Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator 220-24V/600W

SASSU

Postări Recomandate

@SASSU ce anume nu intelegi din expresia: nu se poate mari curentul?, acesta este limitat in cazul tau de transformatorul ala de pe scara de care spui ca este evaluat la 1000W, la 24V cat spui ca scoate inseamna un curent de 41,6A, acesta indiferent de schema folosita nu se poate mari ceea ce evident iti limiteaza si puterea maxima de obtinut in functie de randamentul montajului folosit, in principiu o cifra subunitara.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SASSU

12

• Marian

6

• em2006

3

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

eu practic am vrut sa fac un convertizor de la 24v-220v dar numa am inversat trafu fara sa mai pun montajcu tranzistoare pe el ,cu marirea curentului m-am exprimat gresit scuzama .

Link spre comentariu

Dar nu ai nevoie de convertizor, traful de pe scara ofera cei 24V in Curent Alternativ, asadar este suficient un traf ridicator de la 24 la 220, doar ca repet si eu ce s-a mai specificat si anume ca intervine randamentul care este neaparat subunitar, ceea ce inseamna automat ca puterea in acest fel se limiteaza, adicatelea se micsoreaza, asta este motivul pentru care becurile spui ca licare, traful nu poate suporta intreg consumul cerut de la el.

Ca fapt divers daca ai folosi un asemenea invertor ai pierde si mai multa energie pe el fata de varianta cu legarea trafului ridicator direct pe iesirea trafului aceluia mare de pe scara, de ce? pai sa-ti explic pe scurt:

-Invertorul se alimenteaza neaparat cu Curent Continuu, ceea ce inseamna ca tensiunea de pe iesirea trafului de scara trebuie inainte de toate redresata cu o punte suficient de solida ca sa suporte consumul respectiv, si apoi filtrata acea tensiune cu condensator/condensatori, aici ar fi primul obstacol care ar limita din energie.

-Apoi Invertorul in sine adaptat fiind pentru 24V ( de fapt 31Vcc ), nu va avea o eficienta maxima asadar si pe el se va pierde ceva energie.

-Si nu in ultimul rand transformatorul pentru acest invertor care va trebui sa faca acelasi lucru cu cel care ar ridica tensiunea direct de pe iesirea trafului mare de pe scara, si anume sa o ridice de la cei 31Vcc la 220V, inca un obstacol care va limita puterea.

-Un alt inconvenient va fi faptul ca tensiunea obtinuta la iesirea trafului de la invertor va avea forma de unda dreptunghiulara ceea ce nu este tolerat prea bine de toti consumatorii, inca un impediment.

Intrebare: Inca mai vrei convertizor stiind acestea?

Link spre comentariu

normal trebuie sa mearga cum am zis si eu din moment ce tensiunea este redresata si am si doi acumulator de 12v care vin pusi pe invertor ,eu zic ca ar merge ,ce parere ai ?

Link spre comentariu

puntea este buna este de 80 amperi condensatorii sunt 10000mf/63v acolo nu ar fi problema dar mie imi trebuie o schema sa fac un convertizor dar sa nu fie asa de complicat sa fie mai simplu si la construit si la buzunar :)

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Daca e sa cumperi traful, nu merita. Din punctul meu de vedere, nu merita nici sa-l confectionezi. O schema aferenta aici ar fi cu SG3525 si 4xMOS.Cu 200-300 lei gasesti un invertor pentru ce doresti. Sau poti cauta un UPS cu acumulatorul defect, mai ieftin.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Suporta cat poti extrage tu din alimentare. Iar invertorul nu trebuie sa fie pe 50Hz, poate fi si pe 50kHz cu care vei obtine 300Vcc, daca serverul permite alimentarea in Vcc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări