelier de reparatii auto, este f. practic sa ai sculele pe pereti sau panouri. Cand ai nevoie de o cheie, trebuie sa mergi direct la ea. Cu timpul memorezi locul pt fiecare, ca le gasesti si pe intuneric.Altfel pierzi timp tragand sertare si cotrobaind. Vad ca ai si un canal. E ok! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum